Goedkope zonvakanties in december

De maand december is de maand waarin het volop winter is in Nederland en juist daaróm hebben veel mensen alweer behoefte aan een zonvakantie met flinke hoeveelheden vitamine D. De temperaturen dalen, zelfs vaak overdag, tot onder het vriespunt.

Mensen die in december op vakantie gaan naar de zon zijn grofweg onder te verdelen in drie groepen; gezinnen die nog geen schoolgaande kinderen hebben en in december nog even lekker naar de zon willen. Zij gaan meestel aan het begin van december, nog nét voor de Kerstvakantie.

De tweede groep; mensen die niet aan schoolvakanties gebonden zijn en buiten de drukke periodes op vakantie gaan. En de derde groep; gezinnen met schoolgaande kinderen; deze groep is helaas gebonden aan de Kerstvakantie en moet dus ergens in deze twee weken op vakantie.

Waar is het nog lekker warm en zonnig in december?

In december, en dus midden in onze winter, is het zelfs in landen als Spanje en Portugal niet echt vakantieweer meer. Met een graadje of 18 overdag zijn de maximum temperaturen wel gezet. Dus wil je écht zon, zee, strand, dan zal je toch écht buiten Europa moeten gaan kijken.

Pas midden april, beginnen de temperaturen in Europa weer warm genoeg te worden voor zwembroeken en bikini’s. Om te kunnen genieten van zon, zee en strand in december moet je dus wel het vliegtuig pakken en een paar uur op de blaren zitten in het vliegtuig.

In oktober is wereldwijd al het omslagpunt geweest van het zomer- en winterseizoen. Aan het einde van die maand gaat in veel landen de wintertijd of juist de zomertijd in. En let op: alle landen ten Zuiden van de evenaar hebben tegengestelde klimaten. Onze winter is juist hun zomer! Zuid-Afrika, Australië, Argentinië zijn bijvoorbeeld landen waar de mussen van het dak vallen met de Kerst terwijl in men daar in juli en augustus de open haard aan zet.

Onze favoriete zonvakanties voor in december:

 

Marokko

goedkope-zonvakanties-in-december-marokko

In december op vakantie naar Marokko

Niet de eerste bestemming waarschijnlijk als je denkt aan een strandbestemming. De eerlijkheid gebied ook te zeggen dat we Marokko op dit lijstje zetten vanwege het feit dat het warm en zonnig is én dat het net iets meer dan 3 uur vliegen is, in december dus de meest dichtsbijzijnde bestemming dus. Met name de stad en omgeving van Marrakech zijn betoverend. Ook de stranden zijn uiteraard prima in dit deel van Afrika, maar de faciliteiten zijn er minder dan op de eerder genoemde bestemmingen. Aan de andere kant; hierdoor is het ook veel en veel minder druk.

Aanbiedingen Marokko

V.a. € 199 p.p.


V.a. € 199 p.p.


V.a. € 209 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 239 p.p.

Canarische Eilanden

goedkope-zonvakanties-in-december-canarische-eilanden

In december op vakantie naar Canarische Eilanden

Niet IN Spanje, maar wel behorend tot Spanje zijn de Canarische Eilanden. Vanuit Nederland zit je zo’n 4,5 uur in het vliegtuig. De warme luchtstroom vanaf de Atlantische Oceaan zorgt er voor dat het hier eigenlijk altijd wel lekker weer is. Alleen eind december/begin januari moet je rekening houden met veel wind, maar ook dan is de temperatuur nog steeds aangenaam op de Canarische eilanden.

Aanbiedingen Canarische Eilanden

sunweb vakantiesV.a. € 299 p.p.


V.a. € 299 p.p.


V.a. € 309 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 339 p.p.

Kaapverdische Eilanden

goedkope-zonvakanties-in-december-kaapverdische-eilanden

 

In december op vakantie naar de Kaapverdische Eilanden

Nog nét iets verder vliegen dan de Canarische Eilanden, liggen de Kaapverdische Eilanden. Een stuk minder toeristisch, maar daarom juist authentieker. Deze eilandengroep ligt nog dichter bij de evenaar dan de Canarische Eiladen en dus is het weer nóg beter. Over het algemeen zijn de stranden hier wel donkerder van kleur omdat de eilanden ontstaan zijn uit vulkanen.

Aanbiedingen Kaapverdische Eilanden

sunweb vakantiesV.a. € 299 p.p.


V.a. € 299 p.p.


V.a. € 309 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 339 p.p.

