Ontdek Paramaribo, hoofdstad van schitterend Suriname

Grensend aan Frans-Guyana (oosten), Guyana (zuiden) en Brazilië (in het zuiden) ligt Suriname fraai gelegen aan de Atlantische Oceaan, in het noordoosten van Zuid-Amerika. Het land, dat tot 1975 nog binnen het Koninkrijk der Nederlanden behoorde, is een erg populaire vakantiebestemming. Vanaf Schiphol gaan er dagelijks vluchten, van bijvoorbeeld Surinam Airways en KLM. Vliegtickets Suriname leiden u naar de levendige hoofdstad Paramaribo.

Update: per april 2017 vliegt ook TUI (met SLM vliegtuigen naar Paramaribo), per 1 juli 2017 vliegt TuiFly zelf rechtstreeks naar Paramaribo vanuit Amsterdam met de spiksplinternieuwe Boeing 787 Dreamliner.

Verblijf in Paramaribo

De vlucht vanaf Amsterdam Schiphol (AMS) naar het Paramaribo Johan Adolf Pengel Airport (PBM) zal gemiddeld ongeveer 9 uur duren.

Deze luchthaven, gelegen op ongeveer 45 kilometer van de binnenstad van Paramaribo, is vernoemd naar de eerste minister van het land.

Met een taxi of zelf gehuurde auto kunt u koers zetten naar Paramaribo, waar u diverse bezienswaardigheden zult aantreffen.

Het centrum van De Houten Stad staat sinds 2002 op het Werelderfgoedlijst van UNESCO en dit is niet zonder reden; historische kerken vindt u hier terug. Van het fraaie Sint Petrus en Paulus Kathedraal tot Fort Zeelandia en van het Onafhankelijkheidsplein tot Synagoge Neve Shalom; de binnenstad ademt één al geschiedenis.

Smullen van de Surinaamse keuken!

Naast het bewonderen van historische gebouwen leent Paramaribo zich ook uit als stad waar u heerlijk kunt eten; de Surinaamse keuken staat bekend als een mix van Javaanse, Oosterse en Nederlandse invloeden en de hoofdstad kent een rijkelijk aanbod met erg leuke restaurantjes. Een lekkere visgerecht eet u bij Dok 24 of Zus & Zo en voor een uitgebreide vleesmaaltijd maakt u met Café d’Optimist geen verkeerde keuze! Liever snel en voordelig een hapje eten? Proef de typische Surinaamse roti in eetcafé de Gadri of bij Roti Shop Joosje.

Verblijft u lang in Suriname en wilt u na een bezoek aan de bruisende hoofdstad even de drukte mijden? Bekijk het tropisch regenwoud, in het schitterende Natuurreservaat van Centraal-Suriname of ga op safari en ontdek ook het binnenland van het schitterende Suriname!

  Goedkope tickets Paramaribo met KLM v.a. € 499.p.p.


  Klik hier voor goedkope Paramaribo tickets van TUI v.a. € 499 p.p.


  Goedkope tickets Paramaribo met Surinam Airways

Geef hieronder een beoordeling of ervaring over je reis naar Paramaribo (Suriname)

Goedkoepe vliegtickets met KLM, SLM, Surinam Airways en TuiFly naar Paramaribo Suriname. Actief tarief € 499


SLM Surinam Airways vlucht PY993 Amsterdam-Paramaribo vertraagd.
Ontvang € 600 compensatie!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!