Origineel overnachten in een Rotterdamse kubuswoning

Bijzondere overnachting Origineel Overnachten Slapen in een kubuswoning in Rotterdam 3Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Rotterdam zijn natuurlijk de kubuswoningen aan de Blaak.

In deze kubuswoningen wonen gewoon mensen, maar in een aantal kubussen is het Stayokay hotel gevestigd, zodat u voor een vriendelijke prijs ook kunt genieten van een architectonisch hoogstandje.

Wat niet veel mensen weten, is het feit dat architect Piet Blom jaren eerder al in het Brabantse Helmond zijn gebouwd.

De kubuswoningen in Rotterdam zijn dus eigenlijk een ordinaire kopie van de woningen in Brabant. De kubuswoningen in Rotterdam zijn echter wel groter en moderner dan die in Helmond.

Het idee van de architect was, dat de woningen moesten worden gezien als bomen en dat al die woningen samen als een soort ‘bos’ samen zouden komen. Met een beetje fantasie begrijpt u dat wel, want de kubussen staan op een betonnen paal, wat door kan gaan voor een boomstam.

Bijzondere overnachting Origineel Overnachten Slapen in een kubuswoning in Rotterdam 10Bijzondere overnachting in een kubus

De kamers van het Stayokay in Rotterdam zijn niet heel luxe ingericht, maar wel schoon en van alle gemakken voorzien. Dat de kamers niet heel luxe zijn ziet u ook terug in de vriendelijke prijs voor een overnachting.

En laten we eerlijk zijn; in een hotelkamer als deze heeft u geen luxe nodig. De ervaring op zich is al heel speciaal!

Er zijn tweepersoonskamers beschikbaar, familiekamers en slaapzalen waarbij u een kamer deelt met anderen. Het ontbijt is inbegrepen in de prijs en vanzelfsprekend is er gratis wifi aanwezig.

De kubuswoningen bevinden zich letterlijk naast NS-station Rotterdam Blaak, dus uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Verder liggen de kubuswoningen bij de ‘Oude Haven’ waar de kiem werd gelegd voor de wereldwijde havenstad die Rotterdam nu is.

Origineel overnachten in havenstad Rotterdam

Bijzondere overnachting Romantisch overnachten in de Euromast te Rotterdam 2De tweede stad van Nederland heeft u meer te bieden dan alleen het water.

Waar tot een aantal jaar geleden Rotterdam altijd moest onderdoen voor het grote Amsterdam, is er tegenwoordig heel veel meer te doen in deze havenstad.

Natuurlijk is overnachten in de Euromast al een speciale ervaring op zich maar de stad op zichzelf ook. Bekijk de boot in de haven vanaf het water of de Erasmusbrug en geniet van dit exclusieve plaatje.

Met het openbaar vervoer ben u in een mum van tijd aan de andere kant van de stad, of de andere kant van het water. Rotterdam wordt door de Maas gescheiden in een Noordelijk en Zuidelijk deel. Waar vroeger ‘Zuid’ bekend stond als rauw en gevaarlijk, is het nu juist steeds meer aan het opleven.

Bijzondere overnachting Origineel Overnachten Slapen in een kubuswoning in Rotterdam 13Meer originele overnachtingen in Rotterdam

Dat begint al als u letterlijk de Maas oversteekt bij de Erasmusbrug, hier bevinden zich de cruiseterminal, het hippe NHow hotel én het nieuwe Luxor Theater.

In het centrum van stad, aan de Noordzijde van de Maas, bekijkt u juist de moderne architectuur van het nieuwe Centraal Station of de Markthal. Andere klassiekers in Rotterdam zijn natuurlijk de Coolsingel en de Koopgoot.

Blijft u liever wat dichter bij de grond, dan is een overnachting op het voormalig cruiseschip de SS Rotterdam een originele accommodatie.

Vanaf het water geniet u optimaal van deze ruige havenstad. Zowel het schip als de stad Rotterdam hebben u veel te bieden wat een nachtje of weekendje weg naar Rotterdam erg leuk en origineel maken.

 Reserveer nu een kamer in de kubuswoningen van Rotterdam

Over de auteur

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!