Goedkope Eurostar-treintickets naar Londen

Voor wie regelmatig in Londen moet zijn is er qua vliegbestemmingen veel keuze, de Britse hoofdstad ken maar liefst vijf luchthavens waar men uit kan kiezen, of eigenlijk zes als je Southend Airport meerekent.

De meeste mensen zullen met Easyjet naar Londen Luton, Stansted of Gatwick vliegen, want dat zijn de goedkoopste vluchten.

Heathrow wordt voornamelijk gebruikt voor mensen die overstappen op lange-afstandsvluchten en Londen City Airport bedient vooral de zakenlui die afspraken hebben Canary Wharf. Deze laatste bestemmingen worden aangevlogen door zowel British Airways als KLM.

En hoewel de vliegtijd naar bovengenoemde luchthavens nog geen 45 minuten is, ben je met het inchecken en wachten op de luchthavens al snel drie uur verder; van deur tot deur moet je op toch zeker vier uur rekenen.

Met de Eurostar-trein rechtstreeks naar Londen 1

St. Pancras Station in Londen.
Foto door osde8info via: Flickr.com under Creative Commons License

Met de Eurostar trein in 4 uur naar Londen

De Eurostar-trein brengt je drie keer per dag naar de Britse hoofdstad Londen.

Tot 6 april 2020 rijdt is het nog nodig om in Brussel even uit te stappen en door de paspoort- en veiligheidscontrole te gaan.

Het verschil in reistijd zit hem in het feit dat de Nederlandse stations (Amsterdam en Rotterdam) deze controle-faciliteiten nog niet hebben. Het Verenigd Koninkrijk is geen onderdeel van Schengen, waardoor deze controles dus nodig zijn.

Vandaar dat de Eurostar-reiziger weliswaar rechtstreeks naar Londen rijdt, maar dat je op de heenreis in Brussel zo’n drie kwartier nodig hebt om daar alsnog door de controles te gaan.

Omdat Londen St. Pancras Station wél deze veiligheidsmaatregelen heeft, is het op de terugreis niet nodig om in Brussel uit te stappen, hierdoor is vanzelf de reistijd korter.

Vanaf 6 april 2020 zijn ook de stations van Amsterdam CS en Rotterdam CS voorzien van eerder genoemde controle-faciliteiten, waardoor je de controles in Brussel kan overslaan en waardoor de reistijd nóg korter wordt.

Tot 6 april 2020 neemt de reistijd náár Londen dik vijf uur in beslag, de terugreis iets minder dan vier uur. Na die datum zijn zowel de heen- als terugreis in vier uur te voltooien.

In tegenstelling tot de Thalys, stopt de Eurostar niet op Schiphol.

Drie keer per dag naar Londen met de Eurostar

Doordeweeks rijdt de Eurostar-trein drie maal per dag naar Londen en ook nog eens op mooie tijden. De eerste rechtstreekse Eurostar-trein gaat om 07:48 uur vanaf Amsterdam Centraal, de tweede om 13:46 uur en de laatste om 17:47 uur.

Op zaterdagen vervalt de avondrit en op zondag juist weer de ochtendrit, per saldo rijdt de Eurostar-trein in het weekend dus maar twee keer per dag.

Naast bovengenoemde treinstations stopt de Eurostar ook nog in Lille, maar daarna rijdt de trein in één stuk door richting de Kanaaltunnel en duikt onder de Noordzee door om aan de Britse zijde weer boven land te komen.

Voor slechts € 59 enkele reis met de Eurostar naar Londen

Met de Eurostar-trein rechtstreeks naar Londen 3

Van deur tot deur ben je in minder dan vier uur bij de Tower Bridge.

Het grote voordeel van de Eurostar is, vooral op de terugreis, dus de snelheid.

Waar je met het vliegtuig op tijd aanwezig moet zijn op een luchthaven, dan nog moet vliegen en dan nog wel een uur nodig hebt om in het centrum van Londen te komen, brengt deze Eurostar je direct naar hartje Londen.

Tel daarbij op dat je dus gewoon kan blijven zitten in de trein en je kan aan één stuk doorwerken op je laptop, dat boek nu eindelijk eens lezen of gewoon lekker slapen.

Tickets voor de Eurostar zijn maximaal 120 dagen voor vertrek te reserveren en kosten slechts € 59 enkele reis.

Let wel; bij de Eurostar is je koffer inbegrepen, het is dus niet nodig om hier extra voor te betalen zoals bij luchtvaartmaatschappijen bijvoorbeeld.

 

  Treintickets naar Londen v.a. € 59 via NS International


  Citytrips van Stedentrips.nl naar Londen al v.a. € 199 p.p.


 Hotels en vluchten naar Londen van Expedia v.a. € 99 p.p.


 Direct € 30 korting op je Londen boeking bij AirBnB.


 Goedkope KLM tickets naar Londen v.a. € 99 p.p.


  Goedkope vliegtickets naar Londen v.a. € 31 p.p.

Breda - Antwerpen
Eindhoven - Antwerpen
Den Haag - Antwerpen
Rotterdam - Mechelen
Utrecht - Luik
Mechelen - Rotterdam
Luik - Utrecht
Utrecht - Düsseldorf
Rotterdam - Düsseldorf

Geef hieronder jouw beoordeling en/of ervaring over goedkope Eurostar-treintickets naar Londen

Over de auteur

TravelersMagazine

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!