Goedkope zonvakanties in oktober

De maand oktober is de eerste maand waarin de herfst écht zijn intrede doet in Nederland en juist daaróm hebben veel mensen alweer behoefte aan een zonvakantie. Mensen die in oktober op vakantie gaan naar de zon zijn grofweg onder te verdelen in twee groepen; gezinnen die tijdens de herfstvakantie van oktober nog even lekker naar de zon willen, ook al zijn ze net zes weken terug van hun zomervakantie. En de tweede groep; mensen die niet aan schoolvakanties gebonden zijn en buiten de drukke periodes op vakantie gaan.

Waar is het nog lekker warm en zonnig in oktober?
In oktober, en dus tijdens de herfstvakantie, is het vooral in Zuidelijk Europa nog prima vakantieweer. In landen als Turkije, Griekenland, Spanje en Italië tikt de thermometer met gemak nog de 25 graden aan overdag. ‘s Avonds koelt het wel sneller af en is een trui of jas op het terras wel nodig, maar overdag kan je nog prima in het warme zeewater zwemmen. In tegenstelling tot september zijn vakantiebestemmingen in het midden van Europa veel minder zonzeker. In de Alpenlanden begint het al vaker te regenen en in sommige hoger gelegen gebieden is er in oktober zelfs al natte sneeuw mogelijk. Om te kunnen genieten van zon, zee en strand in oktober moet je dus wel het vliegtuig pakken.

Oktober is ook de maand waarin wereldwijd het omslagpunt komt van het zomer- en winterseizoen. Aan het einde van de maand gaat in veel landen de wintertijd of juist de zomertijd in. En let op: alle landen ten Zuiden van de evenaar hebben tegengestelde klimaten. Onze winter is juist hun zomer! Zuid-Afrika, Australië, Argentinië zijn bijvoorbeeld landen waar de mussen van het dak vallen met de Kerst terwijl in men daar in juli en augustus de open haard aan zet.

Onze favoriete zonvakanties voor in oktober:

 

Spanje (m.u.v. Canarische Eilanden)

goedkope-zonvakanties-in-oktober-spanje

In oktober op vakantie naar Spanje

Deze klassieker onder de vakantiebestemmingen staat met stip op nummer 1. Zowel het vasteland van Spanje, als de Balearen (Mallorca, Ibiza, Formentera) en de Canarische Eilanden zijn prima bestemmingen om je vakantie in oktober door te brengen. Het hoogseizoen is voorbij, maar op de grote strandbestemmingen kan het nog steeds best druk zijn door de Spanjaarden die er zelf een weekendje op uit trekken. Een prima nazomer-bestemmingen dus!

Aanbiedingen Spanje

sunweb vakantiesV.a. € 199 p.p.


V.a. € 199 p.p.


V.a. € 209 p.p.


V.a. € 219 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 239 p.p.

Turkije

goedkope-zonvakanties-in-oktober-turkije

In oktober op vakantie naar Turkije

Hét land bij uitstek voor een goedkope en zonnige all-inclusive vakantie. Veel resorts sluiten na de herfstvakantie, dus je kan nu nog genieten van deze scherp geprijsde bestemming. Tel daarbij op dat het zeewater nog van prima temperatuur is. En mocht het dan toch een dagje iets harder waaien aan het strand, dan kan je altijd nog beschut aan het zwembad van je resort blijven liggen.

Aanbiedingen Turkije

sunweb vakantiesV.a. € 199 p.p.


V.a. € 199 p.p.


V.a. € 209 p.p.


V.a. € 219 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 239 p.p.

Griekenland

goedkope-zonvakanties-in-oktober-griekenland

In oktober op vakantie naar Griekenland

In tegenstelling tot Spanje en Turkije, is Griekenland weliswaar een populaire zonbestemming, maar het is geen massabestemming. Dit komt omdat Griekenland vele eilanden kent waardoor het toerisme zich automatisch versnippert over het hele land. Hoewel Kreta de topbestemming tijdens de maand oktober, is het veel rustiger dan in de zomervakantie. Zelfs in het door pubers bezette Cherisonissos is de rust in oktober relatief teruggekeerd. Let op; in de bergen kan het al best frist zijn in deze maand.

Aanbiedingen Griekenland

sunweb vakantiesV.a. € 199 p.p.


V.a. € 199 p.p.


V.a. € 209 p.p.


V.a. € 219 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 239 p.p.

