Ontwijk de wachtrijen op Schiphol met Privium

American-Express-Platinum

Het eerste jaar ontvang je de AMEX Platinum met 50% korting.

Als je vaak op Schiphol komt en je bent een frequent flyer, dan weet je dat de wachtrijen bij de security vaak eindeloos kunnen zijn.

Vaak is de reden het gebrek aan security-personeel waardoor er een aantal security-lanes gesloten zijn.

Bij aankomst uit een intercontinentale bestemming is de bottle-neck juist vaak de elektronische doorlaatposten van de grenscontrole.

Stiekem lijkt het er een beetje op dat Schiphol met opzet te weinig security-personeel inzet, zodat de luchthaven haar premium product ‘Privium’ kan slijten.

Sneller door de controles op Schiphol met Privium

Met een Privium-abonnement krijg je namelijk voorrang bij de security-checkpoints bij zowel aankomst als vertrek vanaf Schiphol.

Er zijn twee soorten Privium-abonnementen;

-Privium Basic à € 130 per jaar, waarmee je alleen toegang hebt tot ‘fast-lanes’ bij de security- en grenspassage

-Privium Plus à € 215 per jaar, waarmee je óók toegang hebt tot de Privium-lounges, etc.

Privium is voor iedereen toegankelijk, ongeacht welke airline of welke klasse je vliegt. Zelfs als je met Ryanair vliegt kan je gebruik maken van de Privium-voordelen!

Gratis Privium op Schiphol met American Express creditcard 1

Gratis Privium-abonnement bij American Express creditcard

Gratis Privium op Schiphol met American Express creditcard 2

Met Privium ben je op Schiphol sneller door de controles.

Het is natuurlijk mogelijk om één van twee bovenstaande losse Privium-abonnementen aan te schaffen, maar als je nu een American Express Platinum creditcard aanvraagt, krijg je een Privium er helemaal gratis bij!

De Platinum Card van Amex is natuurlijk wel de duurste kaart van deze creditcardmaatschappij, met zo’n € 700 lidmaatschapskosten per jaar is dit een flinke kostenpost.

Aan de andere kant; je spaart direct al € 215 uit aan de kosten die je normaal kwijt zou zijn aan je Privium-abonnement. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen van deze ‘dure’ creditcard.

Gratis Privium op Schiphol met American Express creditcard 4

Voor je vluchten nog even relaxten in de Privium-lounge.

Lounge toegang op Schiphol en 1200 andere lounges

Zo ontvang je bij American Express Platinum creditcard óók nog eens een Priority Pass-abonnement waarmee je toegang hebt tot 1200 luchthavenlounges verspreid over de wereld.

Alleen al een Priority Pass kost € 399 per jaar!

Opgeteld kosten het Privium-abonnement en de Priority Pass dus los al € 614 per jaar, voor een iets meer dan € 85 heb je er dan ook nog eens de Platinum creditcard van American Express bij waarmee je wereldwijd betaalgemak hebt.

Met de combinatie van de Platinum Card en de Priority Pass heb je toegang tot de eigen Priority Pass lounges, de Plaza Premium lounges, de Delta Sky Club lounges en dus de American Express lounges (inclusief The CenturionSM lounges).

Op deze manier kan je met goede wifi, tóch nog even werken en relaxen kort voor vertrek van je vlucht.

Ook toegang tot de lounges bij aankomende vluchten

Niet alleen voor vertrekkende passagiers is toegang tot een airport lounge een voordeel, ook voor arriverende passagiers is lounge toegang heel handig. Stel je komt aan vanuit Noord-Amerika met een nachtvlucht, dan heb je ook bij aankomst toegang tot één van bovengenoemde lounges.

In de lounges kan je even opfrissen of zelfs douchen, zodat je in de ochtend direct door kunt naar kantoor en je optimaal gebruik kunt maken van de (werk)dag.

Op Schiphol kun je met de American Express Platinum creditcard in combinatie met de Priority Pass, toegang krijgen tot zowel de Aspire Lounges op Schiphol als de Privium Clublounges. Deze lounges bevinden zich in zowel het Schengen gebied (Lounge 26) als in het non-Schengen (Lounge 41).

Supersnelle rewards sparen bij American Express

Met de American Express Platinum creditcard spaar je ook nog eens sneller rewardspunten dan met de Gold Card of de Green Card. In tegenstelling tot de co-branded Flying Blue creditcards van American Express, spaar je géén miles voor het frequent flyer-programma van KLM.

Met de ‘gewone’ Platinum Card van AMEX spaar je juist rewards voor het eigen spaarprogramma van American Express. Overigens kan je American Express Rewards punten wél weer inwisselen bij bijna alle frequent flyer programma’s van verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Het enige nadeel hiervan is het feit dat je bij het omzetten van deze rewardspunten bijna altijd waarde verliest omdat de ’transfer-verhouding’ 5:4 is.

Overzetten van rewards naar frequent flyer miles

Dus voor elke 5 American Express rewards punten, krijg je slechts 4 frequent flyer miles van de desbetreffende airline.

Vlieg je dus veel met KLM en partners, dan kan je beter één van onderstaande co-branded Flying Blue creditcards aanschaffen. Vlieg je juist met veel verschillende airlines dan kan je beter deze American Express Platinum Card aanvragen.

Houd ook de site van American Express goed in de gaten als je overweegt om een creditcard van hen aan te vragen want elk kwartaal zijn er weer nieuwe aanbiedingen. Vaak in de vorm van duizenden rewards punten bij aanmelding of juist een korting op de lidmaatschapsbijdrage.

Vaak kan je de American Express Platinum Card aanvragen met een korting van 50% voor het eerste half jaar, of juist helemaal gratis voor de eerste drie maanden.

Alle American Express creditcards zijn maandelijks opzegbaar, dus je zit niet aan langlopende contracten vast!

Flying Blue Silver Card

✅1e jaar gratis

✅Direct 2.500 miles cadeau

✅€ 1 = 0,8 punt

american-express-card-silver-flying-blue-comparison-1

Flying Blue Gold Card

✅1e jaar 50% card fee (€ 85)

✅Direct 7.500 miles cadeau

✅€ 1 = 1,5 punt


Flying Blue Platinum Card

✅1e jaar 50% card fee (€ 300)

✅Direct 25.000 miles cadeau

✅€ 1 = 2 punten


Waar-kan-ik-met-American-Express-betalen7American Express Flying Blue Silver creditcard, 1e jaar gratis!


American Express Flying Blue GOLD creditcard
(inclusief reis- en annuleringsverzekering), 1e jaar 50% korting!Mastercard Creditcard, 1e jaar gratis én € 25 retour!
Visa World CreditCard, 1e jaar gratis én € 50 retour!Geef hieronder jouw beoordeling en/of ervaring over gratis Privium op Schiphol met American Express creditcard

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!