Safari’s en rondreizen in Zimbabwe

Zimbabwe is nu niet direct de eerste bestemming waar je aan denkt als je op vakantie gaat in Afrika, laat staan op zoek bent naar een safari in Afrika.

Het huidige Rhodesië is onder het bewind van president Mugabe helaas afgegleden naar echt een derdewereldland, waar inflaties van duizenden procenten per jaar eerder regel dan uitzondering is.

Tot maart 2013 vloog zelfs KLM nog direct naar hoofdstad Harare, maar door gebrek aan vraag en de politieke instabiliteit (lees: economische teruggang) is KLM ook gestopt met vluchten naar Zimbabwe.

Harare

Het is niet onmogelijk om in Harare te komen, maar er zijn maar een handje vol vliegtuigmaatschappijen die Harare opgenomen hebben in hun route netwerk. Vanuit Nederland zal je altijd moeten overstappen.

Het meest makkelijk is om te reizen via Johannesburg (met diverse airlines), Dubai (met Emirates), Cairo (met Egyptair) of via Nairobi (met KLM en Kenya Airways).

Goedkope-safari-Afrika8De meeste mensen die Zimbabwe bezoeken slaan Harare echter over. Er is immers weinig te beleven en door de slechte economische situatie is er ook nog eens weinig te krijgen in termen van restaurants en voorraad in supermarkten.

Over het algemeen reizen mensen naar de Zuidelijke helft van Zimbabwe waar het politiek rustig is (ver van de hoofdstad) en waar je makkelijk een combinatie kan maken van je reis met Zuid-Afrika, Botswana en/of Mozambique.

Victoria watervallen

De belangrijkste bestemming in Zimbabwe zijn natuurlijk de Victoria watervallen op de grens met Zambia. Over een breedte van zo’n twee kilometer stort het water dag in dag uit naar beneden.

Victoria-FallsHier ervaar je de echte kracht van de natuur heel dichtbij. De echte dare-devils maken ook nog een spectaculaire raft op de Zambezi-rivier!

Net als de watervallen van Iguazu op de grens met Brazilië en Argentinië staan ook de Victoria watervallen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

De Victoria watervallen liggen (niet heel verrassend) in het Victoria Falls National Park, de ideale plek om van je safari in Zimbabwe te genieten natuurlijk en de ‘Big Five’ te zien.

Matopos National Park

Daarnaast is het Matopos National Park bekend vanwege de prachtige rotsformaties die door de jaren heen hier ontstaan zijn.

De noordzijde van Zimbabwe (aan de grens met Zambia) is juist weer bekend van de prachtige vergezichten over de hooglanden van Zimbabwe.

 

Safari’s en rondreizen naar Zimbabwe

  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


  Goedkope KLM tickets Zimbabwe v.a. € 599 p.p.


  Vakantie naar Zimbabwe met Shoestring (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Zimbabwe met Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Zimbabwe met ANWB Reizen (Groepsverband)


  Vakantie naar Zimbabwe met SNP Natuurvakanties


  Vakantie naar Zimbabwe met Riksja Travel


  Vakantie naar Zimbabwe met Sawadee (Individueel en Groepsverband)

Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over Zimbabwe!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!