Met Eliza Was Here naar Zakynthos

In de helblauwe Middellandse Zee ligt het prachtige kleine Griekse eiland Zakynthos. En juist omdat het zo klein is en er geen massa-toerisme is, heeft reisorganisatie Eliza Was Here, de mooiste accommodaties op dit eiland voor jou uitgezocht.

Wat is er te doen op Zakynthos

Zakynthos staat bekend om de ‘blue caves'(de blauwe grotten). Dit zijn een paar mysterieuze grotten op het eiland waar je alleen per boot kunt komen. Je kan er onder door varen, maar je kan er ook duiken of snorkelen en van de prachtige onderwaterwereld genieten.

In de baai van Laganas kan je de bekende schildpadden van Zakynthos zien. De zogenaamde ‘Caretta-Caretta’. Zij hebben deze baai uitgekozen omdat ze hier veilig hun eieren kunnen leggen en dit doen ze al honderden jaren.

eliza was here zakynthos4

De stranden van Zakynthos zijn klein maar schattig.

Stranden van Zakynthos

De hoofdreden om naar Zakynthos te komen is natuurlijk het strand en het weer!

Het voordeel van de stranden van Zakynthos is dat het er eigenlijk nooit massaal druk is. Het is nu eenmaal een relatief klein eiland (zo’n 30 bij 30 kilometer) en er zijn geen supergrote hotels die veel vakantiegangers kunnen herbergen.

De bekendste stranden zijn Xigkia, Tslivi, Porto Zorr, Saint-Nicolas Baai, Banana en Plaka. Vooral het strand van Tsilivi is kindvriendelijk omdat hier het strand langzaam afloopt.

Bij het strand van Xigkia komt er stoom en zwavel uit de grond/rotsen. Dit maakt het dan ook de perfecte locatie voor een kuuroord. En dat is het ook, maar dan geheel gratis!

Zakynthos-stad

De stad is in de jaren ’50 verwoest door een stevige aardbeving en weer opnieuw opgebouwd. Maar niet een de strakke stijl van bijvoorbeeld Rotterdam, maar juist in klassieke stijl. Als je het niet zou weten, dan zou je niet zien dat de stad relatief ‘nieuw’ is. Vanuit Zakynthos stad kan je ook makkelijk voor een dagje op-en-neer naar het vasteland van Griekenland. De Pelopenessos (het vasteland) is ideaal te combineren voor een fly-drive, of om 1 of 2 dagen te verblijven.

Goedkope Eliza Was Here vakanties naar Griekenland

Vlucht+hotel+auto naar Zakynthos

Omdat Zakynthos zo klein is, kan je veel lopen of fietsend doen, of zelfs met een scooter. De meeste appartementen en hotels liggen aan het strand of in Zakynthos-stad. Maar wil je zelf op ontdekking, of met de ferry over naar het vasteland, dan is het juist handig om een huurauto tot je beschikking te hebben. Het voordeel van een vakantie van Eliza Was Here is het feit dat die huurauto al inbegrepen is in de prijs en niet duurder is dan wanneer je alles zelf los zou boeken.

Kijk hier voor de verschillende kleinschalige en romantische accommodatie van Eliza Was Here op Zakynthos inclusief autohuur!

eliza was here  Last-minutes van Eliza Was Here v.a. € 299 p.p.


eliza was here zakynthoseliza was here zakynthos  Vakantie naar Zakynthos met TUI v.a. € 199 p.p.


sunweb vakanties zakynthossunweb vakanties zakynthos  Goedkope last-minutes van Sunweb al v.a. € 179 p.p.


  Speciale vakanties naar Griekenland van Ross Holidays v.a. € 399 p.p.


  Eilandhoppenopmaat.nl eiland-specialist v.a. € 399 p.p.


Geef hieronder een beoordeling of ervaring over Eliza was here naar Zakynthos

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!