Rondreizen en vakanties naar Japan

Goedkope-vakantie-Tokyo-Japan1

De altijd onvermijdelijke Mount Fuji. Hét symbool van Japan.

Japan spreekt altijd wel tot de verbeelding. Het land van de rijzende zon, geisha’s en ijzeren discipline. Hoewel Japan prima bereikbaar is, maken toch weinig mensen de trip naar Japan voor een rondreis of vakantie.

En dat is gek want vanuit Amsterdam kan je dagelijks direct op Tokyo en Osaka vliegen en ook nog eens drie maal per week op Fukuoka met de KLM.

Japanners spreken ronduit slecht Engels. Het land is erg op zichzelf gericht en daarom is de noodzaak er ook niet echt om Engels te leren spreken. Misschien dat dit mensen een beetje afschrikt om naar Japan af te reizen.

Reizen binnen Japan

Maar je hoeft je nergens zorgen over te maken als je besluit om te gaan reizen in Japan. Met handen en voeten kom je een heel eind en het scheelt dat de Japanners je ook echt wel willen helpen als ze merken dat je de taal niet spreekt.

75% van de reizigers die Japan aandoet, doet dit in groepsverband. Dat is zeer waarschijnlijk ook de goedkoopste variant, omdat op deze manier de reisorganisator in één keer tientallen stoelen in vliegtuigen en bussen kan opkopen (of kamers in hotels) en daardoor een kwantumkorting kan afdwingen. Dit kan je als individuele reiziger nooit zelf bewerkstelligen.

Goedkope vakantie Tokyo Japan6

De drukste kruising ter wereld; Shibuya Crossing / Foto door Bruce via Flickr.com

Steden en natuur in Japan

Iedereen kent de grote steden als Tokyo en Osaka met knipperende neonverlichting en giga-wolkenkrabbers, maar weinig mensen weten dat het Zuiden van Japan een tropisch klimaat.

In dat Zuiden liggen dan ook honderden ‘bounty-eilanden’ liggen waar je heerlijk kunt relaxen. En vergeet natuurlijk het nationale park rond Mount Fuji niet.

Echter de meeste bezienswaardigheden van Japan bevinden zich in en rond de grote steden, vandaar dat je vooral tussen steden als Nagasaki, Hiroshima, Kyoto, Fukuoka, Osaka en Tokyo reist. Meestal per super snelle Shinkansen trein. Dit is de Japanse variant van onze Thalys.

Huis ten Bosch

Japanners zijn ook een beetje vreemde vogels. Zo is er net buiten Nagasaki een pretpark dat een kopie is van Nederland in het klein. Men noemt dit Huis ten Bosch. Bizar maar waar! Je moet het met eigen ogen zien om het te geloven.

Vreemde Japanners

Goedkope vakantie Tokyo Japan4

Japanners zijn heel ingetogen, totdat ze zich verkleden. / Foto door Dick Thomas Johnson via Flickr.com

Vooral in de grote steden zal je in parken de bekende ‘stripfiguren’ tegenkomen. Dit zijn volwassen Japanners die zich verkleden als kleutermeisje of als stripfiguur. Op deze manier ontspannen Japanners zich en kunnen ze zich even zichzelf voelen.

Dit komt vooral om dat door de strakke hiërarchie in het Japanse bedrijfsleven, weinig ruimte is voor expressie. In de tempels zal je vooral Geisha’s tegenkomen.

Verwacht daarnaast ook niet al te veel van terrasjes in de zon. Japanners zijn namelijk als de dood dat ze bruin worden. Net als in China is een gebruinde huid door de zon een teken van armoede.

Mensen in de provincies die op het land werken zijn bruin en de stedelingen willen hier op geen enkele manier meer geassocieerd worden.

Beste reistijd voor Japan

Van maart tot oktober is eigenlijk de beste reistijd voor Japan. In de winter kan het vaak regenen of zelfs sneeuwen. Helaas is ook smog een redelijk groot probleem in de grote steden, dus de regen die valt in de winter is ook nog eens bruin en vies.

Vliegen naar Tokyo doe je dagelijks direct met de KLM, maar vaak is het goedkoper om over te stappen in Helsinki of in Seoul of Taipei.

Goedkope-vakantie-Tokyo-Japan3

Vooral in het najaar is de natuur vaak op haar mooist in Japan.

Ook andere Japanse steden worden direct door KLM aangevlogen trouwens. Zo zijn er diverse keren per week vluchten naar Osaka en Fukuoka.

Om in de stad Tokyo zelf te reizen kan je op de luchthaven bij aankomst al een ‘buitenlanderkaartje’ met korting kopen voor de metro en trein binnen de stadsgrenzen van Tokyo. Dit is ‘by far’ de beste koop als je de stad wilt ontdekken.

Ga je daarna verder Japan in, dan adviseren wij je om te vliegen of een snelle ‘bullet-train’ te nemen. In Japan rijden ze links en verkeersborden zijn niet altijd even duidelijk, dus zelf een auto huren kan een redelijke onderneming zijn.

 Goedkope KLM tickets naar Japan al v.a. € 579 p.p.


  Vliegtickets naar Japan met een overstap al v.a. € 499 per persoon


 Hotels en vluchten naar Japan via van Expedia v.a. € 899 p.p.


  Goedkope rondreizen van Shoestring al v.a. € 599 p.p.


  Rondreizen van Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen en Vakanties van Djoser vanaf € 599 p.p.


  Rondreizen van Sawadee (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen van ANWB Reizen al v.a. € 599 p.p.


  Rondreizen van SNP (Individueel en Groepsverband)


Top hotels via Booking.com

Geef hieronder je beoordeling of ervaring over jouw goedkope rondreis Japan

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!