Kazantip Festival tickets en reizen

Festicket LtdKazantip is een jaarlijks festival met elektronische dance-muziek dat al 20 jaar bestaat, maar pas de laatste 10 jaar echt populair geworden is. Niet in de laatste plaats vanwege de lage prijzen (halve liter bier = € 0,5) maar ook vanwege de vrijheid, liefde, en sensualiteit.

Het festival werd elk jaar in de zomer gehouden in het plaatsje Popovka op schiereiland de Krim aan de Zwarte Zee en duurt twee weken. Meestal wordt het festival de eerste twee weken van augustus gehouden, maar het verschuift elk jaar een beetje. Let dus goed op de datum!

Vliegen naar Kazantip

Popovka zelf staat nog maar sinds een paar jaar op Google Maps. Dat zorgde in het verleden ook wel een beetje voor de geheimzinnigheid rondom het festival. Simferopol is een grote stad welke het meest dichtbij Kazantip ligt. Hier is ook een vliegveld waar je heen kan vliegen.

De afstand Simferopol-Popovka is ongeveer 30 kilometer en moet je per taxi doen (of pendelbus). Gewone OV-verbindingen zijn er niet of zijn heel onbetrouwbaar. Een taxi kost overigens maar € 0,50 per kilometer, en zelfs dan betaal je nog het te hoge toeristentarief.

Kazantip Festival bezoeken entreetickets3

Foto door Vyacheslav Argenberg via Flickr.com

Vliegen doe je over het algemeen vanuit alle Europese hoofdsteden of grotere vliegvelden met Aeroflot via de Moskou en daarna vlieg je door naar Simferopol.

Alternatieven zijn om met Air Baltic via Riga te vliegen of met Turkish Airlines via Istanbul. Directe vluchten vanuit West-Europa naar Simferopol zijn er niet.

Sinds het dispuut (april 2014) tussen Oekraïne en Rusland over het schiereiland de Krim (waar Kazantip wordt gehouden) is het niet meer mogelijk om vanuit of via Kiev te vliegen. Er waren overigens vanuit Dusseldorf wel chartertreinen naar Kazantip.

Kazantip Festival in Cambodja (2014-2017)

Zoals gezegd heeft Kazantip veel problemen ondervonden van de de problemen tussen Oekraïne en Rusland, m.b.t. de annexatie van de Krim. In 2014 is de organisatie uitgeweken naar Georgië en in 2015 is er zelfs nog een wintereditie gehouden in Cambodja. Daarna is het echter stil geworden rondom de organisatie.

Volgens de site van Kazantip Republic (zoals het festival officieel heet), staat er op korte termijn niets in de planning, maar zegt men achter de schermen wel bezig te zijn met een nieuwe vorm van het festival.

Kazantip in Kemer, Turkije (2018-heden)

Festicket LtdHet meest recente nieuws trouwens, is dat op het moment van schrijven (mei 2018) er een heel kleinschalige nieuwe versie van Kazantip op de planning staat in de Turkse badplaats Kemer. De kaarten zijn wel iets duurder dan de voorgaande edities, maar het goede nieuws is dus dat er eindelijk weer eens een Kazantip georganiseerd wordt.

Het voordeel van de Turkse locatie is het feit dat je er vanuit Nederland relatief makkelijk heen kunt vliegen. Er zijn, vooral in de zomer, meerdere dagelijkse vluchten naar Antalya. Zowel direct met bijvoorbeeld Transavia als met een overstap met Turkish Airlines.

Reisorganisatie Festicket organiseert complete pakketreizen naar deze versie van het Kazantip-festival, zodat je niet zelf alles los hoeft te reserveren.

  Reserveer hier jouw festivaltickets (en reis) voor Kazantip via Festicket.com


  Goedkope vliegtickets naar Kazantip al v.a. € 79 per persoon!


