Slapen in een glas Iglo in Finland

Lapland met Voigt TravelWat is er mooier dan naar bed gaan, of wakker worden, met het Noorderlicht? Om je dit gevoel te kunnen laten meemaken heeft Hotel Kakslauttanen in Fins Lapland iglo’s gemaakt van glas.

Op deze manier kan je, als het buiten min 20 graden is, gewoon lekker onder je berenvel genieten van het natuurspektakel.

Overnachten onder de Poolcirkel

Het plaatsje Saariselkä waar het hotel zich bevindt, ligt op zo’n 40 kilometer ten noorden van de stad Ivalo. In de winter gaan hier charters heen per Transavia vanaf Amsterdam.

Je hoeft natuurlijk niet de hele dag in je iglo te blijven liggen. Overdag is er ook van alles te doen in het kleine dorpje. Het hotel ligt namelijk aan de rand van een groot nationaal park en er zijn husky-safari’s.

Overigens kan je ook in de zomer overnachten in deze iglo’s. Dan zie je natuurlijk niet het Noorderlicht, maar juist de middernachtzon. In de zomer zijn er helaas geen husky-safari’s maar je kan wel met een pannetje en een zeef naar goud zoeken in dit gebied.

  8-daagse volledig verzorgde reis naar Lapland € 795 p.p.


  Lang weekend naar winters Lapland met TUI v.a. € 399 p.p.


eliza was here  Aanbiedingen van ANWB Vakanties naar Lapland al vanaf € 499 p.p.
Slapen in een glas Iglo in Finland3

Slapen in een glas Iglo in Finland4

Slapen in een glas Iglo in Finland2

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over slapen in een glas Iglo in Finland

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!