Italië

goedkope-zonvakanties-in-oktober-italie

In oktober op vakantie naar Italië

‘La Dolce Vita’, dát is Italië! Ideaal op om strand en cultuur te combineren; ‘s ochtends een bezoekje aan Florence en ‘s middags op het strand van Pisa gaan liggen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon de hele dag in je villa op het Toscaanse platteland blijven en de hele dag wijntjes drinken. Voor de échte strandvakantie in oktober vinden wij zelf Sicilië een aanrader.

Aanbiedingen Italië

sunweb vakantiesV.a. € 199 p.p.


V.a. € 199 p.p.


V.a. € 209 p.p.


V.a. € 219 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 239 p.p.

Portugal

goedkope-zonvakanties-in-oktober-portugal

In oktober op vakantie naar Portugal

Hoewel in oktober de wind aan de Algarve al wat begint aan te trekken is het ook in Portugal nog prima toeven. Neem een vest of trui mee voor ‘s avonds op het terras. Op nog geen 3 uurtjes vliegen is ook Portugal in oktober nog een uitstekende vakantiebestemming als je zon, zee en strand zoekt. Hoe verder je naar het Noorden gaat, hoe minder zonzeker het wordt in deze tijd van het jaar. Maar over het algemeen is het Zuiden (waar de Algarve ligt) een heerlijke nazomer-bestemming.

Aanbiedingen Portugal

sunweb vakantiesV.a. € 199 p.p.


V.a. € 199 p.p.


V.a. € 209 p.p.


V.a. € 219 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 239 p.p.

Marokko

goedkope-zonvakanties-in-oktober-marokko

In oktober op vakantie naar Marokko

Niet de eerste bestemming waarschijnlijk als je denkt aan een strandbestemming. De eerlijkheid gebied ook te zeggen dat we Marokko op dit lijstje zetten vanwege het feit dat het warm en zonnig is én dat het net iets meer dan 3 uur vliegen is. Met name de stad en omgeving van Marrakech zijn betoverend. Ook de stranden zijn uiteraard prima in dit deel van Afrika, maar de faciliteiten zijn er minder dan op de eerder genoemde bestemmingen. Aan de andere kant; hierdoor is het ook veel en veel minder druk.

Aanbiedingen Marokko

V.a. € 199 p.p.


V.a. € 199 p.p.


V.a. € 209 p.p.


V.a. € 219 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 239 p.p.

Canarische Eilanden

goedkope-zonvakanties-in-oktober-canarische-eilanden

In oktober op vakantie naar Canarische Eilanden

Nog ietsje verder Marokko tref je de Canarische Eilanden. De eilandengroep behoort tot Spanje, maar ligt voor de Afrikaanse kust. Vanuit Nederland zit je zo’n 4,5 uur in het vliegtuig. De warme luchtstroom vanaf de Atlantische Oceaan zorgt er voor dat het hier eigenlijk altijd wel lekker weer is. Alleen eind december/begin januari moet je rekening houden met veel wind, maar ook dan is de temperatuur nog steeds aangenaam op de Canarische eilanden.

Aanbiedingen Canarische Eilanden

sunweb vakantiesV.a. € 299 p.p.


V.a. € 299 p.p.


V.a. € 309 p.p.


V.a. € 319 p.p.


PrijsvrijV.a. € 339 p.p.

Dubai

goedkope-zonvakanties-in-oktober-dubai

In oktober op vakantie naar Dubai

Bij Dubai denk waarschijnlijk aan wolkenkrabbers en dure auto’s, maar in dit olie-staatje is het eigenlijk altijd lekker weer. Het regent in Dubai slechts vier dagen per jaar! Juist vanaf oktober is het hier lekker, want de zomermaanden zijn veel te warm. Dit maakt Dubai in onze herfst/winter juist zo’n goede zonbestemming. Daarnaast is het relatief dichtbij; slechts 6 uur vliegen.

Aanbiedingen Dubai

V.a. € 399 p.p.


V.a. € 399 p.p.


V.a. € 409 p.p.


V.a. € 419 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 439 p.p.

Thailand

goedkope-zonvakanties-in-oktober-thailand

In oktober op vakantie naar Thailand

Het hele jaar door is Thailand een klassieker voor een zonnige en warme vakantie, maar in onze zomer is het druk en duur en in december/januari is het wéér druk en duur. Daarom zijn de maanden oktober en november ideaal om te genieten van Thailand. Let wel op waar je heen gaat, want het Noorden kan door de moesson erg nat zijn. Maar in het Zuiden (waar de stranden zijn) schijnt altijd de zon!

