Rondreizen met kinderen

Als je op vakantie gaat met kinderen, is een rondreis niet het eerste waar je aan denkt. Maar toch is het de laatste jaren steeds populairder geworden om met het hele gezin een rondreis te gaan maken in een ver land. Rondreizen met je kinderen dus!

Natuurlijk kan je er voor kiezen om alles zelf uit te zoeken en de reis zelf samen te stellen, maar er zijn ook een aantal reisorganisaties die verre rondreizen organiseren voor gezinnen met kinderen tot 16 jaar.

Je kan kiezen uit individuele rondreizen (dus met je eigen gezin), maar dit is vaak best wel prijzig en kan erg slopend zijn.

De meeste reisorganisatie bieden dan ook juist groepsrondreizen aan met andere gezinnen. Op die manier leren jouw kinderen weer andere kinderen kennen en hoef je jouw eigen kinderen niet de hele reis te ‘entertainen’.

Reisorganisaties voor familierondreizen

De reisorganisatie die hieronder genoemd zijn, bieden hun reizen aan in 3 drie groepen:

-Reizen voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 16 jaar
-Reizen voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 10 jaar
-Reizen voor gezinnen met kinderen tussen de 10 en 16 jaar

Uit ervaring is gebleken dat het voor iedereen fijner is als de leeftijd van de kinderen zoveel mogelijk bij elkaar liggen. Zo heeft een kind van 6 andere interesses dan een puber van 16.

Familierondreis vakanties rondreizen met kinderen gezinsrondreizen 5Reisbegeleiding bij rondreizen met kinderen

Bij bijna alle voorbeeldreizen is een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig, in een aantal gevallen is dit een Engelstalige reisbegeleider. Dit staat dan duidelijk vooraf aangegeven.

Ook zijn de excursies en programma’s meer op kinderen aangepast. Dus bij een rondreis naar Thailand geen 20 tempels die bezocht moeten worden, maar één of twee tempels en daarna twee dagen meehelpen en overnachting in een olifanten-weeshuis.

Onvergetelijke ervaringen

Of wat dacht je van het spotten van de ‘Big Five’ in Zuid-Afrika met jouw kinderen? Met het hele gezin Orang Oetans spotten in Uganda, wandelen langs de kraterrand van een vulkaan in IJsland, bij Indianen overnachten tijdens de Machu-Pichu trail in Peru of op kamelen door de woestijn in Marokko sjokken? Bij onderstaande reisorganisaties kan het allemaal!

Overnachten in een wigwam

Familierondreis-vakanties-rondreizen-met-kinderen-gezinsrondreizen-2Hoe cool is het voor je kids, als je kan overnachten in een wigwam? Of in een boomhut slapen tussen de tropische vogels in het regenwoud van Costa Rica?

Maar tussen de speciale accommodaties door zijn er natuurlijk ook ‘gewone’ hotels. Tijdens deze reizen worden juist hotels uitgezocht met slaapkamers die met elkaar verbonden zijn, of juist hotels met grote familiekamers.

Familierondreis-vakanties-rondreizen-met-kinderen-gezinsrondreizen-3

Familierondreis-vakanties-rondreizen-met-kinderen-gezinsrondreizen-1

Geef hier jouw beoordeling of ervaring over Rondreizen met kinderen

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!