Stedentrip in Nederland: deze 3 steden zijn absoluut de moeite waard

Altijd al wel is in Nederland op vakantie willen gaan? Dit jaar is misschien wel perfect om de stoute schoenen aan te trekken en de daad bij het woord te voegen. Heb je al een idee waar je graag heen zou willen?

Misschien heb je behoefte aan rust en ontspanning en zoek je graag de Nederlandse kust of een natuurrijke regio op om jouw vakantie door te brengen. Of wil je juist een bepaalde stad van dichtbij zien?

Ook dat behoort tot de mogelijkheden, want Nederland kent hele leuke steden die absoluut de moeite waard zijn voor een bezoekje.

Wellicht heb je zelf al bepaalde voorkeuren, maar wij helpen je graag op weg om jouw ideale stedentrip in eigen land mee te maken.

1.     Amsterdam: veelzijdig en adembenemend

Voordeeluitjes Stedentrip AmsterdamWanneer je aan een stedentrip in Nederland denkt, dan zal Amsterdam waarschijnlijk hoog op je lijstje staan.

Deze stad heeft alles wat je nodig hebt. Drukke winkelstraten, gezellige terrassen en een wonderbaarlijke grachtengordel waar dagelijks veel bootjes te zien zijn.

In Amsterdam is het nooit saai. Dag en nacht is er wel iets te beleven. Of het nu op één van de grote pleinen is, de nauwste straatjes of elders in de stad, je zult je nooit vervelen.

Ga bijvoorbeeld shoppen in de Kalverstraat waar alle bekende modemerken en designlabels te vinden zijn. Of neem een kijkje in het Rijksmuseum waar je de grootste kunstwerken ziet hangen.

Pak je liever een terrasje? Op het Leidseplein of Rembrandtplein ben je dan direct aan het juiste adres.

Kortom, een dagje naar onze hoofdstad is eigenlijk te kort. Je zou er eigenlijk een weekendje Amsterdam van moeten maken.

2.     Maastricht: magisch en knus

Voordeeluitjes Stedentrip MaastrichtWil je een stad met een heel ander contrast? Dan is Maastricht een uitstekend alternatief. Hoewel er veel overeenkomsten zijn zoals gezellige pleinen, leuke winkelstraten en een bruisend centrum, zo is de stad in heel veel situaties ook anders.

Het bekende Vrijthof is daar een perfect voorbeeld van. Dit centrale plein is knus en alles is binnen handbereik.

Alle hoogtepunten zijn prima te voet te bereiken, dus je hoeft niet speciaal het openbaar vervoer te pakken. Dus wil je bijvoorbeeld graag naar het Bonnenfantenmuseum of ergens een Limburgse vlaai eten? Dan is dit uitstekend te combineren.

En mocht je dan toch in Maastricht zijn, net buiten de stad bevinden zich de bekende grotten. Stap letterlijk in een andere wereld en duik ondergronds voor een spectaculaire rondleiding.

3.     Leiden: cultureel en historisch

Voordeeluitjes Stedentrip Leiden

Foto door Guillaume Vachey via Flickr.com

Ga je liever voor een stad met een roemrijke geschiedenis waar je bijna letterlijk terug in de tijd gaat? Dan is Leiden wellicht de beste optie voor een stedentrip. Naast het historische aangezicht is deze stad ook nog heel cultureel.

Leiden heeft namelijk tal van indrukwekkende musea waar je meer over de stad en het land te weten komt. Zo is er het Rijksmuseum van Oudheden, het wetenschappelijke museum Corpus en het natuurrijke museum Naturalis.

Maar niet alleen de cultuur is wat veel mensen aantrekt. Leiden is ook een geschikte stad om te studeren. Niet voor niets trekken veel studenten hier jaarlijks heen om een nieuwe opleiding te beginnen.

Dus voor jong en oud is Leiden een zeer geschikte stad.

 

 

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!