0 (0 votes)


 

Tips voor goedkopere reisverzekering:

-Als je alleen in Europa reist en NIET op wintersport gaat dan is het bijna niet nodig om een reisverzekering af te sluiten. Je geneeskundige kosten worden namelijk door je Nederlandse ziektekostenverzekeraar betaald tot op Nederlands niveau. En laat nu net, de kosten voor zorg in Nederland (samen met Amerika) zo ongeveer de hoogste ter wereld zijn. Dus stel je komt in Spanje in een ziekenhuis terecht of je moet naar een lokale huisartsenpost, dan worden deze kosten voor zorg door je Nederlandse verzekeraar dus gewoon betaald. Het is op dit punt dus niet nodig om een reisverzekering af te sluiten.

In geval van wintersport is het weer wel verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Niet zozeer voor de ziekenhuiszorg in Oostenrijk of Zwitserland bijvoorbeeld. Want ook deze kosten worden door je Nederlandse zorgverzekeraar betaald. Maar juist voor de repatriëring van de ski-piste (met helikopter bijvoorbeeld) of de gipsvlucht terug naar Nederland.

-Ook voor vertraagde bagage of zoekgeraakte bagage bij vliegreizen is het niet nodig om een reisverzekering af te sluiten. Airlines (in Europa) hebben de plicht om jouw eerste 24 uur te vergoeding voor bijvoorbeeld lenzen, tandenborstel etc. In slechts 0,8 procent van de gevallen komt je koffer echt nooit meer aan (vaak dus wel binnen 24) en dan moeten airlines je ook volledig schadeloos stellen. Het is ook hiervoor niet nodig om een verzekering af te sluiten.

-Check je creditcard! Op veel creditcards zit ook een soort verzekering voor reisongevallen en/of schade. Niet alle creditcards hebben dit maar veel wel. Check dit dus eerst voor je een reisverzekering gaat afsluiten. Het zou zonde van je premie zijn.

-Ga je naar Amerika of reis je naar een ander land buiten Europa? Dan raden we je juist wel aan om een reisverzekering af te sluiten. Niet alleen vanwege de afwikkeling van de kosten, maar ook vanwege ondersteuning van een lokaal of regionale alarmcentrale waar op zijn minst Engels wordt gesproken.  Check hierboven de vergelijker om te kijken welke verzekering het beste bij je past.