Goedkope hotels tijdens Kazantip Festival via Expeida


Entreetickets voor Kazantip

Let op, ook in Kazantip kent men kaartjeszwendel net als in Nederland. Koop je tickets uitsluitend online via de officiële Kazantip-partner website. Tot een week voor festival kan je kaarten kopen online, daarna gaat de voorverkoop dicht en kan je alleen nog kaarten kopen aan de poort. Het risico op uitverkoop is dan natuurlijk wel groter.

Maar de ervaring leert dat het festival eigenlijk nooit echt helemaal uitverkocht is. Er komen verspreid over de twee weken weliswaar 15o.000 mensen, maar het festivalterrein is zo groot en uitgestrekt dat het nooit echt overvol is. Het is in de weekenden wel drukker dan doordeweeks natuurlijk, omdat dan de locals ook komen feesten.

Een entreekaart voor de volledige twee weken kost omgerekend zo’n € 175 in de voorverkoop, aan de deur betaal je € 225.

Overnachten in Kazantip

Kazantip Festival bezoeken entreetickets1

Foto door Dima Bushkov via Flickr.com

Je kan natuurlijk gewoon in je tentje daar overnachten, maar zeker overdag kan het 35 graden worden en wil je misschien wel eens een frisse douche of airco. Daarom kan je via diverse organisaties ook appartementen huren in Popovka. Of huren via Expedia bijvoorbeeld.

Veel locals kunnen zo een compleet jaarsalaris bijverdienen door hun huis twee weken beschikbaar te stellen. Het moge duidelijk zijn dat appartement in Popovka duurder zijn omdat dit op loopafstand van Kazantip is. Overnacht je in plaatsjes verder weg dan is het goedkoper.

Voor een week in een appartement waar 4 personen in kunnen betaal je overigens zo rond de € 750 per week. Dat is dus niet heel duur!

Sex en Kazantip

Hoewel veel mannen denken dat je de hele dag seks kan hebben met mooie vrouwen op Kazantip, moet je daar niet helemaal op rekenen. Iedereen is in de ‘love & hapiness’ modus en vooral de Oekraïense/Russische vrouwen zijn zeer aantrekkelijk in bikini, maar de beveiliging werkt je op een Russische manier het festivalterrein af als je vrouwen lastig valt. En laten we zo omschrijven: op het festivalterrein is geen politie.

De organisatie doet zelf de beveiliging en hanteert dus eigen regels. Het gaat bijna nooit fout, maar als het fout gaat zijn het vaak Westerse jonge mannen die denken dat alle Oekraïense vrouwen op het Kazantip prostituees zijn en dus handtastelijk mogen zijn.

Kazantip Festival bezoeken entreetickets5

Foto door Vyacheslav Argenberg via Flickr.com

Maakt een vrouw hier melding van bij de beveiliging dan zal je vriendelijk worden verzocht het festivalterrein te verlaten. Geef je hier geen gehoor aan dan helpt de beveiliging je een handje. Je hebt vast wel een beeld bij een Russische uitsmijter en zijn werkwijze. Dit zijn geen huismoeders die met een V-tje op hun borst bij de receptie zitten….als je begrijpt wat we bedoelen…

Kortom: houd jezelf aan de regels en respecteer anderen op Kazantip. Dat is ook de kracht van het festival: iedereen moet het naar zijn zin hebben en geweld hoort hier niet.

Klik hier om Kazantip entreekaarten aan te schaffen. Men noemt dit een “Kazantip Viza”.

Sinds de Krim (het schiereiland) sinds april 2014 bij Rusland hoort heb je als Nederlander of Belg ZEKER een visum nodig. Dit dien je vooraf aan te vragen bij de Russische ambassade of via een visumbureau. Vroeger lag de Krim nog in Oekraïne en had je als Nederlander of Belg GEEN visum nodig, maar sinds april 2014 is dat dus WEL vereist.

  Reserveer hier jouw festivaltickets (en reis) voor Kazantip via Festicket.com


  Goedkope vliegtickets naar Kazantip al v.a. € 79 per persoon!


Goedkope hotels tijdens Kazantip Festival via Expedia

Geef hieronder beoordeling of ervaring over Kazantip Festival en entreetickets

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!