Een speciale vliegtuigklasse voor dikke mensen

Onder het motto ‘A kilo is a kilo‘ start Samoa Air een speciale XL klasse in hun vliegtuigen voor dikke mensen. Zij hoeven dan ook niet dubbel te betalen voor hun stoel. Of eigenlijk een bank, want de vliegtuigen bij Samoa Air zijn zo klein dat ze bankjes hebben in plaats van stoelen. Je betaalt bij Samoa Air juist per kilo. Hoe zwaarder je bent, hoe duurder je ticket.

Je kan dus vanaf nu (als je wilt, of als het nodig is) een hele rij reserveren als je met Samoa Air gaat vliegen. Dit laait de discussie weer op in Europe en de Verenigde Staten, waar men spreekt over discriminatie als dikke mensen twee stoelen nodig hebben maar daar niet voor willen betalen.

Eigenlijk is het niet zo heel gek om je ticketprijs per kilo af te rekenen. In de luchtvracht draait alles juist om de kiloprijs en niet om de prijs ‘per stuk’, zoals eigenlijk bij passagierstickets.

Ben je nu wel bereid om iets meer te betalen maar ben je niet te dik, maar wil je juist wat meer comfort tijdens je vlucht dan kan je tegenwoordig bij veel airlines voor een meerprijs van zo’n 100-150 euro een zogenaamde ‘Comfort Class’ stoel boeken. TuiFly en KLM bieden deze mogelijkheid al aan en steeds meer airlines hebben zo’n zelfde concept. Zeker als je vlucht langer duurt dan 6 uur is het aan te raden om een Comfort Class ticket te reserveren.

Je kan dit direct boeken bij de airline, maar ook bijvoorbeeld via onze partner Vliegtickets.nl. Let wel op! Je moet namelijk wel even ‘uitgebreide zoekopties’ aanklikken als je de datum en bestemming invoert. Hier kan je vervolgens vaak ‘Premium Economy Class’ selecteren of een ‘Comfort Class’ stoel.

  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!>

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!