Top 10 lijnvluchten met langste vliegtijd

Ben je zelf een keer op vakantie geweest met het vliegtuig en dacht je dat jouw tripje al lang duurde? Think again!

Hoewel wij van de redactie al na 6 uur vliegen een platte bips krijgen en noodgedwongen als een kraanvogel in de yoga-stand staan bij de wc’s van het vliegtuig, zijn er vluchten waar nooit een eind aan lijkt te komen.

Schiphol staat niet in de top 10

Om je alvast gerust te stellen; de langste vluchten vertrekken niet vanuit Europa en dus ook niet vanaf Schiphol.

De langste directe vlucht die je kan maken vanuti Nederland is Amsterdam-Buenos Aires (14 uur en 15 minuten), op de voet gevolgd door Amsterdam-Manilla (14 uur en 5 minuten. Beide vluchten worden uitgevoerd door de KLM en eigenlijk telt Amsterdam-Manilla sinds afgelopen jaar al niet meer mee want KLM opereert Amsterdam-Manilla via Taipei.

Maar omdat de KLM heeft aangegeven dat deze tussenstop in Taipei maar van tijdelijke aard is (het heeft te maken met vliegrechten tussen de Filipijnen en Nederland), leek het ons toch de moeite om deze vlucht te noemen.

lijnvluchten met langste vliegtijd

Waarom dan wel zoveel Midden-Oosten bestemmingen?

Hiervoor zijn twee redenen te noemen:

1. De geografische ligging van het Midden-Oosten. Uitgaande van de spreiding van wereldsteden over de wereld én de ligging van Dubai/Abu Dhabi en Qatar, is de afstand tussen deze twee punten het grootst en dus ook de vliegtijd het langst.

2. De configuratie en belading van het vliegtuig. De vliegtuigtypes (in de laatste kolom) zijn in beginsel niet anders dan die van Europese luchtvaartmaatschappijen. De indeling wél. Zo hebben vooral de ‘Midden-Oosten airlines’ meestal een ‘full-business class’ configuratie. Op deze manier neem je al snel 50% minder passagiers mee en dus gewicht, daardoor kan je langer doorvliegen. En omdat je voor een Business Class ticket 5 keer meer geld kan vragen, maak je nog winst ook! Daarbij moet gezegd worden dat je echt geen 16 uur opgevouwen in Economy Class wil zitten, dus een win-win situatie voor iedereen.

Maar ook de belading heeft effect op de afstand van een vlucht. Zo vliegt Delta Airlines (nummer 2) tussen Johannesburg en Atlanta met een gewoon normaal vliegtuigtype met een normale configuratie. Maar op deze vlucht wordt bijna tot geen vracht meegenomen, waardoor het vliegtuig minder zwaar is en dus verder kan vliegen.

Vergelijk dit maar met een auto en een volle tank benzine. Normaal kan je bijvoorbeeld 1000 km rijden met een volle tank. Maar als je op vakantie gaat met 3 vrienden én bagage dan ben je zomaar 400-500 kilo zwaarder en haal je met moeite 800 km. Zo werkt het met vliegtuigen dus ook!


  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


 Goedkope KLM tickets door heel Europa al v.a. € 99 p.p.

Foto: Dailymail.co.uk

Vertel ons hieronder wat jouw langste vlucht was!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!