Online vignet kopen voor snelwegen in Italië

In tegenstelling tot de gratis snelwegen in Nederland, moet je in het buitenland vaak tol betalen als je gebruik wilt maken van de goede snelwegen. Dit is meestal zo in Frankrijk, Spanje en Italië. In Oosenrijk, Italië en Zwitserland bijvoorbeeld zijn er ook ‘gewone’ snelwegen waar je weliswaar géén tol hoeft te betalen, maar daar heeft men voor buitenlanders wel een andere heffing in het leven geroepen; het vignet.

Online vignet kopen voor snelwegen in Italie 5Vignet voor de wintersport of zomervakantie?

Als we het even specifiek over het snelweg-vignet van Zwitserland hebben, dan zal je die waarschijnlijk maar op twee momenten per jaar nodig hebben: voor je wintersportvakantie in Italië óf als je op doorreis bent naar Italië voor je zomervakantie.

In Zwitserland koop je als automobilist een vignet voor één kalenderjaar, al is je vignet in Italië in de praktijk wel iets langer dan één kalenderjaar geldig.

Van 1 december tot meer dan één jaar later tot 31 januari, opgeteld dus één jaar en twee maanden. Dit is gedaan voor mensen die de laatste week van december de grens over gaan en de eerste week van januari weer terugkomen, niet dubbel te laten betalen.

Kosten: € 38,70 (of 40 CHF). Het is helaas niet mogelijk om een goedkoper vignet voor slechts een paar dagen of één doorgang te kopen. Het is een beetje ‘alles of niets’ dus.

Voor de goede orde; dit vignet heb je alleen nodig als je in Zwitserland van de snelwegen gebruik gaat maken. Blijf je weg van de snelwegen en neem je alleen de kleine dorpswegen, dan is een vignet niet nodig. Ga je wél gebruik maken van de snelwegen in Zwitserland dan is een vignet bij wet verplicht! Maar goed, als je naar Italië gaat met de auto, dan kom je door Zwitserland én heb je dus wel een vignet nodig.

Geen vignet kopen voor Zwitserland op doorreis naar Italië

Online vignet kopen voor snelwegen in Italie 6Je kan natuurlijk ook besluiten om géén ‘autobahnvignet’ voor Zwitserland te kopen, er is geen controle aan de grens zeg maar. Ook zijn er geen trajectcontroles waarmee je vignet wordt gecheckt.

Dit is vanzelfsprekend je eigen risico, maar weet wel dat er een boete van minstens € 120 en maximaal € 240 op staat als je betrapt wordt. Betaal je vervolgens niet, dan kan de boete oplopen tot maar liefst € 3000.

En gecontroleerd wordt er! Kijk zelf maar op verschillende forums, waarin vooral auto’s met buitenlandse kentekens staande worden gehouden door de politie. Met name tijdens het wintersportseizoen en de maanden juli/augustus is de verkeerspolitie extra op haar hoede en controleert extra op de vignetten bij buitenlanders.

Online vignet kopen voor snelwegen in Italie 4

Foto door Kecko via Flickr.com under Creative Commons License.

Online goedkoop en snel je vignet voor Italië kopen

Je kan bij veel grote tankstations voor de Zwitserse grens een vignet kopen.

Je kan dit ook doen bij veel postkantoren in de grensstreek. Je zal dan dus wel even moeten stoppen en dat is kostbare tijd, zeker als je niet hoeft te tanken.

Tel daarbij op dat vooral tijdens het wintersportseizoen en in juli/augustus de wachtrijen bij tankstations in Zuid-Duitsland op kunnen lopen tot een uur.

Brandstof is in Duitsland veel voordeliger dan in Zwitserland, dus veel mensen gooien nét voor de grens nog even hun tank vol én kopen dan hun vignet, met als gevolg dat je dus lang moet wachten.

Hoe fijn is het dan dat je gewoon simpel, makkelijk én online een vignet kan kopen bij de ANWB Webwinkel. Het vignet is net zo duur als in het tankstation of postkantoor, dus waarom zou je het risico nemen op een uur extra reistijd. Je bent immers op vakantie en dat uurtje kan je beter besteden aan vakantie vieren toch?

  Bestel nu vignetten voor Zwitserland of Oostenrijk bij de ANWB Webwinkel

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over Online vignet kopen voor snelwegen in Italië

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!