KLM opent DJ-vluchten naar Ibiza

Luchtvaartmaatschappij KLM opent een luchtbrug tussen Amsterdam en party-eiland Ibiza, met een Boeing 737 ! Weliswaar maar 5 vluchten per week op werkdagen én alleen tussen 04 juli 2016 en 25 augustus 2016.

Normaliter zijn lijndiensten gebaseerd op een zomer- en winterdienstregeling, grofweg de periode van de zomertijd en de periode van de wintertijd. Waarom KLM niet een hele zomerdienstregeling deze vluchten uitvoert laat zich raden.

Speciaal voor DJ’s en de muziekindustrie
Ten eerste opereert KLM alleen in die korte periode tussen Amsterdam en Ibiza om dochter Transavia te ontlasten. De vraag in de zomermaanden naar stoelen is groot en het aanbod beperkt naar het Spaanse party-eiland.

KLM opent DJ-vluchten naar Ibiza2Ten tweede doet KLM dit om DJ’s en andere klanten uit de muziekindustrie (managers van platenlabels, etc) extra service te bieden. De grote DJ’s zoals Tiesto en Armin van Buuren hebben vaak een privé-jet, maar er zijn natuurlijk een hoop DJ’s die (nog) niet zo populair zijn. Die zijn nu aangewezen op Transavia en Vueling, maar dat is toch een ander soort publiek dan op lijndiensten.

Zo kan het zomaar zijn dat een upcoming DJ ineens tussen de vakantiegangers met krijsende baby’s zit. Om deze groep frequent flyers te vriend te houden is KLM deze dus lijndienst gestart. De meeste DJ’s moeten juist in het weekend draaien op Ibiza, vandaar dat er gekozen is om niet op zaterdag en zondag te vliegen.


KLM banner 728 90

KLM opent DJ-vluchten naar Ibiza3Ook voor de Britse dance-industrie
Nederland, en dan met name Amsterdam, heeft een grote dance-muziek-gemeenschap. Maar deze vlucht is er niet alleen voor de Nederlanders, hij is ook in het leven geroepen voor de Britten en Scandinaviërs. Zo’n 70% van de passagiers van KLM zijn niet-Nederlanders, dus moet men het hebben van andere landen.

De elektronische muziek industrie is in Engeland en Scandinavië ook groot, en door de mensen in deze industrie te laten overstappen op Amsterdam kan KLM deze markt ook bedienen.

Losse vluchten vanaf € 99
Een losse retourvlucht van Amsterdam naar Ibiza is er al vanaf € 99, maar eerlijkheid gebied te zeggen deze tarieven vrij snel uitverkocht zullen zijn. Zoals eerder aangegeven is de vraag naar vliegtickets op Ibiza veel groter dan het aanbod.

Je kan ook overwegen om een ‘pakketreis’ te boeken bij een reisorganisatie zoals Sunweb of TUI bijvoorbeeld. Je vliegt dan zeer waarschijnlijk niet met KLM maar met Transavia, Vueling of TuiFly. Aan de andere kant; een pakketreis is vaak goedkoper dan een losse vlucht en een los hotel.

 KLM tickets naar Ibiza v.a. € 99 p.p.


sunweb vakanties  8-daagse vliegvakantie naar Ibiza met Sunweb al v.a. € 179 p.p.


  8-daagse vliegvakantie naar Ibiza met Arke/TUI v.a. € 199 p.p.


Goedkope-vakantie-Ibiza-13


Goedkope-vakantie-Ibiza-12


Goedkope vakantie Ibiza 11


Goedkope vakantie Ibiza 10
Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over KLM opent DJ-vluchten naar Ibiza!

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License


KLM Werelddeal weken

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!