Op vakantie met TUI naar een RIU Hotel of resort

LET OP: Dit artikel gaat over TUI NEDERLAND. Ben je op zoek naar aanbiedingen van TUI BELGIË? Klik dan hier!

Goedkope vakanties van TUI NederlandGoedkope vakanties van TUI Nederland  Klik hier voor aanbiedingen en kortingen op vakanties van TUI NEDERLAND!

Goedkope vakanties van TUI BelgieGoedkope vakanties van TUI Belgie  Klik hier voor aanbiedingen en kortingen op vakanties van TUI BELGIË

Iedereen die weleens op een Spaanse vakantiebestemming is geweest kan niet om één van de RIU Hotels heen. In elk Spaanstalig vakantiestadje staat wel een RIU Hotel, of het nu in Spanje zelf is of in een Spaanstalig land zoals Mexico.

RIU staat voor de familienaam van de oprichters, de familie Riu uit Mallorca. In 1953 werd het eerste hotel geopend en in 1985 werd het eerste hotel buiten de Balearen geopend, namelijk op Gran Canaria. Inmiddels zijn er sinds de internationale expansie die in 1991 is ingezet, zo’n dikke 100 hotels wereldwijd geopend.

Samenwerking RIU en TUI

Al sinds het begin van de RIU expansie werkt men exclusief samen met reisorganisatie TUI en haar voorlopers. In Nederland is TUI vooral bekend als het moederbedrijf van de reisorganisaties Holland International en TUI. Het is niet mogelijk om zelf direct een kamer te reserveren bij RIU of via de website van RIU, laat staan via Booking of Expedia. RIU verkoopt haar kamers exclusief en alleen via TUI. Je kan natuurlijk wel via de website van TUI.nl een RIU hotel reserveren.

Verschillende soorten RIU-Hotels

De RIU hotels zijn over het algemeen vrij luxe en van alle gemakken voorzien. Dat zie je ook terug in de prijs, want RIU hotels zijn niet de allergoedkoopste hotels ter wereld, maar gelukkig zijn ze ook weer niet zo duur als bijvoorbeeld Hilton of Crowne Plaza.

Let wel even op als je gaat reserveren, want er zijn verschillende soorten RIU-hotels:

-RIU Plaza hotels: Dit zijn vaak de zakelijke hotels in de grote steden zoals in Madrid. De gemiddelde vakantieganger zal deze hotels niet snel boeken waarschijnlijk.

-RIU Hotels & Resorts: Dit zijn de ‘standaard’ hotels van RIU

-RIU Clubhotels: Met name gericht op gezinnen en dus veel kinderen. Vaak groots opgezet met veel animatie en vertier. Sommige hotels kunnen ‘massaal’ overkomen, maar voor gezinnen is dit zonder twijfel de beste keuze.

-RIU Palace Hotels: De meest luxe soort binnen RIU. Hier is geen animatie en vertier en kinderen onder de 12 jaar worden niet toegelaten. Bijna 80% van de bezoekers van de ‘Palace-hotels’ zijn stelletjes en dus zijn hier weinig tot geen kinderen.

  Klik hier voor RIU Hotels en resorts v.a. € 599 p.p.!

Op vakantie met Arke naar een RIU Hotel of resort2

Op vakantie met Arke naar een RIU Hotel of resort3

Op vakantie met Arke naar een RIU Hotel of resort4

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over jouw vakantie met TUI naar een RIU Hotel of resort!

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!