Tendi Safaritenten

Compleet ingerichte safaritenten van Tendi

Tendi is een reisorganisatie welke gespecialiseerd is in uitsluitend kampeervakanties, waarbij jij zelf niet hoeft te slepen met een tent of caravan.

Nee, bij Tendi zorgt men ervoor dat er een compleet ingerichte Safaritent of Lodgetent voorzien van alle gemakken voor je klaar staat als je aankomt op plaatst van bestemming.

Verschil in tenten van Tendi

Tendi is het speciale label van Vacanceselect voor de verhuur van compleet ingerichte safari-tenten of lodge-tenten. Tendi (Esperanto voor kamperen) is kamperen maar dan ánders.

Op een twintigtal mooie, rustige en bijzondere campings in Europa heeft Tendi compleet ingerichte lodgetenten geplaatst. Deze tenten zijn direct afgeleid van de tenten die door de Britse ontdekkingsreizigers werden gebruikt. Zij waren wel ver van huis, maar wilden toch niet al te veel afstand doen van de luxe en comfort die ze in hun Engelse landhuis hadden…

Tendi biedt op deze locatie drie verschillende soorten tenten aan; de ‘gewone’ safaritent, diezelfde safaritent met eigen sanitair en een lodge tent met badkamer.

Goedkope Tendi safaritent lodgetent1Twintig natuurlijke locaties in Europa

De tenten zijn gemaakt van onverwoestbaar canvasdoek met een stalen frame, een isolerend dubbel dak met luifel, een houten vloer met veranda.

De lodge tenten zijn compleet ingericht zodat een vakantie niet meer een halve verhuizing is. De safari lodge tenten staan op ruime plekken en/of hebben vrij uitzicht.

De luxe lodge tenten met eigen sanitair treft men aan op Monti del Sole, Orlando in Chianti, Tenuta delle Ripalte, Camping Weekend en Quinta da Tapada.

Het meerendeel van de locaties van Tendi bevinden zich in Frankrijk en Italië, met een enkele camping in Zweden en Duitsland.

Een gezonde nachtrust midden in de natuur

Bij Tendi slaapt men in een heerlijk tweepersoons boxspring met dekbed en staat er voor de kinderen een stapelbed klaar. Ook is het mogelijk een extra koepeltentje te bespreken voor de kinderen zodat zij hun eigen slaaptentje hebben. Voor kleine kinderen kan Tendi tevens aparte faciliteiten regelen zoals een kinderbedje en een kinderstoel.

Ingerichte keuken in je lodge tent

Goedkope Tendi safaritent lodgetent4In de tent staat een eenvoudige maar compleet ingerichte keuken met vier-pits gasfornuis en een koelkast met vriesvak.

Bestek, pannen, thermoskan, glazen en bekers: het is allemaal aanwezig. In de tent is vaste verlichting en stroom aanwezig, zodat je ook nog gewoon je laptop of mobiele telefoon kan opladen. Op alle locaties is trouwens ook wi-fi aanwezig, zei het tegen betaling. Je bent immers op vakantie, dus hoe minder wi-fi, hoe meer vakantiegevoel je hebt.

Naast de eigenlijk al vrij compleet ingerichte lodge tenten is er de mogelijkheid om nog meer zaken bij te bestellen om je vakantie nog makkelijker te maken.

Zo zijn er linnenpakketten en babypakketten te bestellen, zodat je zelf niet met alle spullen hoeft te lopen slepen. Ook zijn op geselecteerde campings huisdieren toegestaan en hebben een aantal tenten zelfs een eigen BBQ.

Goedkope Tendi safaritent lodgetent3Niet uitsluitend aankomst op zaterdagen

Nog een bijkomend voordeel van reserveren bij Tendi, is het feit dat je op een aantal locaties ook kunt aankomen en vertrekken op andere dagen dan alleen de zaterdag.

Het is natuurlijk logisch dat campings de bezetting zo hoog mogelijk willen hebben en dat men op dezelfde dag en tijdstip de gasten wil laten in- en uitchecken.

Maar dit zorgt er wél voor dat jij op (zwarte) zaterdagen in lange files terecht kan komen. Bij een aantal campings kan je dus op dinsdagen aankomen bijvoorbeeld.

Foto’s: Tendi.nl

La Clairière
Lac de Bonnefon
Orlando in Chianti
Tenuta delle Ripalte
Saint Amand
Agricamping Romita
Podere Sei Poorte
Lou Passavous
Chateau Le Haget
Paradiso
L' Ardechois
O2 Camping
Domaine de la Faurie
Paradiso
L' Ardechois
Rosselba Le Palme
Weekend
Am Blanksee
Camping de Kerleyou
Les Lauriers Roses
Il Collaccio
Le Clos de Banes
Moulin des Sandaux
Tenuta Tredici Ulivi
La Maison Bornat
Domaine de la Faurie
Agriturismo Le Sorgive e Le Volpi
Orlando in Chianti
Borken am See
Domaine des Messires
Podere Sei Poorte
Monti del Sole
Storängens Camping
Vallicella
Mar y Sierra
Tenuta Tredici Ulivi
Monti del Sole
Agriturismo Eucaliptus

Geef hieronder een ervaring en/of beoordeling over de compleet ingericht Tendi safaritenten