Lang weekend Dubai in luxe

Coverfoto door Edgardo W. Olivera via Flickr.com

Knettergek! Dat is het eerste waar je aan denkt als je in Dubai over straat loopt. Mocht je weleens in Monaco zijn geweest of Moskou en dacht je dat je toen alles qua decadentie wel had gezien; think again! Tijdens een lang weekend vakantie naar Dubai zal je zien dat in deze woestijnstaat alles groter, beter, luxer, sneller en soms ook wel een beetje duurder.

Van olie naar toerisme

Lang-weekend-vakantie-Dubai2

In Dubai is er veel nieuwbouw, maar het oude centrum heeft nog originele gebouwen.

Lang verhaal kort: Dubai = Midden-Oosten = Olie. Dat is hoe Dubai zo’n 25 geleden was. Dubai was niet meer dan een klein stadje, vergelijkbaar met Breda qua inwoneraantal, in een dorre woestijn waar alleen maar olie uit de grond gepompt werd.

Eigenlijk waren alle Emiraten zo in die tijd. Zo ook Abu Dhabi en Sharjah. Ook buurlanden Qatar en Bahrein stelden in die tijd niets voor. Emiraten zijn een soort van mini-staatjes (vergelijkbaar met Andorra en Luxemburg) maar zijn weer verenigd in de V.A.E. (Verenigde Arabische Emiraten).

Daarvan is Abu Dhabi het grootst en het rijkst, Dubai is de tweede Emiraat in grootte maar wel weer bekender het uitgeven van geld. Sommige mensen noemen het patserig.

De Sjeik van het emiraat Dubai, bedacht zich een jaar of 15 geleden dat het weleens fout zou kunnen gaan aflopen als de olie op was. (lees: als er geen inkomsten meer zijn). Hij besloot al het oliegeld te gaan investeren in toerisme en Dubai als financieel centrum op de kaart te gaan zetten.

Emirates Airlines

Hiervoor werd zelfs een nieuwe luchtvaartmaatschappij opgezet die we nu kennen als Emirates. Wat de sjeik heel slim deed was om Dubai te gaan opzetten als knooppunt voor vliegverkeer tussen Azië en Europa. Vandaar dat Dubai Airport ergens in 2015, zelfs Schiphol voorbij is gegaan in aantal passagiers.

Maar die mensen die overstappen willen misschien ook weleens hun benen strekken zo op de helft van hun vliegreis. Dus kan je gratis een stop-over maken in Dubai zonder visum aan te vragen. Daarvoor werden dan weer de meest luxe en decadente hotels gebouwd waarvan ‘The Atlantis’ en de ‘Burj’ het meest bekend zijn.

Lang-weekend-vakantie-Dubai3

The Creek van Dubai is het water in de stad waar ook mooie jachten in de haven liggen.

Overwinteraars

Om niet alleen afhankelijk te zijn van die paar mensen die overstappen in Dubai werden ook bekende wereldsterren aangetrokken die gratis een stukje opgespoten land kregen (Bekend als eilandengroep ‘The Palm’ en ‘The World’).

Dit levert weer gratis reclame op en zet Dubai op de kaart als (winter)zonbestemming.

The Creek van Dubai

In Dubai heb je eigenlijk weinig tot geen cultuur. De enige plek waar je nog iets van het ‘oude’ Dubai kan terugzien is langs ‘The Creek’ (De rivier waar Dubai ooit aan is ontstaan).

Hier bevindt zich ook de bekende ‘GoudSouk’ waar je voor een appel en een ei goud kan kopen.

Hotels en clubs

Eigenlijk speelt het leven van een toerist zich af in en rond het hotel. In de zomer sowieso, want dan is het op straat gewoon veel te warm en dus blijft men aan het strand of binnen in de airco.

Terrasjes, bars en clubs bevinden zich dan ook (mede door het alcoholbeleid) in hotels. Alcohol is zonder problemen verkrijgbaar, maar mag alleen genuttigd worden binnen afgesloten gelegenheden.

Met een biertje op een terras langs de kant van de weg staan is uitgesloten. Met een biertje op het terras van de binnentuin van je hotel, kan dan weer wel.

Vertier in Dubai

Lang weekend vakantie Dubai5

Maak een stoere jeepsafari door de woestijn / Foto door Robert Haandrikman via Flickr.com

Vroeg in de ochtend in de zomer, of gewoon de hele dag in de winter is een jeepsafari in de woestijn van Dubai zeker de moeite waard.

Verder is het vooral ‘shop till you drop’ in één van de giga-shopping-malls van Dubai. In deze malls geeft men geld uit alsof het water is.

Al koop je zelf niets, dan is alleen al het kijken naar de rijke sjeiks heel leuk. En wordt het echt allemaal te warm, dan ga je toch gewoon snowboarden! In Dubai staat namelijk de grootste indoor-skibaan ter wereld.

Vliegen naar Dubai

Met 23 vluchten per week van Schiphol naar Dubai is het niet moeilijk om in Dubai te komen. Het is ook maar zes uurtjes vliegen (dichterbij dan New York) en zeker in de winter een ideale zonbestemming.

Zowel Emirates als de KLM vliegen dagelijks naar Dubai. Emirates zelfs twee maal per dag in de Superjumbo A380 en KLM op oneven dagen 2 maal per dag. Daarnaast vliegen ook TUI en Transavia nog eens twee maal per week naar Dubai. Dit zijn allemaal directe vluchten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een overstap in Frankfurt met Lufthansa bijvoorbeeld.

Lang weekend vakantie Dubai7

De Superjumbo A380 van Emirates / Foto door BriYYZ via Flickr.com

Als je dan toch naar Dubai gaat, neem dan de dubbeldekker vlucht van Emirates. Emirates Airlines vliegt vanaf Schiphol met de Airbus A380, waar zelfs een douche en een bar in zitten. Het toppunt van decadentie! En vaak zelfs nog goedkoper dan KLM!

Transavia en TUI zijn absoluut de goedkoopste airlines op deze route met ticket voor slechts € 299 p.p.

Maar je vliegt dan wel in een klein vliegtuigje (een Boeing 737-800) en dat is voor zes uur vliegen toch wel krap. Zeker als je het vergelijkt met de A380 van Emirates.
  Dubai met Emirates v.a. € 399 p.p.


  Goedkope pakketreis Dubai van TUI € 599 p.p.


sunweb vakanties  Goedkope last-minutes van Sunweb al v.a. € 79 p.p.


 Hotels en vluchten van Expedia v.a. € 99 p.p.


  Goedkope KLM tickets Dubai v.a. € 499 p.p.


  Goedkope hotels in Dubai!


Lang-weekend-vakantie-Dubai1

Lekker op het strand van Dubai spelen en chillen.

Lang weekend vakantie Dubai6

De indoor-skibaan van Dubai / Foto door petjam via Flickr.com

Lang weekend vakantie Dubai8

Het palmeiland voor de kust van Dubai / Foto door EL_KAB0NG via Flickr.comGeef hieronder een beoordeling of ervaring over een lang weekend Dubai

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!