Safari en rondreis naar Mozambique

Goedkope-rondreis-en-safari-Mozambique-Maputo-2

De Big-Five spotten doe je in Mozambique.

Het aanbod van rondreizen en safari’s naar Mozambique is helaas beperkt want er zijn maar weinig reisorganisaties die Mozambique aanbieden als vakantiebestemming.

Het is echter niet onmogelijk om er heen te reizen, alleen is het aanbod vaak in combinatie met Zuid-Afrika aangezien daar toch de meeste toeristen heen willen.

Het is uiteraard wel mogelijk om een rondreis op maat te maken, maar dit is vanwege het beperkte aanbod vaak veel duurder. Voordeel is dat je dan wel weer de reis geheel naar eigen wens kan indelen.

Willem-Alexander en Máxima in Mozambique

De populariteit van Mozambique heeft in 2010 wel een flinke boost gehad toen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een vakantievilla hadden gekocht in dit Afrikaanse land.

Helaas kwam de aankoop van de villa niet heel positief in het nieuws, maar het heeft Mozambique als vakantiebestemming wel op de kaart gezet.

Je dient er overigens wel rekening mee te houden dat zelfstandig een auto huren (en dus rijden) in Mozambique niet is aan te raden vanwege de relatief slechte wegen. Je kan beter met een lokale gids reizen die tevens bestuurder van de auto is.

Goedkope rondreis en safari Mozambique Maputo 1

Naast de kust heeft Mozambique ook prachtige meren.
Foto via: Pixabay.com

Goedkope vliegtickets naar Maputo

Vliegen naar hoofdstad Maputo kan, maar de verbinding zijn beperkt, je moet vaak één of twee keer overstappen.

De snelste manier om vanuit Nederland of België naar Maputo te vliegen is via Lissabon, het Midden-Oosten (zoals Dubai) of via Johannesburg.

Reis je via Johannesburg dan kan het voordeliger zijn om vanuit daar met de bus naar Maputo te reizen, dit is vaak meer dan de helft voordeliger dan een vliegticket.

Probeer de maand februari te vermijden (en het liefst iets daarvoor en daarna) als je naar de kust van Mozambique wil afreizen.

Hoewel 80% van de toeristen een safari in Mozambique gaan doen en daarna gaan relaxen op de prachtige gigantische witte stranden, is het verstandig om niet in deze maand naar de kust te gaan.

Veel tropische stormen (cyclonen) vanuit de Indische Oceaan buigen af richting dit punt van de Afrikaanse kust. Veel resorts zijn in deze periode dan ook dicht.

Safari in Mozambique

Goedkope-rondreis-en-safari-Mozambique-Maputo-6

De safari is natuurlijk hét hoogtepunt van je reis door Mozambique.

Hoewel je langs de kant van elke weg wilde dieren kan zien in Mozambique is de kans het grootst in de twee wild-life parken van dit land.

In het Zuiden ligt het Limpopo National Park en in het Noorden Gorongosa National Park. Beide parken zijn even mooi en de kans om dieren te zien is in beide parken ook even groot.

Echter het Lompopo park ligt in het Zuiden en dus dichter bij Maputo en Zuid-Afrika, waar simpelweg de meeste toeristen hun startpunt hebben. Puur vanuit praktisch oogpunt doen toeristen tijdens hun safari in Mozambique dus Limpopo aan.

Xai-Xai aan de Limpopo-rivier

Bij de oorsprong van de Limpopo rivier ligt het plaatsje Xai-Xai en dit kleine plaatsje is wereldberoemd om het Wenela-zoutwatermeer. Door middel van een tunnel ondergronds stroomt er over een lengte van zo’n zes kilometer water van de kust naar dit meer.

Het is niet verstandig om dit gebied tijdens het regenseizoen (oktober-maart) te bezoeken aangezien dit gebied snel onder water loopt bij regenval.

Goedkope rondreis en safari Mozambique Maputo 4

Veel mensen gaan op safari naar Mozambique, maar de stranden zijn minstens net zo mooi.
Foto via: Charl van Rooy

Relaxen in de kustplaats Beira

Om uit te rusten en het stof van je lijf te spoelen gaan toeristen vaak nog een paar dagen relaxen aan de prachtige tropische kust van Mozambique en dit doen ze vaak in de plaats Beira.

Dit is tevens het laagst gelegen punt van het land. Hier kan je overnachten in simpele of juist luxe hutjes op het strand.

Vanuit Beira is het mogelijk om met dolfijnen te zwemmen of zelfs naar haaien te duiken (in een beveiligde stalen constructie natuurlijk).

Maputo is de hoofdstad, maar het is meer een uit de hand gelopen dorp. De stad kenmerkt zich door marktjes en veel klein winkeltjes

Nice to know: Het overgrote deel van de cashewnoten productie heeft plaats in Mozambique. Het land is de grootste exporteur van dit type noten!

Safari’s en rondreizen naar Mozambique

  Goedkope vliegtickets naar Maputo al v.a. € 599 per persoon


  Goedkope KLM tickets naar Johannesburg v.a. € 699 p.p.


  Groepsrondreis naar Mozambique met Shoestring (ook individueel) v.a. € 1299 p.p.


  Rondreizen naar Mozambique met Koning Aap v.a. € 1299 p.p.


  Vakanties naar Mozambique met ANWB Reizen (Groepsverband) v.a. € 1499 p.p.


  Natuurrondreizen naar Mozambique met SNP v.a. € 1699 p.p.


  Groepsrondreizen naar Mozambique met Sawadee v.a. € 1599 p.p.


  Maatwerk vakanties naar Mozambique met Riksja Travel v.a. € 1799 p.p.

Goedkope rondreis en safari Mozambique Maputo 5

Foto via: Pixabay.comSchrijf hieronder jouw beoordeling en/of ervaring Safari en rondreis naar Mozambique!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!