Coverfoto door: Riik@mctr via Flickr.com

Handbagage koffers en trolleys die toegestaan zijn bij Corendon

Elke luchtvaartmaatschappij heeft zo ongeveer haar eigen regels voor toegestane handbagage. Wie al weleens met Ryanair heeft gevlogen, weet dat er met bijna militaire precisie op handbagage gecontroleerd wordt. Bij veel low-cost carriers is dit zo trouwens, dit is immers onderdeel van hun verdienmodel; voor elk klein beetje extra service moet je bijbetalen.

Ook bij de vakantie luchtvaartmaatschappij Corendon zijn de regels strenger geworden inzake ruimbagage en handbagage. Lees hier onder alles over de nieuwe regels.

De regels voor handbagage van Corendon:

-MAXIMAAL één stuk handbagage per persoon meenemen in het vliegtuig.

-MAXIMAAL gewicht van dit stuk handbagage is 7 kg

-MAXIMALE afmetingen van de handbagage is 55 cm x 35 cm x 25 cm + een plastic tasje (Tax free aankopen bijvoorbeeld)

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de top 5 koffers die geschikt zijn voor handbagage bij Corendon. Deze kan je bestellen bij Kofferstore.nl.

Regels voor ruimbagage bij Corendon:

Bij een ticket van Corendon moet je helaas dus betalen voor ruimbagage, je mag dus géén bagage gratis meenemen en inchecken in het ruim van het vliegtuig. Je kan tijdens het reserveren van het ticket al ruimbagage bijboeken.

Je kan het ook later doen, tijdens bijvoorbeeld het online inchecken. De prijs is dan hetzelfde als bij een pakket bijkopen tijdens het moment van boeking.

Wat je vervolgens betaalt voor ruimbagage hangt af van de route. Een tas/koffer van maximaal 20kg kost je bij Corendon minimaal € 17 per enkele reis. Wil je meer kilo’s meenemen, dan gaat het bedrag per 9 kilo omhoog naar € 26 en vervolgens naar € 35. Zie daarvoor het overzicht hieronder.

Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Corendon9

Pas op de luchthaven bijbetalen voor bagage kan ook, maar dat kost je nóg eens € 15 per enkele reis méér. Voor de bestemmingen Banjul, Sao Vicente en Dubai zijn er overigens wel restricties. Vanwege het klein vliegtuig waarmee Corendon naar deze bestemmingen vliegt, is er veel brandstof nodig voor deze lange afstanden en dus kan er minder gewicht mee. Vandaar dat je maximaal 20 kilo aan ruimbagage mee mag nemen naar deze bestemmingen.

  Handbagekoffers van Kofferstore.nl v.a. € 49 én gratis thuisbezorgd!


  Handbagage en koffers van Bagageonline.nl met 10% korting


  Handbagage en koffers van TravelBags.nl met 10% korting

Onze top 5 toegestane handbagage koffers en trolleys bij Corendon:

Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Corendon1

Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Corendon2

Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Corendon3

Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Corendon4


Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Corendon5


  Handbagekoffers van Kofferstore.nl v.a. € 49 én gratis thuisbezorgd!


Wat is jouw ervaring met de handbagage regels van Corendon? Laat het hieronder weten!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!