TransSiberië express tickets en reserveren

Foto door coloration via Flickr.com
Goedkope rondreis Mongolie7

Het centrale plein van de Mongoolse hoofdstad Ulaanbataar / Foto door itdp via Flickr.com

Altijd al de TransSiberië Express willen maken, maar is het er nooit van gekomen? Excuses als, te weinig tijd, een hoop geregel en misschien stiekem ook wel een beetje eng? Nergens voor nodig. Reserveren doe je al vanuit Nederland.

In 7 dagen kan je de TransSiberië Express al maken. Dan zit je wel non-stop in de trein, maar goed, het kan. Meestal doen mensen er toch zo’n 21 dagen over inclusief twee dagen in Moskou en Beijing.

Hier gaat het eigenlijk al fout met de namen van de verschillende treinreizen. Veel mensen denken dat de TransSiberië Express naar Beijing gaat, maar dat klopt niet helemaal.

Verschil tussen de TransSiberië en de TransMongolië express

Zo goed als alle treinen rijden vanuit Moskou naar Irkutsk, om daarna af te buigen in verschillende eindbestemmingen. De TransSiberië Express gaat namelijk naar Vladivostok en de TransMongolië Express gaat juist naar Beijing.Wil je dus naar China, neem dan de TransMongolië Express!

Bij de meeste reisorganisatie kan je trouwens ook de Oriental Express boeken of de Zijderoute reserveren.

Je kan je tickets ter plaatse reserveren, maar je dient er dan wel rekening mee te houden dat je zelf naar het station moet en je in gebrekkig Engels uit moet leggen dat je de Siberië of Mongolië Express wilt reserveren.

TRANSSIBERIE EXPRESS RESERVEREN4

Prachtige uitzichten vanuit de trein / Foto door Coccaccio1 via Flickr.com

Ter plaatse reserveren of vooraf tickets boeken

Ter plaatse de tickets reserveren is ook niet altijd goedkoper trouwens. En als je in elke grote stad wilt uitstappen en verblijven, dan dien je voor ieder traject een los kaartje te kopen.

Het is waarschijnlijk wel zo’n € 100 duurder als je alles in Nederland al regelt maar dan ben je wel van al het gedoe af.

Bij deze reisorganisaties kan je ook verschillende reisvormen boeken voor één van de treinreizen. Vrijwel voor alle treinreizen heb je een verschil in kwaliteit en ook prijs.

Verschil in soorten treinreizen

Je kan extreem low-budget reizen, waarbij je dan ook echt tussen de locals zit. Je hebt comfort-treinreizen, en je hebt heel luxe treinreizen.

Het moge duidelijk zijn dan low-budget ook echt heel goedkoop is en de luxe variant dan weer vrij prijzig. Maar het is aan jou om te kiezen natuurlijk.

Visum voor Rusland, Mongolië en China

TRANSSIBERIE EXPRESS RESERVEREN2

Één van de vele treinen op de route Moskou-Peking / Foto door Artem Svetlov via Flickr.com

Let er ook op dat je voor Rusland een visum moet hebben dat je alleen kan krijgen als je een ‘letter of invitation’ krijgt van iemand die je kent in Rusland.

Als je een reis boekt via een door Rusland erkende reisorganisatie, wat bij deze reisorganisaties ook mogelijk is, dan kan je met deze reservering een visum aanvragen voor Rusland.

Wees goed voorbereid, een visum voor Rusland kan veel tijd in beslag nemen.

Je kan beslissen of je dus een losse ’treinreis’ boekt of dat je een combinatie boekt met een stedentrip eraan vast of zelfs een compleet verzorgde rondreis of cruise boeken.

  TransMongolië-Express en rondreizen van TUI al v.a. € 2599 p.p.


  Mongolië rondreizen van ANWB Reizen al v.a. € 2499 p.p.


  TransSiberië/TransMongolië express via Shoestring vanaf € 2599 (all-in) p.p.


  TransSiberië/TransMongolië express van Djoser vanaf € 2895 p.p.


  TransSiberië/TransMongolië express via Koning Aap vanaf € 3345 (all-in) p.p.
Geef hieronder een beoordeling of uw ervaring van de TransSiberië Express!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!