Goedkope wintersportvakantie in Sölden

Nachtskiën in Sölden

Toegegeven, het gaat misschien iets te ver om te stellen dat het Oostenrijkse Sölden te vergelijken met Ibiza.

Maar als we toch een vergelijking moeten maken dan moeten we Westendorf en Kirchberg toch een beetje op één lijn zetten met Chersonissos en Salou. Lees hieronder meer over wintersport in Sölden.

Hoewel Sölden bekend staat om z’n uitstekende restaurants en après-ski barren is het ook weer niet zo dat je staat te hossen tussen massa’s mensen.

Daarnaast ligt het skigebied van Sölden op een gletsjer in het Ötztal op zo’n 2300 meter hoogte, waardoor je letterlijk het hele jaar door kan skiën. Daarnaast beschikt het gebied over 35 sneeuwkanonnen, waardoor het dus ook altijd sneeuwzeker is. En in de ‘Freizeit Arena’ kan je naar hartelust freestylen.

wintersport sölden

Sneeuwzeker Sölden

Voor elk type wintersporter is er wat wils. Er is in totaal zo’n 150 km aan piste te vinden, waarbij elke type wintersporter zo’n 50km piste tot z’n beschikking heeft. 50km rode piste, 50km blauwe piste, 50km zwarte piste dus. Gegarandeerd een goede wintersport in Sölden dus.

Er zijn zelfs een aantal hotels en appartementen óp de piste, iets wat je eigenlijk alleen op de Franse piste. Maar leuker is het natuurlijk om in het dorp te verblijven en te genieten van een lekkere Paulaner of een Flügeltje.

Kom je er niet uit, laat ons voor jou zoeken! Klik hier voor hulp!

 Vlucht (naar Salzburg) + Hotel in Sölden met Expedia al v.a. € 19 p.p.p.n.

 

sunweb vakanties  Goedkope Sunweb wintersportvakantie naar Sölden al v.a. € 59 p.p.

 

  Goedkope TUI Winterportvakanties naar Oostenrijk al v.a. € 79 p.p.
 
Foto’s: Flickr.com 

 

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!