Gold Rush reizen naar Canada en Alaska

Gold Rush reizen naar Canada en Alaska2

Tom Hoffman uit ‘Gold Rush’ heeft een nugget gevonden. (Bron foto)

Voor de fans van het Discovery Channel programma ‘Gold Rush‘ is het één van de bestemmingen die op hun ‘bucketlist’ staat; Alaska en de Yukon in Canada! In dit artikel geven we je tips om zelf een Gold Rush vakantie te boeken naar Canada en Alaska.

Helaas hebben we voor de fans van Gold Divers geen reizen kunnen vinden. Het stadje Nome wordt door vrijwel geen enkele reisorganisatie aangeboden. Je zal dus zelf een los vliegticket moeten boeken naar deze uithoek.

In de ruige wildernis van de Rocky Mountains proberen drie teams, soms wanhopig, naar goud te zoeken. De Hoffmans, Parker Schnabel en natuurlijk de van oorsprong Nederlandse Tony Beets, zoeken in metersdiepe lagen grond naar letterlijk schilfers goud in de goudrijke gronden van de Klondike in de Yukon-Delta. Alles speelt zich af rondom het slaperige mijnstadje Dawson City aan de Yukon River in Canada.

Zelf een Gold Rush bestemming bezoeken in Canada of Alaska

Je kunt helaas niet zelf de mijnen en de teams uit de show ontmoeten, want de heren zijn natuurlijk druk bezig. Maar je kan met een huurauto of zelfs met een camper wel prima de sfeer proeven in de regio. In en rondom Dawson City zijn er voldoende ’toeristen mijnen’ toegankelijk waar je zelf met een pannetje grond kan zeven en goud kan zoeken.

Beste reistijd voor een Gold Rush vakantie in de Yukon en Alaska

Gold Rush reizen naar Canada en Alaska3

Het mijnstadje Dawson City aan de Yukon River. (Bron foto)

Daar kunnen we heel kort over zijn; NIET in de winter in elk geval. De beste reistijd is tussen 1 mei en 1 oktober, waarbij juni en begin september misschien wel de allerbeste periodes zijn.

In juli en augustus zijn er weer zeer veel muggen in de gebieden waar veel toendra is. In de winter zijn veel wegen zelfs niet eens begaanbaar vanwege de sneeuw en het ijs.

En zoals je zelf al misschien hebt kunnen zien in de shows op Discovery Channel kan het zelfs half mei ’s nachts nog licht vriezen in deze regio’s.

Vliegen naar Gold Rush bestemmingen Alaska en de Yukon

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, dus ook naar Alsaka en de Yukon. De meeste reisorganisaties (zie onderaan deze pagina) nemen onderstaande routes die je zelf ook kan reserveren voor comfortabele vakantie naar dit gebied:

-Met Icelandair via Reykjavik en dan door naar Anchorage, de hoofdstad van Alaska.
Overstappen in Reykjavik (Ijsland) neemt nog geen twee uurtjes in beslag en omdat je in een boog naar Alaska vliegt, ligt Reykjavik precies op de route.

-Direct vanuit Amsterdam naar Calgary. KLM vliegt dagelijks naar deze Canadese stad en in de zomer vliegt Air Transat (de Nederlandse Arkefly) 2 keer per week naar Calgary.

-Direct vanuit Amsterdam naar Toronto en dan met een binnenlandse vlucht door.

-Wij raden je af om via de Verenigde Staten te vliegen. De belangrijkste reden hiervoor is het omslachtige overstappen op Amerikaanse luchthavens van ‘internationale vluchten’ naar ‘domestic vluchten’. Je moet namelijk je koffer ophalen en weer opnieuw inchecken. Met een overstaptijd van vaak maar twee uur is dit erg haasten en lastig.

Gold Rush reizen naar Canada en Alaska4

Zelf naar goud zoeken in de omgeving van Dawson City. (Bron foto)

Gold Rush pakketreis of losse boeken?

Zoals hierboven al aangegeven maken de meeste reisorganisaties gebruik van bovenstaande routes en vluchten. Maar je kan natuurlijk ook zelf vluchten boeken, auto huren en hotels boeken.

Onze ervaring is dat pakketreizen voor een vakantie naar Alaska en de Yukon vaak goedkoper is dan zelf los reserveren. Reisorganisaties kunnen nu eenmaal goedkoper stoelen inkopen op vluchten en hotelkamers omdat ze vaak in bulk kopen en daarvoor ‘kwantumkorting’ krijgen.

In grote steden is het vaak goedkoper om zelf via Booking.com bijvoorbeeld te reserveren, maar in Alaska en de Yukon is niet zo heel veel aanbod en heb je als particulier nu eenmaal niet zo’n sterke onderhandelingspositie. Je kunt ook kiezen om een camper te huren in Canada, dit is wel duurder dan autohuur, maar je spaart zo wel hotelovernachtingen uit.

 

  Goedkope camperhuur in Alaska/Yukon v.a. € 799 p.w.

 

  Goedkope camperhuur in Alsaka en de Yukon v.a. € 799

 

  Goedkope camperhuur in de Yukon en Alaska al v.a. € 799

 

  12-daagse privé autorondreis Alaska/Yukon v.a. € 1985 p.p.

 

  Rondreizen naar Alsaka van Djoser vanaf € 1199 p.p.

 

  24-daagse groepsrondreis Alaska/Yukon v.a. € 3098 p.p.

 

  19-daagse privé autorondreis Alaska/Yukon v.a. € 2749 p.p.

 

  Privé autorondreis Alaska/Yukon van De Jong Intra vakanties v.a. € 1559 p.p.!

Geef hieronder jouw beoordeling of ervaring over Gold Rush reizen naar Canada en Alaska

 

Bron titelfoto

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!