Hoe werkt de KLM Flight Bundle?

Na jaren wordt het wachten eindelijk beloond voor mensen die meerdere malen per jaar naar dezelfde bestemming vliegen én daarvan prijstechnisch willen profiteren. Luchtvaartmaatschappij KLM komt nu met de Flight Bundle (of Flight Bundel).

Een set vluchten naar een Europese bestemmingen waarbij je vooraf een aantal vluchten inkoopt maar nog geen vaste datum opgeeft. Het is dus niet nodig om te wachten op de KLM Werelddeal Weken bijvoorbeeld.

En betaal je die KLM Flight Bundle ook nog eens met de (gratis) Flying Blue creditcard van American Express, dan spaar je óók nog eens voor gratis (business class) tickets.

Hoe werkt de KLM Flight Bundle3

KLM Flight Bundle voor zakelijke bestemmingen

De Flight Bundle van KLM is voor drie doelgroepen ideaal, waaronder natuurlijk de zakelijke reiziger die meerdere malen per jaar naar dezelfde bestemming moet vliegen voor zijn werk. Dit vanwege een hoofdkantoor dat in het buitenland zit, vanwege beurzen of vanwege een grote klant die bezocht moet worden.

Het grote nadeel van zakelijke reizigers is vaak dat ze op het laatste moment pas weten dat ze naar die, vaak dezelfde, bestemming moeten. Je kan dus niet vooraf reserveren en zo gebruik maken van lagere prijzen.

Met de KLM Flight Bundle kan dat wel, je reserveert immers aan het begin van het jaar een X aantal vluchten en je voegt later pas de passagiersnaam en vluchtdatum toe.

KLM Flight Bundle voor familie/relatiebezoek

Ook voor mensen met familie en/of een relatie in het buitenland kan de KLM Flight Bundle uitkomst bieden. Als jij elke maand op en neer reist naar een bestemming om je gezin of je vriend(in) te zien, dan plan je meestal wel grofweg de weekenden wanneer je gaat vliegen, maar exact weet je het nooit. Deze Flight Bundles van KLM zijn dus ook voor deze doelgroep ideaal.

KLM Flight Bundle voor je vakantiehuis

En de laatste doelgroep, de tweede huis bezitter, is stiekem ook wel blij met de KLM Flight Bundle. Vooral huizenbezitters rondom de luchthaven van Nice, Malaga, Faro en Alicante kunnen profiteren van dit pakket. Als je toch minstens 6 keer paar op en neer vliegt dan kan je net zo goed een Flight Bundle nemen.

Voordelen van de KLM Flight Bundle

Het grootste voordeel van de KLM Flight Bundle is het feit dat je vooraf weet waar je aan toe bent qua prijs. Daarnaast ben je flexibel door tot 4 uur voor vertrek nog een ticket kan boeken. Daarnaast spaar je ook nog eens miles en XP’s in het Flying Blue frequent flyer programma van KLM. Dit scheelt je dus al met al veel zoeken naar goedkope vluchten bij verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Dan weer met EasyJet vliegen, dan weer met Transavia, dan weer met Air France met een overstap in Parijs. Nee, met de KLM Flight Bundle vlieg je gewoon altijd én direct met KLM naar jouw favoriete bestemming.

De voorwaarden van de KLM Flight Bundle

Net als bij ‘gewone’ KLM vliegtickets zijn ook op de Flight Bundle natuurlijk voorwaarden van toepassing.

  • Alleen Europese KLM bestemmingen
  • Maximaal tot 12 maanden vooruit in te kopen
  • Tot 4 uur voor vertrek reserveren tot maximaal 180 dagen.
  • Net als bij gewone KLM tickets kan je ook hier het Light, Standard of Flex ticketpakket afnemen.
  • Flexibiliteit in uw verblijf (duurder) of minimaal 3 dagen verblijven en/of een zaterdagnacht (goedkoper)
  • Minimaal 6 vluchten (enkele reizen dus) af te nemen en maximaal 60.
  • Minimaal 1 passagier tot maximaal 9 passagiers

Hoe KLM Flight Bundle reserveren?

Het reserveren van de KLM Flight Bundle gaat in twee stappen:

  1. De bundles inkopen
  2. Het verzilveren van de bundels.

Bij de eerste stap moet je het meest opletten, want hier besluit je hoeveel geld je gaat uitgeven en waar aan. De tweede stap, het verzilveren, doe je op het moment dat je weet wanneer je welke vlucht gaat ‘reserveren’.

Omdat de tweede stap heel simpel is, beperken we ons tot de eerste stap, waarbij je door even goed na te denken een hoop geld kan besparen. In onderstaand voorbeeld hebben we Malaga als bestemming gekozen.

Stap 1: Ga naar de site van KLM om een Flight Bundle af te nemen.

Stap 2: Kies je bestemming, het aantal vluchten en het aantal passagiers passagiers

Stap 3: Kies de flexibiliteit en ticketpakket dat je wenst.

Stap 4: Betalen! Dit kan in één keer, maar je kan ook in termijnen betalen. Logischerwijs is betalen in termijn wel duurder.

Stap 5: Als je weet wanneer je gaat vliegen dan log je in op diezelfde KLM-site en verzilver je één of meerdere vluchten uit je Flight Bundle. Ook besluit je dan pas wie er als passagier reist. Op deze manier kan je dus de ene keer zelf reizen, en de andere keer een vriend of familielid.

Hoe werkt de KLM Flight Bundle8

Het startscherm van de KLM Flight Bundle

 

Hoe werkt de KLM Flight Bundle5

Hoe meer vluchten je afneemt, hoe goedkoper de prijs per vlucht wordt.

 

Hoe werkt de KLM Flight Bundle7

In bovenstaand voorbeeld betalen we dus in totaal € 784 voor 4 weekend-retourvluchten naar Malaga, met alleen handbagage. We kunnen tot 60 dagen voor vertrek reserveren, wil je meer flexibiliteit? Bijvoorbeeld door nog een aantal dagen voor het beoogde vertrek te kunnen boeken, dan betaal je een totale meerprijs van € 119 op de hele Flight Bundle.

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over de KLM Flight Bundle!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!