Goedkope Eurostar-treintickets naar Londen

Voor wie regelmatig in Londen moet zijn is er qua vliegbestemmingen veel keuze, de Britse hoofdstad ken maar liefst vijf luchthavens waar men uit kan kiezen, of eigenlijk zes als je Southend Airport meerekent.

De meeste mensen zullen met Easyjet naar Londen Luton, Stansted of Gatwick vliegen, want dat zijn de goedkoopste vluchten.

Heathrow wordt voornamelijk gebruikt voor mensen die overstappen op lange-afstandsvluchten en Londen City Airport bedient vooral de zakenlui die afspraken hebben Canary Wharf. Deze laatste bestemmingen worden aangevlogen door zowel British Airways als KLM.

En hoewel de vliegtijd naar bovengenoemde luchthavens nog geen 45 minuten is, ben je met het inchecken en wachten op de luchthavens al snel drie uur verder; van deur tot deur moet je op toch zeker vier uur rekenen.

Met de Eurostar-trein rechtstreeks naar Londen 1

St. Pancras Station in Londen.
Foto door osde8info via: Flickr.com under Creative Commons License

Met de Eurostar trein in 4 uur naar Londen

De Eurostar-trein brengt je drie keer per dag naar de Britse hoofdstad Londen. Vanaf 30 april 2020 is het niet meer nodig om in Brussel uit te stappen en door de paspoort- en veiligheidscontrole te gaan, dit moest voorheen nog wél.

Het verschil in reistijd zat hem in het feit dat de Nederlandse stations (Amsterdam en Rotterdam) deze controle-faciliteiten nog niet hadden. Het Verenigd Koninkrijk is geen onderdeel van Schengen, waardoor deze controles dus nodig zijn.

Op de heenreis in Brussel had de Eurostar-reiziger in het verleden zo’n drie kwartier nodig om daar alsnog door de controles te gaan.

Omdat Londen St. Pancras Station wél deze veiligheidsmaatregelen heeft, was het op de terugreis niet nodig om in Brussel uit te stappen, hierdoor is vanzelf de reistijd korter.

Vanaf heden zijn ook de stations van Amsterdam CS en Rotterdam CS voorzien van eerder genoemde controle-faciliteiten, waardoor je de controles in Brussel kan overslaan en waardoor de reistijd nóg korter wordt.

Voorheen nam de reistijd náár Londen dik vijf uur in beslag, de terugreis iets minder dan vier uur. Vanaf nu zijn zowel de heen- als terugreis in vier uur te voltooien.

In tegenstelling tot de Thalys, stopt de Eurostar niet op Schiphol.

Drie keer per dag naar Londen met de Eurostar

Doordeweeks rijdt de Eurostar-trein drie maal per dag naar Londen en ook nog eens op mooie tijden. De eerste rechtstreekse Eurostar-trein gaat om 07:48 uur vanaf Amsterdam Centraal, de tweede om 13:46 uur en de laatste om 17:47 uur.

Op zaterdagen vervalt de avondrit en op zondag juist weer de ochtendrit, per saldo rijdt de Eurostar-trein in het weekend dus maar twee keer per dag.

Naast bovengenoemde treinstations stopt de Eurostar ook nog in Lille, maar daarna rijdt de trein in één stuk door richting de Kanaaltunnel en duikt onder de Noordzee door om aan de Britse zijde weer boven land te komen.

Voor slechts € 40 enkele reis met de Eurostar naar Londen

Met de Eurostar-trein rechtstreeks naar Londen 3

Van deur tot deur ben je in minder dan vier uur bij de Tower Bridge.

Het grote voordeel van de Eurostar is, vooral op de terugreis, dus de snelheid.

Waar je met het vliegtuig op tijd aanwezig moet zijn op een luchthaven, dan nog moet vliegen en dan nog wel een uur nodig hebt om in het centrum van Londen te komen, brengt deze Eurostar je direct naar hartje Londen.

Tel daarbij op dat je dus gewoon kan blijven zitten in de trein en je kan aan één stuk doorwerken op je laptop, dat boek nu eindelijk eens lezen of gewoon lekker slapen.

Tickets voor de Eurostar zijn maximaal 120 dagen voor vertrek te reserveren en kosten slechts € 40 enkele reis.

Let wel; bij de Eurostar is je koffer inbegrepen, het is dus niet nodig om hier extra voor te betalen zoals bij luchtvaartmaatschappijen bijvoorbeeld.

 

  Treintickets naar Londen v.a. € 40 via NS International


  Citytrips van Stedentrips.nl naar Londen al v.a. € 199 p.p.


 Hotels en vluchten naar Londen van Expedia v.a. € 99 p.p.


 Goedkope KLM tickets naar Londen v.a. € 99 p.p.


  Goedkope vliegtickets naar Londen v.a. € 31 p.p.Geef hieronder jouw beoordeling en/of ervaring over goedkope Eurostar-treintickets naar Londen

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!