Coverfoto door: Maarten Visser via Flickr.com

Handbagage koffers en trolleys die toegestaan zijn bij Transavia

Elke luchtvaartmaatschappij heeft zo ongeveer haar eigen regels voor toegestane handbagage. Wie al weleens met Ryanair heeft gevlogen, weet dat er met bijna militaire precisie op handbagage gecontroleerd wordt. Bij veel low-cost carriers is dit zo trouwens, dit is immers onderdeel van hun verdienmodel; voor elk klein beetje extra service moet je bijbetalen.

Ook bij onze luchtvaartmaatschappij Transavia zijn de regels strenger geworden inzake ruimbagage en handbagage. Lees hier onder alles over de nieuwe regels.

Tariefpakket bij Transavia

Als je bij Transavia een ticket gaat boeken, dan kan je direct aangeven of je alleen met handbagage of ook met ruimbagage wilt vliegen. Zo zijn er de pakketen ‘Basic’, ‘Plus’ en ‘Max.

  • Bij ‘Basic‘ heb je het goedkoopste ticket, maar mag je alleen handbagage meenemen.
  • Kies je voor ‘Plus‘, dan mag je één stuk ruimbagage inchecken van 20 kg. Dit kost je wel ongeveer € 50 extra totaal. De meerprijs is afhankelijk van de route. Ook kan je dan een standaardstoel uitkiezen.
  • Max‘ kies je als ook nog de datum wilt kunnen wijzigen. Voor een Europese vlucht kost je dit ongeveer € 150 extra. Alle beschikbare stoelen kan je dan kosteloos reserveren. Daarnaast mag je 30 kg ruimbagage meenemen.

Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Transavia11

De regels voor handbagage van Transavia:

-MAXIMAAL twee stukken handbagage per persoon meenemen in het vliegtuig.

-MAXIMAAL gewicht van deze twee stukken handbagage is 10 kg

-MAXIMALE afmetingen van de handbagage is 45 cm x 40 cm x 25 cm + een klein tasje/laptoptasje.

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de top 5 koffers die geschikt zijn voor handbagage bij Transavia. Deze kan je bestellen bij Kofferstore.nl.

Regels voor ruimbagage bij Transavia:

Bij een ticket van Transavia naar een Europese bestemming moet je helaas dus betalen voor ruimbagage, je mag dus géén bagage gratis meenemen en inchecken in het ruim van het vliegtuig. Je kan tijdens het reserveren van het ticket al ruimbagage bijboeken. Dit kan je direct bij boeking doen door een ‘pakket’ te kiezen zoals hierboven beschreven.

Je kan het ook later doen, tijdens bijvoorbeeld het online inchecken. De prijs is dan hetzelfde als bij een pakket bijkopen tijdens het moment van boeking.

Wat je vervolgens betaalt voor ruimbagage hangt af van de route. Een tas/koffer van maximaal 15 kg kost je bij Transavia minimaal € 9 per enkele reis, mits online gekocht. Zoals je in dit overzicht kunt zien zijn de prijzen op de luchthaven flink hoger.
Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Transavia12

  Handbagekoffers van Kofferstore.nl v.a. € 49 én gratis thuisbezorgd!


  Handbagage en koffers van Bagageonline.nl met 10% korting


  Handbagage en koffers van TravelBags.nl met 10% korting

Onze top 5 toegestane handbagage koffers en trolleys bij Transavia:

Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Transavia1

 

Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Transavia2

Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Transavia3Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Transavia4Toegestane handbagage koffers en trolleys bij Transavia5

  Handbagekoffers van Kofferstore.nl v.a. € 49 én gratis thuisbezorgd!


  Handbagage en koffers van Bagageonline.nl met 10% korting


  Handbagage en koffers van TravelBags.nl met 10% korting


Wat is jouw ervaring met de handbagage regels van Transavia? Laat het hieronder weten!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!