Tips voor een rondreis Costa Rica1

De leukste plekken om te bezoeken in Costa Rica

De beste tips voor een rondreis Costa Rica

Costa Rica is zo’n land die je bezocht moet hebben in Midden-Amerika. Ik vond het één van de mooiste landen waar ik tot nu toe ben geweest. Het is toeristisch, maar onwijs mooi. Probeer buiten het hoogseizoen te reizen om de “drukte” te ontlopen.

Flora en fauna in Costa Rica

De biodiversiteit is gigantisch in dit prachtige land. Er leven ontzettend veel verschillende ongewervelde dieren, amfibieën, reptielen en vogelsoorten. Wist je dat maar liefst 10% van het totale aantal vogelsoorten voorkomen in Costa Rica?

Stranden in Costa Rica

Ook beschikt Costa Rica over geweldige stranden. Zeker buiten de nationale parken en drukke gebieden, hoef je de stranden soms met maar een paar anderen te delen. En soms heb je het strand helemaal voor jezelf! Hoe gaaf is dat?!

Maar wat zijn nou de leukste plekken om te bezoeken in Costa Rica?

Puerto Viejo

Toe aan een relaxte, laid-back vibe met heerlijke stranden? Bezoek dan Puerto Viejo. In dit plaatsje aan de Caribische kust komt voornamelijk reggae uit de speakers en restaurants bieden heerlijke Caribische gerechten.

De leukste activiteiten om hier te ondernemen zijn fietsen huren, relaxen op het strand en het dichtstbijzijnde Cahuita National Park bezoeken.

Tips voor een rondreis Costa Rica4
Onze blogger Merel maakte een mooie reis door Costa Rica en deelt met jou haar tips.

Huur fietsen of surfboards

Fietsen kun je al huren voor minder dan €5 per dag. Fiets langs prachtige stranden waar je heerlijk kunt relaxen of een paar golven kunt pakken op je surfboard.

Surfboards zijn op Playa Cocles te huur.

Bezoek het Cahuita National Park

Maar een half uurtje rijden met de bus vanaf Puerto Viejo bevindt zich het Cahuita National Park.

Je vindt er super witte zandstranden, prachtig blauw water, dichte jungle én ontzettend veel wildlife. Niet overslaan dus!

Hoe kom je in Puerto Viejo?

Puerto Viejo is gemakkelijk te bereiken met de bus vanaf de hoofdstad San José. De rit duurt zo’n 5 uur en kost ongeveer €9. Omdat Puerto Viejo dichtbij Panama ligt, is het ook gemakkelijk doorreizen naar dit prachtige buurland.

Manuel Antonio National Park

Het mooie Manuel Antonio bevindt zich aan de zuidelijke kust van Costa Rica en staat bekend om het Manuel Antonio National Park waar je de gaafste dieren kunt spotten.

Bezoek het Manuel Antonio National Park

Tips voor een rondreis Costa Rica6
Niet alleen witte stranden in Costa Rica, maar ook zwarte stranden van vulkaanzand.

Dit nationale park is het kleinste van Costa Rica, maar mag je absoluut niet overslaan! Het Manuel Antonio National Park zit bomvol wildlife en beschikt over prachtige stranden.

Hier komen onder andere luiaards, drie aap soorten, leguanen, neusbeertjes, wasbeertjes en veel slangensoorten voor.

Het is heerlijk om op één van de vele stranden te relaxen en te genieten van het uitzicht. Het is om deze redenen ook zeker niet onontdekt, helaas. Het park wordt veel bezocht door toeristen.

Hoe kom je in Manuel Antonio?

Manuel Antonio is in zo’n 3,5 uur te bereiken vanaf San José richting Quepos. Quepos is een klein, gezellig en prima stadje om enkele dagen te verblijven.

Monteverde Cloud Forest Reserve

Nu we de kuststeden hebben gehad, is het tijd om het binnenland van Costa Rica te bezoeken! In Monteverde zijn veel (avontuurlijke) activiteiten te ondernemen. Denk aan ziplinen door de jungle, vogelspinnen en slangen zoeken tijdens een nachttour en over de hoge hangbruggen lopen in het nevelwoud.

Wist je dat er in het Monteverde Cloud Forest Reserve meer dan 3000 plantensoorten voorkomen, waaronder de meeste orchideeënsoorten op een plek!

Tips voor een rondreis Costa Rica5
Costa Rica is het Mekka voor surfers’

Ga ziplinen in Costa Rica

Hou je van avontuur en spanning? Dan is ziplinen een perfecte activiteit in Monteverde.

Je raast door de prachtige natuur met een geweldig uitzicht op het Cloud Forest Reserve.

Op het einde heb je de mogelijkheid om de tarzan swing te doen.

Hierbij laat je jezelf van een 45 meter hoog platvorm vallen waarna je een aantal keren heen en weer zwaait. Ge-wel-dig.

Doe een nachttour

‘s Nachts zijn er weer veel andere dieren actief die je overdag niet snel zal spotten. Denk aan bijzondere insecten, slangen, vogelspinnen, schorpioenen, kleurige kikkers, uilen en een aantal zoogdieren, zoals luiaards en de bijzondere kinkajoe.

De kinkajoe is een klein bruin roofdier die voornamelijk ’s nachts actief is.

Loop over de hangbruggen

Monteverde staat bekend om de bijzondere hangbruggen die door het nevelwoud lopen. De bruggen hebben verschillende lengtes en verschillende hoogtes.

Vanaf de bruggen heb je een prachtig uitzicht over de jungle. Neem een verrekijker mee en probeer de bijzondere Quetzal-vogel te spotten.

Hoe kom je in Monteverde? Monteverde is in ongeveer 4,5 uur te bereiken met de bus vanaf San José. Deze bus vertrekt twee keer per dag, namelijk om 6:30 en om 14:30. Een bus ticket kost ongeveer €4.

Wat neem je mee naar Costa Rica?