Reizen naar Noord-Korea

Gigantische dansparades, marcherende militairen, grauw en grijs. Dat zijn zo ongeveer wel de steekwoorden als men denkt aan Noord-Korea. Ook niet echt een reis die je zou verwachten op onze website, en al helemaal niet in reisgidsen. Daarom zijn reizen naar Noord-Korea ook zo speciaal.

Niets is minder waar, sterker nog, individueel reizen in/naar Noord-Korea is onmogelijk. Afgezien van alle visa en papieren die je niet kan verkrijgen zonder akkoord van een reisagent, zou je aan de grens simpelweg geweigerd worden als je op de bonnefooi aankomt.

reizen naar noord korea leuke reisjes 3

De grote leider van Noord-Korea

Koning Aap en YourWay2Go (twee reisorganisaties, maar eigenlijk één bedrijf) hebben ruwweg drie reizen weten samen te stellen. En toegegeven, dat hebben ze qua planning perfect gedaan. Je kan namelijk tijdens verschillende festivals reizen, zoals tijdens de Arirang Games. Je weet wel, dat festival met honderdduizenden Noord-Koreanen die in kleurrijke pakjes staan te dansen en te springen in het grote VolksStadion van Pyongyang.

Op 27 juli 2013 zal Victory worden gevierd in Noord-Korea, om te herdenken dat er 60 jaar wapenstilstand is met Zuid-Korea.

Mausoleum van Kim Il Sung

Bezoek ook het mausoleum van Kim Il Sung, dé Grote Leider van Noord-Korea. Je gaat twee-aan-twee naar binnen en loopt door eindeloze gangen (deels ondergronds) naar het mausoleum van Kim Il Sung. Tussendoor wachten op beveiliging en weer door. Je loopt als het ware in fases naar de Grote Leider. Dit kan al met al wel een uur in beslag nemen. ‘Even naar Kim Il Sung’ is er dus niet bij.

Reizen naar Noord-Korea doe je vooral vanuit Peking. Je vliegt in een IL-62 of met een nieuwere TU-204 (voor de kenners) met Air Koryo in zo’n anderhalf uur naar Pyongyang.

Bezoek ook de grens met Zuid-Korea en ervaar hoe de spanningen tussen de twee Korea’s nog steeds voelbaar is. In de DMZ (DeMilitarized Zone) zie je de Amerikanen (en Zuid-Koreanen) aan de overkant staan, terwijl we de beelden juist alleen maar andersom kennen. (Vanuit Zuid-Korea náár Noord-Korea kijkend)

Bezoek ook de stad Nampho en bekijk de ‘Grote Afsluitdijk’ van bijna 8 kilometer (!) lang. Vervolgens bezoek je een heus ‘vakantiepark’ waar chalets staan die zo uit Zwitserland hadden kunnen komen.

Vervolgens ga je naar het prachtige natuurgebied in de bergen bij Myohyang, waar je wandelingen kan maken langs watervallen en tempels.

reizen naar noord-korea

De spelen van het volk

Praktische zaken voor reizen naar Noord-Korea

Nog even een aantal praktische zaken voor reizen naar Noord-Korea. Telefoons dien je bij de grens in te leveren en krijg je weer terug bij vertrek. Een fotocamera wordt vaker niet dan wel toegestaan.

Aangezien je Noord-Korea eigenlijk alleen maar via China binnen kunt komen, dien je ook voor China in het bezit te zijn van een visum. Vergeet dan niet dat je een ‘doulbe entry visa’ nodig hebt voor China, en uiteraard voor Noord-Korea heb je ook een visum nodig. Kosten voor dit visum zijn ongeveer € 65.

Betalen per pin of creditcard is zo goed als uitgesloten, om nog maar te zwijgen over het gebruik van een American Express creditcard. De lokale valuta (de Noord-Koreaanse ‘Won’) kan je als buitenlander kan je ook niet verkrijgen. Chinese renminbi (de Chinese valuta) of de EURO worden dan weer wel geaccepteerd.

Sinds januari 2013 is het ook eindelijk mogelijk om op Google Maps te zoeken naar Noord-Korea. Zie hieronder:


Grotere kaart weergeven

  Noord-Korea met Koning Aap al vanaf € 1895 p.p.!

 

  Rondreis Noord-Korea met YourWay2GO al vanaf € 1699 p.p.!

 

 

 

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!