Goedkope stedentrip weekendje Kopenhagen

Een goedkoop stedentripje begint bij een goedkope vlucht! Door de komst van verschillende low-cost carriers zijn Europese stedentrips gelukkig heel betaalbaar geworden.

Zo vliegen naast Transavia en Norwegian ook de KLM en SAS direct vanuit Amsterdam en Brussels naar de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Je kan ook overwegen om met een overstap naar Kopenhagen te vliegen, maar met 1,5 uur vliegtijd is een overstap misschien een beetje overdreven en vaak niet eens goedkoper.

Beste hotel in Kopenhagen

Er zijn veel verschillende hotels, en dus ook prijzen, in Kopenhagen. Van hostels voor maar € 10 per nacht tot ultra-luxe voor € 300 per nacht.

Stedentrip Goedkoop weekend Kopenhagen1

Het beeld van de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen.
Foto door Jorge Franganillo via Flickr.com under Creative Commons License.

Onze persoonlijke favoriet is het Admiral Hotel. Dit oude pakhuis is volledig gerenoveerd en nu zit er een 4-sterren hotel in dit pand.

Daarnaast is het op loopafstand van het Opera House en van het beeld van de Kleine Zeemeermin.

De wijk ‘Indre By’ zit in het toeristische centrum van Kopenhagen en daar zullen de meeste toeristen dan ook verblijven, maar ook het rustigere Frederiksberg is populair.

Norrebro en Vesterbro zijn niet heel geschikt als wijken om je vakantie in door te brengen.

Deze wijken zijn zeker niet gevaarlijk, maar het zijn meer arbeiderswijken waar ook prostitutie wordt bedreven.

Een wijk die de laatste jaren een flinke opknapbeurt heeft gehad is het gebied rond ‘Islands Brygge’, net ten Zuiden van de hippiewijk Christianshavn.

Wat te doen in Kopenhagen?

We hadden het net al over de Kleine Zeemeermin. Dit beeld uit het bekende sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen is een bekende ‘foto-locatie’ in de stad.

Wees voorbereid, want het beeld is echt heel klein en staat bijna in het water. Het is een beetje een anti-climax eerlijk gezegd.

Stedentrip Goedkoop weekend Kopenhagen2

Het attractiepark Tivoli, midden in de stad.
Foto door Jorge Lascar via Flickr.com under Creative Commons License.

Het is dat er vaak bussen met Japanners staan, waardoor je weet dat er iets aan de hand moet zijn. Maar als je niet zo weten waar dit beeld staat, dan zou je er zo voorbij lopen.

Verder heb je natuurlijk de Strøget, de winkelstraat van Kopenhagen waar je alle hippe Deense designers kan vinden. Aan het einde van deze winkelstraat vind je de Nyhavn.

Dit is de haven van Kopenhagen met de bekende gekleurde pakhuizen. Hier zitten de gezelligste terrassen en kan je genieten van een heerlijk Carlsberg biertje met Smørrebrød.

Verder heb je natuurlijk nog de hippie-wijk Christiana waar je jezelf even in een andere wereld kan wanen tussen de eigenzinnige types. En vergeet attractiepark Tivoli niet. Dit is ‘De Parade’ in het groot, en dan permanent.

Uitgaan in Kopenhagen

Iedereen die uitgaat in Kopenhagen rekent zijn of haar drankje af met een creditcard. Dus als je met cash geld wilt afrekenen dan weet men direct dat je toerist bent. Mannen drinken Carlsberg-bier, dames drinken witte wijn.

Stedentrip Goedkoop weekend Kopenhagen3

Het Rosenborg kasteel van de Deense Koninklijke familie.
Foto door Michael Button via Flickr.com under Creative Commons License.

Indrinken doe je bijvoorbeeld in Café ZéZé of het Copenhagen Jazz House. Die laatste locatie klinkt suf, maar dat is zeker niet het geval. Het Jazz House is één van de hipste uitgaanslocaties in de stad.

Een andere plek om in te drinken is ‘The Jane’. In dit café in de sfeer van een huiskamer in ‘Mad-Men’-stijl brengt je direct naar de jaren ’70 terug.

Alternatiever is dan weer de ‘Barking Dog’, dit café in min of meer Engelse pub-stijl is een echt biercafé waar de fijnproever de hele avond kan doorbrengen.

Om lekker te dansen ga je door naar concertzaal Vega, vergelijkbaar met de Paradiso of de Melkweg. En voor de echte nachtbrakers is er nog Club Rust, Club Gefahrlich, Cluture Box en de Eiffel Bar.

Wil je ook naar goedkoop naar Kopenhagen, check dan snel onderstaande aanbod!

  Goedkope vliegtickets naar Kopenhagen al v.a. € 19 per persoon


 Hotels en vluchten naar Kopenhagen van Expedia v.a. € 199 p.p.


 Goedkope KLM tickets naar Kopenhagen v.a. € 99 p.p.

Geef hieronder jouw beoordeling en/of ervaring over een goedkoop weekendje Kopenhagen

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!