Goedkope stedenstrip weekendje Rome

Een goedkoop stedentripje begint bij een goedkope vlucht! Door de komst van verschillende low-cost carriers zijn Europese stedentrips gelukkig heel betaalbaar geworden.

Zo vliegen naast Easyjet, Vueling en Alitalia ook de KLM en SN Brussels Airlines direct vanuit Amsterdam of Brussel naar de Italiaanse hoofdstad Rome.

Je kan ook overwegen om met een overstap naar Rome te vliegen, maar met 1,5 uur vliegtijd is een overstap misschien een beetje overdreven en vaak niet eens goedkoper. Kijk ook eens naar alternatieve luchthavens zoals Charleroi of Eindhoven bijvoorbeeld. Ryanair  vliegt vanaf deze luchthavens goedkoop naar Rome.

Luchthavens in Rome

goedkoop weekend rome 2

De Tiber rivier die de stad Rome splijt

Let op! Er zijn twee luchthavens in Rome. De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen naar de grootste en meest bekende Fiumicino/Leonardo da Vinci Airport. Ryanair vliegt naar de kleinere luchthaven Ciampino.

Qua afstand, reistijd en kosten maakt het niet zoveel uit op welke luchthaven je vliegt. Het voordeel van Fiumicino is dat er een directe spoorverbinding is met het centrum van Rome.

Bij Ciampino moet je eerst met de bus van de luchthaven naar het treinstation van Ciampino om vervolgens de trein naar Rome te nemen. De laatste keuze is dus iets omslachtiger, maar de lage tarieven van Ryanair compenseren dit ongemak voor de meeste mensen.

Beste hotel in Rome

Net als in zoveel steden is er ook in Rome een ruime keuze aan verschillende hotels. Van heel basic en goedkoop tot heel luxe. Bij het zoeken naar een goed hotel kan je het beste binnen de zone ‘Municipio I’ blijven. Dit is grofweg het gebied ten oosten en westen van de Tiber-rivier die Rome in twee delen splijt.

Zit je buiten deze zone dan zit je altijd wel ergens ver vandaan en ben je soms wel een uur bezig om van A naar B te komen.

Rome is niet verschrikkelijk groot zoals Parijs, Londen of Madrid bijvoorbeeld, maar het is erg omslachtig om veel tijd kwijt te zijn met jezelf te verplaatsen binnen de stad.

Beste reistijd voor Rome

goedkoop weekend rome 1

Het Colosseum in Rome

Dat is kort gezegd het voor- en najaar. Probeer de maanden juli en augustus te vermijden. Ten eerste is het er heel druk met toeristen maar het is ook nog eens erg warm.

Verder kan het in de wintermaanden hetzelfde weer zijn als in Nederland. Ook in Rome sneeuwt het regelmatig rond de jaarwisseling, alleen voelt de lucht zachter aan omdat hier weinig wind uit het koude Oosten voorkomt.

Probeer in de winter juist de kerstvakantie te vermijden. Veel mensen komen dan juist af op Vaticaanstad voor de Kerst en de Oud en Nieuw toespraak van de Paus.

Wat te doen in Rome

Vooral genieten en een heel klein beetje je Nederlandse haast thuislaten. Romeinen hebben niet zo heel veel haast. Ze staan overal eindeloos in de rij en als het even kan moet er voor alles een nummertje getrokken worden. Zelfs voor een kopje koffie in een bar moet je vaak een nummertje trekken.

Let er verder op dat een kop koffie op een terras in Rome (of eigenlijk in heel Italië) altijd duurder is dan staand aan een bar iets eten of drinken. Daarentegen moet je in Rome natuurlijk wel gewoon van lekker Italiaans schepijs genieten op een terrasje!

goedkoop weekend rome 3

De Trevi-fontein

Wat is er te zien in Rome

Naast de bekende bezienswaardigheden zoals Vaticaanstad, de Trevifontein en het Colosseum is er ook nog het Forum Romana en de Spaanse Trappen.

Als je een beetje meer tijd hebt dan moet je proberen iets buiten de stad te komen om te kijken naar de verdedigingslinie uit de Middeleeuwen die rondom Rome liggen. Hier vind je ook de eerste aquaducten van honderden jaren oud.

Hoe te reizen in Rome

Het openbaar vervoer is goed in Rome. Er zijn veel bussen, taxi’s zijn relatief goedkoop en de metro is ook goed. Al zijn er maar twee metrolijnen, deze twee lijnen lopen wel als een soort letter X door de stad heen dus je kan overal wel gemakkelijk komen. Middelpunt van de stad is het Termini treinstation waar zowel, bus als trein bij elkaar komen.

Maar de allerbeste manier om Rome te verkennen is natuurlijk per Italiaanse scooter en dan bij voorkeur een Vespa!

  Citytrips van Stedentrips.nl al v.a. € 99 p.p.


 Hotels en vluchten van Expedia v.a. € 99 p.p.


  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


Top hotels via Booking.com

Geef hieronder jouw ervaring of beoordeling over Rome

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!