Safari en rondreizen Swaziland

Bij Swaziland denken mensen vaak aan Zulu’s en dat is het dan ook wel. Vreemd is dat niet want koning Shaka Zulu (in de 18e eeuw) had zeven zonen en één van zijn zonen werd de eerste bewoner van het huidige Swaziland.

De huidige koning Mswati de derde zet overigens de eeuwenoude traditie voort van het hebben van meerdere vrouwen. Op het moment van schrijven (februari 2013) heeft hij 13 vrouwen.

Overigens wordt een vrouw pas ‘zijn vrouw’ als zij hem een kind heeft geschonken. Tot die tijd is het zijn verloofde!

Umhlanga

Zo zoekt de koning nog steeds jaarlijks een nieuwe vrouwe uit tijdens Umhlanga, of de Reed Dance ceremonie. Tijdens dit 8-daagse feest gaan duizenden ongetrouwde vrouwen van alle leeftijden naar het stadion in de hoofdstad om te dansen en te feesten (zonder alcohol).

Doel is natuurlijk om uitgekozen te worden door de koning, maar veel vrouwen komen hier ook gewoon burgermannen tegen waarmee ze uiteindelijk trouwen.

Goed, Swaziland is dus klein, maar veel mensen weten niet dat je in dit kleine landje Swaziland (omringd door Zuid-Afrika) prachtige safari’s en rondreizen kan maken, uiteraard in combinatie met Zuid-Afrika.

Goedkope-safari-Afrika13Swaziland heeft net als Nederland eigenlijk twee ‘hoofdsteden’; één bestuurlijke en koninklijke hoofdstad.

Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke en wettelijke hoofdstad van Swaziland.

Swaziland is het beste te bereiken vanuit Johannesburg of vanuit Maputo. De meeste mensen doen Swaziland dan ook eigenlijk alleen maar ‘aan’ als onderdeel van een rondreis of safari naar Afrika.

Het voordeel van dit kleine landje is (er wonen maar 1,1 miljoen mensen) dat het nog niet zo massaal en druk is als in Zuid-Afrika. Je kan hier dus nog het ‘pure’ Afrika ontdekken.

Toerisme in Swaziland

De toeristische attracties in Swaziland zijn vooral te zijn gericht op cultuur of zijn van ambachtelijke aard. Je kunt in Swaziland dagtochten maken naar het glazen dorp Ngwenya.

Goedkope-safari-Afrika4Hier krijg je een een fascinerend inzicht in hoe de lokale bevolking nog steeds handgemaakte items met traditionele processen produceert.

Bijzonder is dat het vaak gaat om lokaal gerecycleerd glas dat wordt verzameld door schoolkinderen.

Bijzonder populair is het Mantenga Swazi Cultural Village, dat ligt binnen de Mantenga Nature Reserve. Dit dorp is een replica van een typisch Swazi dorp zoals het zou hebben bestaan in het midden van de 19e eeuw.

Sommige van de 16 traditionele hutten en tal van artefacten verbeelden levendig hoe het leven er indertijd uitzag.

De hutten zijn gebouwd met behulp van niets meer dan houten palen, riet en leer en met gedroogde koeienmest. en de bodem worden gemengd en gebruikt als een rustieke cement.

Verder is er nog het Mkhaya National Park waarin je kan overnachten in een een luxe tent en ’s nacht rondleiding krijgt van de lokale gids, zodat je kan zien (met een nachtkijker) wat de roofdieren nu precies ’s nachts doen.

Safari en rondreizen Swaziland

  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


  Goedkope KLM tickets Swaziland v.a. € 599 p.p.


  Vakantie naar Swaziland met Shoestring (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Swaziland met Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Swaziland met ANWB Reizen (Groepsverband)


  Vakantie naar Swaziland met SNP Natuurvakanties


  Vakantie naar Swaziland met Riksja Travel


  Vakantie naar Swaziland met Sawadee (Individueel en Groepsverband)

Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over Swaziland!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!