Krugerpark, het grootste wildpark van Zuid Afrika

Goedkope-safari-Afrika16Het Krugerpark is 60km breed en wel 380km lang. Ter vergelijking, dit is ongeveer de helft van Nederland qua grootte.

Dieren in het Krugerpark

Het Kruger National Park, zoals het Krugerpark officieel heet staat bekend vanwege zijn grote variatie aan diersoorten. Je hebt er onder andere de ‘Big Five’. Welke dieren behoren tot de Big Five?

Een ezelsbruggetje is het onthouden van ‘BaLLON’, waarbij de hoofdletters staan voor de eerste letters van de dieren: Buffel, Leeuw, Luipaard, Olifant en Neushoorn.

Weet je waarom ze de ‘Big Five’ worden genoemd? Dit heeft niets te maken met de grootte van de dieren, maar met hoe gevaarlijk de dieren vroeger waren voor jagers. De Big Five waren de meest gevaarlijke!

Naast de Big Five vind je nog een scala aan andere dieren: Giraffe, Nijlpaard, Impala, Zebra, Cheetah, Krokodil, Apen etc.
Goedkope-safari-Afrika6

Overnachten in het Krugerpark

De mogelijkheden om te overnachten in het Krugerpark zijn eigenlijk in drie categorieën onder te verdelen:

1) lodges die zich net buiten het park bevinden

2) lodges binnen de grenzen van het Krugerpark die van de overheid zijn

3) prive lodges binnen de grenzen van het Krugerpark

Allereerst moet dus de afweging gemaakt worden of je in het Krugerpark of net daarbuiten wilt overnachten. Wanneer je besluit binnen het Krugerpark te overnachten moet er dus gekozen worden tussen privé-lodges (veel luxe maar ook duurder) of voor de ‘overheids’ lodges. De kosten voor deze laatste soort ligt beduidend lager dan de 5-sterren lodges.

Bedenk wel dat wanneer je bij een 5-sterren lodge overnacht, je wel een aantal zaken inclusief hebt die bij de andere lodges over het algemeen exclusief zijn: eten (en vaak ook drinken) zijn inclusief, maar veel belangrijker is het feit dat de ‘Safaris’ an sich inclusief zijn bij de prive lodges.

Bij de andere lodges moet je ofwel met je eigen auto op safari gaan (wat heel goed kan, maar je hebt geen gids) of je moet een Safari boeken.

Meest bekeken Krugerpark video op YouTube

Momenteel is deze video al meer dan 70 miljoen keer bekeken!

  Goedkope vliegtickets naar Johannesburg al v.a. € 499 per persoon!


  Goedkope KLM tickets naar Johannesburg v.a. € 599 p.p.


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Shoestring (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Vakantie naar Zuid-Afrika met ANWB Reizen (Groepsverband)


  Vakantie naar Zuid-Afrika met SNP Natuurvakanties


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Riksja Travel


  Vakantie naar Zuid-Afrika met Sawadee (Individueel en Groepsverband)

Geef hieronder jouw ervaring en/of beoordeling over Safari in het Krugerpark!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!