Review; HP ENVY 6234 All-in-One foto printer

Review HP ENVY 6234 All-in-One foto printer3

De HP ENVY 6234 All-in-One printer.

Omdat wij veel op reis zijn maken wij veel foto’s voor zowel deze site als voor eigen gebruik en hoewel wij op kantoor een giga-printer hebben waar je zelfs koffie mee kunt zetten (grapje!), is deze printer niet geschikt voor foto’s.

En ja, natuurlijk, de meeste foto’s gaan linea recta naar Instagram of Facebook, maar sommige foto’s wil je liever privé houden of cadeau geven aan iemand. Lees; je opa of oma die geen internet heeft.

Er zijn legio online diensten die jouw foto’s binnen een paar dagen goedkoop kunnen afdrukken, bijvoorbeeld de HEMA. Maar soms wil je slechts één enkele foto printen en daarvoor ga je niet helemaal naar de HEMA. Aan de andere kant; voor slechts één foto koop je ook geen speciale foto printer.

De oplossing; een all-in-one printer

Als je dan toch een printer gaat kopen, koop dan een all-in-one printer! Dit is een ‘gewone’ printer mét een scanner. De HP ENVY 6234 printer is zo’n printer, maar daarnaast is het óók nog een foto printer. De meeste printers maken meestal alleen maar gewone prints, terwijl voor foto’s een hogere resolutie nodig is, want anders wordt de foto korrelig.

Review HP ENVY 6234 All-in-One foto printer8

Het touchscreen met de 30-seconde installatie.

Geen kabels of installatiesoftware nodig

De HP ENVY 6234 all-in-one printer heeft geen kabels nodig om te verbinden met je computer, wél voor de stroom. Dit is een zogenaamde ‘wi-fi printer’, waarbij je vanaf je laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon kunt printen. Geen gedoe met kabels of installatiesoftware dus. Het enige wat je nodig hebt is de HP Printer App en je kunt printen!

Bijkomend voordeel; Bij deze app is niet nodig om een account aan te maken en/of wachtwoorden te verzinnen. Na een configuratie van letterlijk 30 seconden, kan je printen. En de app synchroniseert met de printer, dus het enige wat je bij de ‘installatie’ hoeft te doen is op ‘OK’ te drukken.

Wij hebben de printer letterlijk maar één keer aangeraakt bij de installatie; de aan- en uitknop! Wil je de printer dan tóch aanraken, er zijn geen knoppen, de bediening gaat met een touchscreen.

De HP Print App en 30-seconde installatie

Review HP ENVY 6234 All-in-One foto printer6 Review HP ENVY 6234 All-in-One foto printer9 Review HP ENVY 6234 All-in-One foto printer4

Automatische selectie van het papier

Bij de meeste all-in-one printers moet je iedere keer papier wisselen als je een gewone print wilt maken of een foto-print, bij deze HP printer is dat niet nodig. Er zijn twee lades voor het gewone papier en het fotopapier. De printer begrijpt zelf welke lade hij moet selecteren als jij een printopdracht geeft.

Scannen documenten of oude foto’s

Review HP ENVY 6234 All-in-One foto printer7

Ook voor het scannen van oude foto’s is deze HP ENVY 6234 heel handig!

Scannen van documenten gaat ook heel eenvoudig met deze printer, maar belangrijker is misschien wel dat je natuurlijk ook heel oude foto’s kunt scannen. Denk even weer aan opa en oma; die hebben vaak foto’s die al geel beginnen te worden.

Met deze scanner kan je ze heel makkelijk inscannen en opslaan op je computer of, nog makkelijker, direct naar je telefoon sturen. Op deze manier kan je oude foto’s weer heel makkelijker doorsturen naar de Whatsapp-groep van de familie.

Het Instant Ink plan van Hewlett Packard

Bij printen hoort natuurlijk ook print/fotopapier en inktpatronen. Papier heb je meestal nog wel op voorraad, maar de inktpatronen zijn natuurlijk altijd nét op wanneer jij even een hele serie vakantiefoto’s wilt gaan printen.

Daar heeft de Hewlett Packard (HP) iets op gevonden; het HP Instant Ink plan. Een soort belbundel net als bij je telefoonabonnement, maar dan voor je printer!

Review HP ENVY 6234 All-in-One foto printer10

De verschillende plannen zijn gebaseerd op het aantal pagina’s dat je per maand print, waardoor je tijd en geld kunt besparen. Het plan is heel flexibel, bijvoorbeeld als je niet zeker weet hoeveel je gaat printen. Pagina’s die je niet gebruikt hebt kan je gewoon ‘meenemen’ naar de volgende maand. Printen buiten je ‘bundel‘ doe je voor slechts € 1 per 10 pagina’s, afhankelijk van je bundel. Je kunt overigens ook je plan op elk moment online upgraden of downgraden.

Met HP Instant Ink betaal je per pagina die je print, het maakt dus niet meer uit of je een pagina print in zwartwit of een kleurenfoto beide prints kosten hetzelfde. Print vanaf nu met een gerust hart alles wat je maar wilt. HP Instant Ink-cartridges bevatten meer inkt dan XL-cartridges, je hoeft je cartridges dus minder vaak te vervangen.

  Koop hier je HP ENVY 6234 All-in-One foto printer voor slechts € 84,99 via CoolBlue


Review HP ENVY 6234 All-in-One foto printer5

Foto’s printen vanaf je mobiel met één druk op de knop!

alles in één printer/scanner

Hoge resolutie foto prints

direct connecten via wifi, via de HP Print App. Zonder login of account!

Direct printen vanaf je mobiel!

Spotgoedkoop, slechts € 84,99

relatief grote en zware printer, neemt dus veel plaats in beslag.

uiteindelijk zal je nieuwe inktpatronen moeten kopen.Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over de HP ENVY 6234 All-in-One foto printer!

Advertisement

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!