Safari en rondreizen Zambia

Zambia dankt haar naam aan de tweede grote rivier van Afrika, de Zambezi-rivier. Na de Nijl is dit de grootste rivier van Afrika. De andere rivier die in dit immense land ontspringt is de Congo-rivier, die (gokje) door Congo gaat.

Vroeger heette Zambia overigens Noord-Rhodesië, terwijl het huidige Zimbabwe Zuid-Rhodesië heette, al werd Zimbabwe in de volksmond ‘gewoon’ Rhodesië genoemd.

Hoewel Lusaka de hoofdstad is van Zambia, doen maar zeer weinig toeristen deze stad aan. Hoogstens om aan te vliegen voor hun rondreis of safari door Zambia, bij te komen in een hotel en vervolgens weer door te vliegen.

Alleen KLM, Air-France en British Airways vliegen vanuit Europa naar Lusaka. Emirates vliegt ook op Lusaka maar dan via Dubai.

Livingstone

Goedkoper is het om naar Johannesburg te vliegen (want meer concurrentie en dus lagere tarieven) om vervolgens over land of met een ‘fly-in safari vliegtuigje’ naar de stad Livingstone te vliegen in het zuiden van Zambia.

Dit is dan ook direct de toeristische hoofdstad van Zambia. Livingstone ligt aan de oevers van de Zambezi-rivier en op het punt waar de beroemde Victoria Watervallen zijn op de grens met Zimbabwe. Daarnaast ligt Livingstone, zo ongeveer, op het drielandenpunt met Botswana, Zimbabwe en Zambia.

Goedkope-safari-Afrika11Kafue National Park

Dit park is met dik 22.000 km2 één van de grootste parken in Afrika. Juist omdat het zo groot is zie je veel verschillende landschappen.

Dit zorgt weer voor verschillende soorten beschutting en dat zorgt weer voor verschillende diersoorten.

Er zijn nóg drie grote parken in Zambia, maar omdat Kafue National Park relatief het meest Zuidelijk ligt, is juist dit park (of eigenlijk maar een gedeelte van het park) goed te combineren met een combinatie naar de Victoria Falls.

Verblijf en vervoer in Zambia

Omdat Zambia zo onvoorstelbaar groot is zijn ook de afstanden om te overbruggen groot. Tel daarbij op dat over het algemeen de wegen erg slecht zijn en je komt al snel uit bij kleine privé safari vliegtuigjes.

Goedkope-safari-Afrika14Dit heeft uiteraard invloed op de prijs van je safari of rondreis in Zambia. Het voordeel hiervan weer wel is, dat vanwege de prijs het massatoerisme nog niet is doorgedrongen in Zambia.

Ook de accommodaties zijn over het algemeen ingericht voor de luxe reiziger. De lodges in de parken zijn van alle gemakken voorzien, maar omdat letterlijk alles geïmporteerd moet worden uit de steden is zelfs een blikje cola relatief duur.

Het is overigens in de omgeving van Livingstone prima mogelijk om met een huurauto zelf te rijden aangezien in dit toeristische gedeelte van Zambia de wegen relatief goed zijn.

 

Safari en rondreizen Zambia
  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


  Goedkope KLM tickets Zambia v.a. € 599 p.p.


  Vakantie naar Zambia met Shoestring (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Zambia met Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Zambia met ANWB Reizen (Groepsverband)


  Vakantie naar Zambia met SNP Natuurvakanties


  Vakantie naar Zambia met Riksja Travel


  Vakantie naar Zambia met Sawadee (Individueel en Groepsverband)

Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over Zambia!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!