De beste bestemming om alleen te reizen

1. Thailand

Met stip op één natuurlijk backpack-heaven Thailand. Uit gegevens van het Thaise ministerie van Toerisme blijkt dat maar liefst 42% van de toeristen in Thailand alleen reist. Thailand leeft van het toerisme en met name van backpackers die alleen rondreizen. Overal is het veilig om alleen (ook als vrouw) rond te reizen, het is er prachtig weer, de mensen zijn behulpzaam en de stranden zijn heerlijk. En laten we eerlijk zijn, Thailand kost geen drol.

  Klik hier voor goedkope vliegtickets naar Thailand!


Top hotels in Thailand via Booking.com


  Singlevakanties naar Thailand van ANWB Vakanties al v.a. € 599 p.p.


  Singlereis Thailand van Shoestring al v.a. € 1399 p.p.!


  Single-rondreizen door Thailand van Sawadee v.a. € 1299 p.p.


  Single-rondreizen door Thailand van 333 Travel


  Wellness en Yoga-reizen in Thailand al v.a. € 899 p.p.!

beste bestemmingen voor solo reizigers thailand

 


2. Bali

De wat duurdere variant van Thailand is het Indonesische eiland Bali. Hoewel andere eiland van Indonesië ook prachtig zijn is er ook sprake van veel armoede. Op het ‘luxe eiland’ Bali is die armoede ver te zoeken. Wil je onthaasten en een lekkere luie vakantie maar wel een beetje ver weg, dan is Bali een prima optie!

  Klik hier voor goedkope vliegtickets naar Bali!


Top hotels op Bali via Booking.com


  Singlevakanties naar Bali van ANWB Vakanties al v.a. € 599 p.p.


  Singlereis Bali van Shoestring al v.a. € 1399 p.p.!


  Singlereizen Bali van Sawadee v.a. € 1299 p.p.


  Singlereis Bali van specialist 333 Travel


  Wellness en Yoga-reizen Bali al v.a. € 899 p.p.!

beste bestemmingen voor solo reizigers bali


3. Spanje

Is je budget wat kleiner, dan raden wij Spanje aan dichter bij huis. Je kan er zelfs met de trein heen, maar verschillende low-cost airlines brengen je er ook al heen voor nog geen 100 euro. Men spreekt steeds beter Engels (zeker in de grote steden). Er zijn veel studenten die er ook alleen rondreizen, maar ook reizigers uit andere werelddelen die juist maanden door Europa komen backpacken en vaak in Spanje blijven hangen vanwege het ‘goede leven’ daar.

  Klik hier voor goedkope vliegtickets naar Spanje!


Top hotels in Spanje via Booking.com


beste bestemmingen voor solo reizigers spanje


4. Australië

Van oudsher is Australië eigen een strafkolonie. Honderden jaren terug werden Engelse misdadigers verbannen naar dit gigantische eiland. Technisch gesproken zijn Australiërs dus bijna allemaal kinderen van Engelse criminelen. Gelukkig merk je daar tegenwoordig helemaal niets meer van. Australiërs zijn extreem ‘laid-back’ en na Thailand is Australië misschien wel het beste ingesteld op reizigers die alleen reizen. Overal goedkope hostels, veilig en betrouwbaar vervoer. Australië is wel net zo duur (zo niet duurder) als Nederland, en omdat het zo een eind vliegen is gaan de meeste mensen toch wel minstens 6 weken hierheen.
  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


Top hotels via Booking.com


beste bestemmingen voor solo reizigers australia


5. Nieuw-Zeeland

Vlieg je nog 1,5 uur verder dan Australië dan kom je aan in Nieuw-Zeeland. Dit land wordt vaak vergeten omdat men meestal kiest voor Australië. Voordeel van Nieuw-Zeeland is dat de afstand kleiner zijn in tegenstelling tot Australië. Daar kan je soms wel 3 dagen in een bus zitten zonder iemand tegen te komen. Ook Nieuw-Zeeland is niet heel goedkoop overigens. Daarnaast is het klimaat ook aangenamer dan in Australië. Zeker in de zomer (onze winter dus) kan het in Australië echt extreem warm zijn. Nieuw-Zeeland heeft een milder maar ook gevarieerder klimaat.
  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


Top hotels via Booking.com


beste bestemmingen voor solo reizigers nieuw zeeland

Foto's: Flickr.com under Creative Commons License

 

Geef hieronder jouw tips voor de beste bestemming voor solo-reizigers!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!