Op Safari in Zuid-Afrika kun je in verschillende vormen en maten. Grofweg zijn er een paar soorten te onderscheiden:

Op safari in de buurt van Kaapstad

Goedkope-safari-Afrika14Rondom Kaapstad, en dan spreek ik over en maximale rijafstand van ongeveer twee á drie uur heb je een aantal mogelijkheden om op Safari te gaan.

Het aanbod varieert van dagexcursies naar toeristische trekpleisters zoals Aquila Game Reserve tot aan luxe 5-Sterren Game Reserves zoals Sanbona Game Reserve.

Op safari bij het Addo Elephant National Park

Wanneer je iets meer tijd hebt maar geen zin hebt om meer naar het Noorden van Zuid-Afrika af te reizen kun je ook terecht in, of in de buurt van het Addo Elephant National Park. Dit park bevindt zich op ongeveer een uur vliegen ten oosten van Kaapstad.

Zowel binnen de omheining van Addo kun je overnachten in een veelheid aan luxe en mindere luxe accommodaties. Daarnaast zijn er buiten Addo veel privé Game Reserves te vinden.

Dit zijn vaak grote stukken grond (je praat al snel over een grootte van vele duizenden km2) die in een ver verleden als boerengrond in gebruik waren. Boeren besloten de hekken tussen de landerijen te verwijderen en een hek rondom het hele Reserve te plaatsen. Daarna werden de dieren die er in het verleden rondliepen geherintroduceerd.

Dit heeft vele fantastische Game Reserves opgeleverd, denk bijvoorbeeld maar aan het wereldberoemde Shamwari Game Reserve. Shamwari heeft een eigen televisie serie gehad over het reilen en zeilen op het Reserve en sta er niet van op te kijken wanneer je er een bekende televisiester tegen het lijf zou lopen.

Goedkope-safari-Afrika12Op safari in het Krugerpark

Zoals je kunt lezen op de pagina over safari’s in het Krugerpark is het Krugerpark een ‘must see’ wanneer je op Safari gaat in Zuid-Afrika.

Op safari in Limpopo / Mpumalanga / Kwa Zulu Natal

Last but not least heb je in het Noorden van Zuid-Afrika ook nog een groot aantal andere gebieden waar je op Safari kunt.

Deze Game Reserves bevinden zich in de provincies Limpopo en Mpumalanga en KZN. Je hebt ook hier weer een grote verscheidenheid aan accommodaties (groot/klein, duur/goedkoop, Big 5 of niet, etc ..).

  Goedkope vliegtickets naar Johannesburg al v.a. € 499 per persoon


  Goedkope KLM tickets naar Johannesburg v.a. € 599 p.p.


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Shoestring (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Zuid-Afrika met ANWB Reizen (Groepsverband)


  Vakantie naar Zuid-Afrika met SNP Natuurvakanties


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Riksja Travel


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Sawadee (Individueel en Groepsverband)

Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over safari’s in Zuid-Afrika!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!