Lord of the Rings tour in Nieuw-Zeeland

Wie ooit in Nieuw-Zeeland is geweest, en dan specifiek de omgeving van Wellington, begrijpt waarom regisseur Peter Jackson deze omgeving selecteerde voor de opnames van de ‘Lord of the Rings’ films. Het landschap is ongerept, dun bevolkt, soms heel ruig, maar vooral adembenemend mooi!

Wellington

Het is ook niet helemaal toevallig dat Peter Jackson deze omgeving selecteerde, want hij is zelf een ‘Kiwi’. Nieuw-Zeelanders noemen zichzelf ‘Kiwi’s’ en alles wat ook maar met Nieuw-Zeeland te maken heeft wordt Kiwi genoemd. Zo is ‘Lord of the Rings’ een echte ‘Kiwi movie’ bijvoorbeeld. Kiwi komt trouwens van het gelijknamige vogeltje dat in Nieuw Zeeland voorkomt, vandaar dat men zich zo noemt.

Wellington is de politieke en culturele hoofdstad van Nieuw-Zeeland, hier concentreert de film-industrie zich ook. De andere twee grote steden in Nieuw-Zeeland zijn Auckland (op het Noordereiland, net als Wellington) en Christchurch op het Zuidereiland.

Omdat Wellington in een baai ligt, is het er vrijwel altijd stabiel weer. Het is niet al te koud in de winter of al te warm in de zomer, maar omdat er relatief weinig wind is heb je vaak wel last van mist in de baai van Wellington. Let wel op dat Nieuw-Zeeland aan de andere kant van de evenaar ligt en dus de seizoenen tegenovergesteld aan zijn aan die van Europa. Als het bij ons zomer is, dan is het daar winter!

Noorder- en Zuidereiland

Het was de Nederlander Abel Tasman die in 1642 Nieuw-Zeeland ontdekte. Maar hij ging niet aan land! Hij bleef 5 dagen voor de kust dobberen en werd ‘aangevallen’ door de Maori’s (de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland), pas 100 jaar later kwamen de Europeanen daadwerkelijk aan land. Niettemin is de locatie waar Abel Tasman aankwam nu een Nationaal Park en vernoemt naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger. En het moge duidelijk zijn dat Nieuw-Zeeland is vernoemd naar de Nederlandse provincie Zeeland.

Tasman kwam ‘aan’ op het noordpuntje van het Zuidereiland en daar vind je nu ook het Nationaal Park. Het grote verschil met de twee eilanden van Nieuw-Zeeland is de aanwezigheid van vulkanen. Het Noordereiland is iets ruiger en heeft actieve vulkanen, het Zuidereiland heeft geen vulkanen. Daarnaast is het Noordereiland dichter bevolkt dan het Zuidereiland.

Lord of the Rings locaties

Lord of the Rings is zowel op het Noorder- als Zuidereiland opgenomen en om het nog makkelijker te maken hebben we hieronder een kaartje gemaakt met de locaties. Daarnaast zijn er speciale Fly-Drives in Nieuw-Zeeland die ook de locaties van de Lord of the Rings-films aan doen.


 

lord of the rings nieuw zeeland 9

lord of the rings nieuw zeeland 8

lord of the rings nieuw zeeland 7

lord of the rings nieuw zeeland 6

lord of the rings nieuw zeeland 5

lord of the rings nieuw zeeland 4

lord of the rings nieuw zeeland 3

lord of the rings nieuw zeeland 2

lord of the rings nieuw zeeland 1


Geef hieronder een beoordeling of ervaring over Nieuw Zeeland

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!