Reisverzekeringen

Tips voor goedkopere reisverzekering:

Als je alleen in Europa reist en NIET op wintersport gaat dan is het bijna niet nodig om een reisverzekering af te sluiten. Je noodzakelijke geneeskundige kosten worden namelijk door je Nederlandse ziektekostenverzekeraar betaald tot op Nederlands niveau. En laat nu net, de kosten voor zorg in Nederland  zo ongeveer de hoogste ter wereld zijn.

Dus stel je komt in Spanje in een ziekenhuis terecht of je moet naar een lokale huisartsenpost, dan worden deze spoedeisende kosten voor zorg door je Nederlandse zorgverzekeraar dus gewoon betaald. Het is op dit punt dus niet nodig om een reisverzekering af te sluiten.

Ga je op reis naar bijvoorbeeld Noorwegen, Zwitserland of de Verenigde Staten, let dan goed op! De zorgkosten in deze landen zijn vaak wél hoger dan in Nederland.

Ben jij goed verzekerd als je op reis gaat2

Een ongeluk zit in een klein hoekje en hoeft niet eens op de piste te gebeuren.

Wintersportdekking op je reisverzekering

In geval van wintersport is het weer wél verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Niet zozeer voor de ziekenhuiszorg want ook deze spoedeisende kosten worden door je Nederlandse zorgverzekeraar betaald (tot aan het Nederlandse tarief dus). Maar juist voor de repatriëring van de ski-piste, met helikopter bijvoorbeeld, of de gipsvlucht terug naar Nederland.

Vooral tijdens een wintersport naar de Verenigde Staten, Canada en Zwitserland loop je een groot risico om hoge zorgkosten te maken. Lees hier onze ervaringen over een wintersportongeluk in Oostenrijk.

Verloren of vertraagde bagage en reisverzekeringen

Ook voor vertraagde bagage of zoekgeraakte bagage bij vliegreizen is het niet nodig om een reisverzekering af te sluiten. Airlines (in Europa) hebben de plicht om jouw eerste 24 uur te vergoeding voor bijvoorbeeld lenzen, tandenborstel etc.

In slechts 0,8 procent van de gevallen komt je koffer echt nooit meer aan (vaak dus wel binnen 24) en dan moeten airlines je ook volledig schadeloos stellen. Het is ook hiervoor niet nodig om een verzekering af te sluiten.

Reisverzekeringen via je creditcard

Naast ‘losse’ reisverzekeringen zijn er tegenwoordig ook creditcards waar een reisverzekering bij inbegrepen is. Zo biedt American Express op haar Gold Card een doorlopende reis- en annuleringsverzekering aan. Je kan deze kaart per jaar opzeggen en in het eerste jaar betaal je slechts € 85.

Hiervoor krijg je dus een creditcard die overal ter wereld betaalgemak dient, een reisverzekering én voor elke uitgegeven euro spaar je automatisch punten bij KLM Flying Blue. Dit is het spaarprogramma van KLM waarmee je upgrades naar de Business Class kan sparen of zelfs gratis vliegtickets!

Reisverzekering buiten Europa

Ga je naar de Verenigde Staten of reis je naar een ander land buiten Europa? Dan raden we je juist wel aan om een reisverzekering af te sluiten. Niet alleen vanwege de afwikkeling van de kosten, maar ook vanwege ondersteuning van een lokaal of regionale alarmcentrale waar op zijn minst Engels wordt gesproken.  Check onderstaande verzekeraars om te kijken welke verzekering het beste bij je past.

Reisverzekeringen van Allianz Global Assistance al v.a. € 1,40 per dag


American Express Flying Blue Gold creditcards, incl. reisverzekering: € 85