Reizen naar Petra, Jordanië

Het laatste toevoeging aan de Zeven Wereldwonderen is de Jordaanse ruïnestad Petra, ten oosten van de Dode Zee.

Skip de toeristenbussen en ga voor de avontuurlijke versie om Petra te bezoeken: te voet!

Er zijn verschillende mogelijkheden om te voet Petra te bereiken en te overnachten in bedoeïententen tussen de nomaden. Geen stromend water, wel zachte matrassen, kussens, warme dekens (het kan ijzig koud worden ’s nachts in de woestijn), maar bovenal de spectaculaire sterrenhemel!

Petra leukereisjes.nl 3De die-hards kiezen voor de 75 kilometer lange route (3 dagen) die begint op het Nawatefplateau in het Dana Nature Reserve, maar voor de ‘luxe-kampeerders’ is er ook een tweedaagse variant van zo’n 15 kilometer en één overnachting.

En die laatste route is natuurlijk minder zwaar en in een rustiger tempo.

Die 75 kilometer klinkt als een eitje, maar in de Jordaanse woestijn staan geen ANWB-bordjes en geasfalteerde wandelroutes. Geloof ons, die twee dagen heb je zeker nodig.

De nomaden koken voor je en ’s avonds krijg je onder het genot van een waterpijp alles te horen over de familie en vrienden van je gastheer.

Welke optie je ook kiest, de laatste dag moet je echt vroeg opstaan om van de zonsopgang te genieten. Vervolgens is het flink doorstappen naar Petra, maar na een uur of vier lopen verschijnt er dan echt een stipje aan de horizon.

Het is verleidelijk om te denken dat dit een fata morgana is, maar des te dichter we bij de rotsen van Petra komen des duidelijker het is: we zijn er bijna.

Helaas is het onvermijdelijk om door de ‘siq’ te lopen zonder busladingen toersiten, aangezien deze ‘siq’ de enige weg is naar de rotsen van Petra waar het allemaal om draait.

Petra leukereisjes.nl 1

Maar als we dan na een half uurtje eindelijk de hoek om komen verschijnt daar in de na-middagzon de adembenemende stad Petra!

De blaren en de warmte van de afgelopen drie dagen zijn op slag vergeten als we dit Wereldwonder zien.

We blijven tot zonsondergang om daarna heerlijk uit te rusten in het Petra Guesthouse op een steenworp afstand van de ingang van de ‘siq’.

De thee van de afgelopen dagen worden nu ingeruild voor een ijskoud biertje en vanaf het dakterras van het guesthouse kijken we in de verte naar de ‘nachtshow’ met lasers en vuurwerk die de lokale VVV opvoert voor de overgebleven ‘bustoeristen’.

Na dagen van lopen staat alweer het volgende onderdeel op het programma: Een volle week chillen aan de Rode Zee in een resort! Zo gek is Jordanië nog niet.

Kom je er niet uit, laat ons voor jou zoeken! Klik hier voor hulp!

 
  Vakantie naar Jordanië vanaf € 1199 P.P.

 

Foto’s: Arke.nl en Flickr.com

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!