Aanbiedingen Thailand

V.a. € 599 p.p.


V.a. € 599 p.p.


V.a. € 609 p.p.


V.a. € 619 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 639 p.p.

Bali

goedkope-zonvakanties-in-oktober-bali

In oktober op vakantie naar Bali

Net als Thailand is ook Bali een ‘all year round’ bestemming. Het is wel direct de verste bestemming uit dit lijstje. Met overstap ben je al snel 14 uur vliegen verder, maar als je er dan eenmaal bent, dan is het ook 100% genieten. Je kan kiezen voor de drukke zuidkust waar vooral veel Australiërs dronken worden, maar de Oostkust is al veel rustiger. Wil je écht helemaal tot rust komen dan is Ubud, in het binnenland, jouw beste keuze op Bali in oktober.

Aanbiedingen Bali

V.a. € 699 p.p.


V.a. € 699 p.p.


V.a. € 709 p.p.


V.a. € 719 p.p.


prijsvrij vakantiesV.a. € 739 p.p.

 

Bestemmingen in oktober waar een addertje onder het gras kan zitten:

 
goedkope-zonvakanties-in-oktober-curacao

Caribisch gebied/Florida/Mexico

Curacao, de andere Antillen en alle andere bestemmingen in het Caribisch gebied zijn prima locaties voor een zonvakantie in oktober. Met gemiddeld 30 graden is het goed toeven op de stranden en ook ‘s avonds kan je gewoon in een korte broek rondlopen. Maar….statistisch gezien komen in oktober wel de meeste orkanen voor in dit gebied. Over het algemeen duurt een orkaan slechts 24 uur en in het slechtste geval nog één of twee dagen langer met regen en wind, maar als je 10 dagen op vakantie gaat en je moet er drie van binnen blijven, dan kan je misschien beter overwegen om pas later naar dit gebied af te reizen.

Zon en Strandvakanties in oktober

Voor rondreizen en fly-drives ben je natuurlijk niet heel erg afhankelijk van droog en zonnig weer, al is een vakantie in de zon altijd leuker dan in de regen. Maar als je kiest voor een strandvakantie, dan is het wel fijn als het wél zonnig en warm is. Zoals eerder aangegeven; in oktober heb je nog redelijk stabiel nazomerweer, maar daarna is het toch echt afgelopen met de zongarantie en moet je al buiten Europa kijken naar een zonnige vakantiebestemming.

All Inclusive vakantie in oktober

In Europa is oktober ook de laatste maand dat alle hotels nog open zijn. Op veel bestemmingen in Zuid-Europa gaan veel all-inclusive voor de winter gedeeltelijk of zelfs helemaal dicht om pas weer eind maart te openen.

Vakantie in oktober mét of zonder kinderen

Als je schoolgaande kinderen hebt dan kan je uiteraard niet buiten de herfstvakantie in oktober niet op vakantie. Dat maakt oktober ook de laatste maand dat het op bestemmingen in Europa nog relatief druk is met kinderen. Wil je absoluut geen kinderen om je heen dan moet je heel populaire bestemmingen mijden of wachten tot november.

Waar naartoe vliegen in oktober?

Zoals al blijkt uit het bovenstaande overzicht zijn in oktober nog relatief veel vakantiebestemmingen op korte vliegafstand. Dat wordt anders in de periode van november t/m maart, dan zal je al wat langer in het vliegtuig moeten zitten voor zonnig vakantieweer. Waar je in oktober nog met 2,5 a 3 uur vliegen op een zon-bestemming kan zijn wordt het in de maanden november t/m al minstens 4,5 uur (Canarische Eilanden) tot 6 uur (Dubai) of nog verder.

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over goedkope zonvakanties in oktober!

 


Axel Barcelona & Urban
Hotel Niagara
Viva Sunrise
Db Seabank Resort + Spa
Montenegro Beach Resort
Hotel Surf Mar
Rose Hotel Faliraki
Vilamoura Garden Hotel
Splendour Resort
App. Apollon
Playa Granada Club Resort & Spa - inclusief huurauto
Maestoso
Solmar - Colorcamp
Hotel Via Pontica Resort
Agriturismo Galea - inclusief huurauto
Hotel Valamar President
Hotel Aquarium
Hotel Neptuno
Pickalbatros Dana Beach Resort
Hotel Natalie
Lofos Appartementen
Hotel Checkin Sirius
Four Seasons Hotel Dubai
Hotel Mediterranean Bay
Kalithea Horizon Royal
Las Aguilas Hotel
Valentin Playa de Muro