Safari en rondreizen in Namibië

In dit artikel tref je een compleet overzicht van rondreizen en safari’s naar Namibië en Zuid-Afrika. Daarnaast geven we je adviezen over de leukste bestemmingen en tips & tricks voor tijdens je safari in Namibië.

Slecht nieuws voor vegetariërs die op safari gaan naar Namibië. In dit prachtige Afrikaanse land eet men vooral vlees, heel veel vlees! Eland, antilope of Kudu, je kan het allemaal op je bord krijgen!

Check wel even of het restaurant een beetje betrouwbaar is en je vlees niet middels illegale jacht is verkregen.

Geen massa-toerisme in Namibië

In tegenstelling to Zuid-Afrika is Namibië eigenlijk nog best onontdekt door het massa-toerisme. Er is wel toerisme en er zijn genoeg reisorganisaties en accommodaties beschikbaar, maar over het algemeen is de infrastructuur in Namibië behelpen.

In de hoofdstad Windhoek en de toeristische gebieden in de parken zoals in Etosha National Park, Swakupmund en de Sossusvlei is alles prima geregeld. Je hebt hier gewoon toegang tot elektriciteit en stromend water, maar buiten deze gebieden is het letterlijk één dorre woestijn. De wegen zijn overigens wel in perfecte staat in Namibië.

De meeste mensen bezoeken Namibië in combinatie met Zuid-Afrika, en dan eigenlijk alleen nog maar de West-Kaap (Kaapstad en omgeving) omdat het anders qua tijd niet te doen is om binnen twee á drie weken dit gebied te zijn.

Goedkope-safari-Afrika3Etosha National Park

Vanwege die grote afstanden kiezen veel mensen voor binnenlandse vluchten. Vanuit Windhoek is het zo’n 500 kilometer naar Etosha National Park en hoewel er prima wegen zijn in Namibië zit je toch nog zo’n hele dag in de auto.

Sneller (maar natuurlijk ook duurder) is het om met een klein privé vliegtuig (maximaal 4 personen) in zo’n twee uurtjes te vliegen naar Etosha. Zo bespaar je een hoop tijd op reizen.

De woestijn van Namibië is adembenemend mooi maar als je twee weken lang alleen maar zand ziet, dan geloof je het op een gegeven moment wel.

In Etosha kan je heel dichtbij de dieren komen en je kan zelfs kamperen (van heel basic naar heel luxe in een lodge) in het park!

Alternatief is het huren van een jeep, met daarboven op een ‘luxe tent’. Zodat je wel veilig hoog in de auto zit (zodat de dieren niet bij je kunnen komen) maar je hebt wel het uitzicht in de ochtend over het landschap met de dieren. De perfecte invulling van je safari in Namibië dus!

Walvis Bay en Swakupmund

Andere bezienswaardigheden in Namibië zijn Walvis Bay en Swakupmund. In Walvis Bay kan je (3 x raden) tijdens het paringsseizoen walvissen voor de kust van Namibië zien.

Goedkope-safari-Afrika17In het nabijgelegen Swakupmund lijkt het wel of je in een Duitse kolonie komt. Je kan hier nog gewoon sachertorte bestellen midden in deze dorre woestijn. Swakupmund is veel kleiner dan hoofdstad Windhoek, maar ook hier is de oude Duitse koloniale invloed merkbaar.

Hier kan je ook op bezoek bij de bosjesmannen die vooral in deze regio voorkomen. Bij de bosjesmannen kan je nog de oude oorspronkelijke ‘klik-taal’ horen die men spreekt.

De bosjesmannen danken hun naam trouwens aan het feit dat ze vanuit de bossen opdoken tijdens het jagen, een pijl afschoten en weer achter de bosjes wegdoken. Vandaar dus ‘bosjes’mannen.

Scheepswrakken midden in de woestijn

In deze regio bevinden zich ook talloze scheepswrakken die door de jaren heen door de woestijn zijn verzwolgen. De woestijn in dit gedeelte van Namibië ‘eet’ zo’n 200 meter zee op per jaar. Hierdoor zie je tot op een kilometer landinwaarts verschillende schepen liggen.

Het strand waar de meeste scheepswrakken liggen is ‘skeleton beach’. Vanwege de mist die hier vaak hangt lopen relatief veel schepen hier op zandbanken en komen nooit meer weg. Als je er nu rondloopt zo in die mist en scheepswrakken die ver op het strand (of eigenlijk in de woestijn) liggen, denk je echt dat je in een filmset terecht bent gekomen. Een heel mystieke omgeving!

Deadvlei-NamibieSossusvlei en Windhoek

Via de Sossusvlei ga je weer terug richting hoofdstad Windhoek. De duinen waar Namibië zo om bekend is, kan je hier vinden. Vooral de zonsondergangen tijdens de ‘braai’ (Afrikaanse BBQ) met een biertje zijn betoverend!

Voordat je terugvliegt naar Nederland (of verder Zuid-Afrika ingaat) doe je nog een dag Windhoek aan.

Sinds begin jaren ’80 de hoofdstad van Namibië en er wonen zo’n 225.000 mensen. Voor Namibische begrippen een heel grote stad. Bij ons vergelijkbaar met een stad als Enschede…..

Ook in deze hoofdstad vind je veel overblijfselen uit de Duitse overheersing en het valt op dat veel mensen een mengeling van Afrikaans en Duits spreken.

Namibië is niet voor niets speciaal, zeker omdat het massatoerisme hier nog niet is gearriveerd maakt een safari in Namibië tot een spectaculaire ervaring.

Tickets naar Namibië

Vliegen naar Namibië kon niet rechtstreeks vanuit Nederland, je moest in het verleden altijd overstappen. Meestal deed je dit in Frankfurt of Johannesburg. Tegenwoordig vliegt KLM drie keer per week rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Windhoek.

Je moet al snel rekening houden met € 1100 per persoon voor een ticket naar Namibië.

Alternatief is om naar Kaapstad te vliegen en dit te combineren met Namibië over land of met lokale privé charter.

KLM vliegt dagelijks rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Kaapstad

Air Namibia vliegt dagelijks vanuit Frankfurt naar Windhoek

Safari’s en rondreizen naar Namibië

  Goedkope vliegtickets naar Namibië al v.a. € 599 per persoon!


  Goedkope KLM tickets naar Namibië v.a. € 599 p.p.


  Vakantie naar Namibië met Shoestring (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Namibië met Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Namibië met ANWB Reizen (Groepsverband)


  Vakantie naar Namibië met SNP Natuurvakanties


  Vakantie naar Namibië met Riksja Travel


  Vakantie naar Namibië met Sawadee (Individueel en Groepsverband)

Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over Namibië!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!