Cascais Portugal

Wat te doen in de omgeving van Lissabon?

Badplaats Cascais

Precies 31.1 km vanaf Lissabon ligt Cascais. Ook wel de uitvalsbasis van het overweldigende Lissabon. Cascais ligt aan het strand, net onder het natuurgebied Parc Natural de Sintra-Cascais.

Dus een stedentripje naar Lissabon kan perfect gecombineerd worden met een dagje Cascais en een dagje natuursnuiven in het natuurgebied dat er boven ligt.

How to get there?

Doordeweeks ben je in 25 minuten met de trein van Lissabon naar Cascais afgereisd.

Reis je in het weekend? Houd er dan rekening mee dat de treinen dan vaak een tussenstop maken en je moet overstappen. Check dus van tevoren even het schema van de trein. Vaak hebben ze deze schema’s wel voor je in het hotel of check het even bij het station van te voren.

Sprookjesachtig Sintra

Sintra-PortugalIets meer naar boven op de kaart, net op het randje van het natuurgebied Parc Natural da Sintra-Cascais, ligt het idyllische dorpje Sintra.

Ook Sintra is slechts 33 km verwijderd van Lissabon en is makkelijk met de trein (ongeveer half uurtje) te bereiken. Sintra is een verblijfplaats van Portugese Koningen en dat zie je! De paleizen, kastelen en kloosters die dit kleine stadje bezit, ademen rijkdom en weleer.

En ben je dan toch in dit stadje vol pracht en praal. Sla dan de Palácio Nacional niet over! Een paleis, midden in het oude stadje Sintra, met prachtige plafond schilderingen en opvallende torens.

natuurgebied-sintra-cascais

Wijn uit Colares

Naast Sintra is Colares het belangrijkste plaatsje van het natuurpark. Colares ligt midden in het natuurgebied. En wijnliefhebbers opgelet!

De lokale wijn is naar Colares vernoemd en behoorde rond 1900 tot de belangrijkste Portugese wijnen. Maar wat Colares echt siert is het uitzicht over een groen dal, de Varzea de Colares, in de richting van de zee.

En ben je zwemfanaat? Bij Azenhas do Mar (schilderachtig dorpje in de buurt van Colares) ligt een natuurlijk zwembad in de rotsen dat zich met vloed vult met het water uit de zee.

Trammetje pakken

tram-28-lissabonUiteraard zijn er 101 tips voor alle uitstapjes in de buurt van Lissabon, maar wil je in Lissabon zelf een klein uitstapje maken? Stap dan in tram 28!

Deze tram valt lichtelijk uit elkaar, kraakt maar doet het nog prima! Hij rijdt door alle smalle straatjes van Lissabon en rijdt de steile hellingen van de stad op.

Bespaart jou weer een hele klim!

Heb jij nog leuke tips voor een stedentrip naar Lissabon & omgeving? Laat het ons hieronder weten

 Hotels en vluchten van Expedia v.a. € 99 p.p.


  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


Top hotels via Booking.com


Primavera reizen  Vakanties van Portugal specialist Primavera Reizen v.a. € 199 p.p

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!