Dubai

goedkope-zonvakanties-in-december-dubai

In december op vakantie naar Dubai

Ook nog nét ‘dichtbij, op slechts 6 uurtjes vliegen: Dubai.Je denkt hierbij waarschijnlijk aan wolkenkrabbers en dure auto’s, maar in dit olie-staatje is het eigenlijk altijd lekker weer. Het regent in Dubai slechts vier dagen per jaar! Juist vanaf december is het hier lekker, want de zomermaanden zijn veel te warm. Dit maakt Dubai in onze herfst/winter juist zo’n goede zonbestemming.

Aanbiedingen Dubai

V.a. € 399 p.p.


V.a. € 399 p.p.


V.a. € 409 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 439 p.p.

Miami / Florida

goedkope-zonvakanties-in-december-miami-florida

In december op vakantie naar Miami / Florida

In oktober/november is Miami (en de hele staat Florida) een beetje ‘no-go-area’ vanwege het ‘orkaan-seizoen’. Dat wil niet zeggen dat je in oktober/november niet naar Miami kunt, maar de kans om een paar dagen opgesloten te zitten in je hotelkamer is in deze maanden wel groot. In december is de kans op orkanen veel kleiner, daardoor is het eerlijk gezegd ook wel drukker. Vooral veel pensionado’s uit het Noorden van Amerika trekken in december naar de Sunshine-state. Je vliegt in ongeveer 10 uur direct vanuit Amsterdam naar Miami trouwens.

Aanbiedingen Miami / Florida

V.a. € 599 p.p.


V.a. € 599 p.p.


V.a. € 609 p.p.


V.a. € 619 p.p.

Mexico

goedkope-zonvakanties-in-december-mexico-cancun

In december op vakantie naar Mexico

De orkaan-waarschuwing van Miami (hierboven) is ook van toepassing op Mexico. Vandaar dat Mexico in december een prima bestemmingen om wat Vitamine D op te snuiven. In een kleine 12 uur vlieg je direct naar Cancun (de strandbestemming) vanaf Schiphol. Vooral de stranden van Cancun/Playa del Carmen zijn paradijselijk. Ook de westkust (Puerto Vallarta) is de moeite waard voor een fijne zonvakantie in december. Logischerwijs is het aandeel Amerikanen op deze bestemmingen relatief groot.

Aanbiedingen Mexico

V.a. € 599 p.p.


V.a. € 599 p.p.


V.a. € 609 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 639 p.p.

Zanzibar

goedkope-zonvakanties-in-december-zanzibar

 

In december op vakantie naar Zanzibar

Voor de Afrikaanse kust ligt ter hoogte van Tanzania het paradijselijke eiland Zanzibar. In tegenstelling tot buurman Mauritius (hieronder) is Zanzibar nog redelijk onontdekt door het massa-toerisme. Op Zanzibar is er voor elke soort reiziger wel een type accommodatie te vinden; van goedkoop en basic naar luxe en duur. Daarbij is Zanzibar een mooie afsluiter van een eventuele safari in Kenia/Tanzania. Vliegtijd is zo’n 10 uur.

Aanbiedingen Zanzibar

V.a. € 599 p.p.


V.a. € 509 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 639 p.p.


V.a. € 699 p.p.

Mauritius

goedkope-zonvakanties-in-december-mauritius

 

In december op vakantie naar Mauritius

Zoals hierboven al aangegeven is het toerisme veel beter ontwikkeld op Mauritius dan op Zanzibar. Het eiland is ook veel kleiner en richt zich voornamelijk op de ‘wat luxere doelgroep’. Op het tropische Mauritius tref je natuurlijk ook basic accommodaties, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het aanbod klein is. Luchtvaartmaatschappij Emirates vliegt trouwens dagelijks in zo’n 12 uur naar dit eiland dus je kan dagelijks vertrekken.

Aanbiedingen Mauritius

V.a. € 599 p.p.


V.a. € 609 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 639 p.p.


V.a. € 699 p.p.

Nederlandse Antillen / Curaçao

goedkope-zonvakanties-in-december-curacao

In december op vakantie naar Curaçao

Eigenlijk hoort Curaçao op nummer 1 te staan, maar proberen dit lijstje te maken op basis van vliegafstand. Het meest tropische stukje Nederland ligt namelijk op dik 10 uur vliegen maar is dan heb je ook wat: zon, zee, strand en continu 30 graden. Het voordeel is dat je er ook gewoon lekker Nederlands kan praten en dat er Heineken bier en hagelslag is. Dus als je écht snel last hebt van heimwee, is dit een prima bestemming. Daarnaast wordt Curaçao twee maal daags aangevlogen door KLM en TuiFly, Aruba en Bonaire worden één keer per dag aangevlogen.

Aanbiedingen Curaçao

V.a. € 599 p.p.


V.a. € 599 p.p.


V.a. € 609 p.p.


V.a. € 619 p.p.
 

Thailand

goedkope-zonvakanties-in-december-thailand

In december op vakantie naar Thailand

Het hele jaar door is Thailand een klassieker voor een zonnige en warme vakantie, maar in onze zomer is het druk en duur en in december/januari is het wéér druk en duur. Daarom zijn de maanden december en december ideaal om te genieten van Thailand. Let wel op waar je heen gaat, want het Noorden kan door de moesson erg nat zijn. Maar in het Zuiden (waar de stranden zijn) schijnt altijd de zon!

Aanbiedingen Thailand

V.a. € 599 p.p.


V.a. € 599 p.p.


V.a. € 609 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 639 p.p.

Zuid-Afrika / Kaapstad

goedkope-zonvakanties-in-december-kaapstad-zuid-afrika

In december op vakantie naar Zuid-Afrika / Kaapstad

We noemen hier weliswaar Zuid-Afrika maar we bedoelen eigenlijk vooral Kaapstad en omgeving. Met name het gebied rondom Camp’s Bay leent zich uitstekend voor een strandvakantie in december. Maar, de eerlijkheid gebied ook wel te zeggen dat de maanden december en januari erg duur zijn voor de omgeving Kaapstad. De meeste mensen kiezen voor een rondreis Zuid-Afrika en sluiten dan af in Kaapstad voor een weekje strand. Reken op 12 uur vliegtijd naar Kaapstad/Johannesburg.

Aanbiedingen Zuid-Afrika / Kaapstad

V.a. € 899 p.p.


V.a. € 899 p.p.


V.a. € 909 p.p.


V.a. € 919 p.p.

Bali

goedkope-zonvakanties-in-december-bali

In december op vakantie naar Bali

Net als Thailand is ook Bali een ‘all year round’ bestemming. Het is wel direct de verste bestemming uit dit lijstje. Met overstap ben je al snel 14 uur vliegen verder, maar als je er dan eenmaal bent, dan is het ook 100% genieten. Je kan kiezen voor de drukke zuidkust waar vooral veel Australiërs dronken worden, maar de Oostkust is al veel rustiger. Wil je écht helemaal tot rust komen dan is Ubud, in het binnenland, jouw beste keuze op Bali in december.

Aanbiedingen Bali

V.a. € 699 p.p.


V.a. € 699 p.p.


V.a. € 709 p.p.


V.a. € 719 p.p.

Zon en Strandvakanties in december

Voor rondreizen en fly-drives ben je natuurlijk niet heel erg afhankelijk van droog en zonnig weer, al is een vakantie in de zon altijd leuker dan in de regen. Maar als je kiest voor een strandvakantie, dan is het wel fijn als het wél zonnig en warm is. Zoals eerder aangegeven; in december heb je nog redelijk stabiel nazomerweer, maar daarna is het toch echt afgelopen met de zongarantie en moet je al buiten Europa kijken naar een zonnige vakantiebestemming.

All Inclusive vakantie in december

In Europa is december de eerste maand waarin veel all-inclusive hotels hun deuren sluiten om pas weer in maart open te gaan. Wil je in december dus een All-Inclusive vakantie dan dien je dus verder te kijken dan Europa. In het overzicht hieronder zie je de beschikbare hotels voor december.

Vakantie in december mét of zonder kinderen

Als je schoolgaande kinderen hebt dan kan je uiteraard niet buiten de herfstvakantie in oktober niet op vakantie. Dat maakt december ook een ideale maand om te reizen als je géén schoolgaande kinderen hebt. Wil je absoluut geen kinderen om je heen kijk dan in het ‘adult only’ overzicht hieronder.

Waar naartoe vliegen in december?

Zoals al blijkt uit het bovenstaande overzicht zijn in december nog relatief veel vakantiebestemmingen op korte vliegafstand. Dat wordt anders in de periode van december t/m maart, dan zal je al wat langer in het vliegtuig moeten zitten voor zonnig vakantieweer. Waar je in december nog met 2,5 a 3 uur vliegen op een zon-bestemming kan zijn wordt het in de maanden december t/m al minstens 4,5 uur (Canarische Eilanden) tot 6 uur (Dubai) of nog verder.

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope zonvakanties in december!