Vakantie naar Japan (Tokyo)

Goedkope-vakantie-Tokyo-Japan2

Even buiten Tokyo ligt Mount Fuji al.

De Japanse hoofdstad Tokyo spreekt veel mensen tot de verbeelding. Noem je Tokyo, dan denk je aan volgepropte metro’s, neonreclame op straat en Japanners uitgedost in vreemde kleding. Maar Tokyo heeft ook andere kanten. Wij ontkrachten een aantal mythes over Tokyo.

Tokyo is druk

Tokyo is een beetje vergelijkbaar met onze Randstad. De stad bestaat eigenlijk uit 17 steden die samen Tokyo vormen. Zelfs als je op het hoogste punt van Tokyo gaat staan (in een toren natuurlijk) dan nog kun je de randen van de stad niet zien. Zo groot is deze stad.

Je zou verwachten dat het chaos is op straat en veel drukte, maar je komt dan bedrogen uit. Ja, er is veel verkeer, en ja er zijn veel mensen. Maar Japanners zijn heel ingetogen en rustig, daarom is het ook op straat rustig.

Je hoort hoogstens geroezemoes en het aantal elektrische auto’s neemt spectaculair toe in de stad, dus ook qua verkeersgeluid valt het mee. Daarbij is het centrum van de stad voor een groot deel autovrij. Japanners zijn niet zo’n schreeuwend volk als Nederlanders in elk geval.

Goedkope vakantie Tokyo Japan7

In Japan eet je natuurlijk vooral Sushi. En hoewel Japan relatief duur is; vis is juist weer heel goedkoop. / Foto door Joe DeSousa via Flickr.com

Tokyo is duur

Ook dat valt reuze mee. Je kunt het natuurlijk altijd zo gek maken als je zelf wilt.

Van extreem goedkoop door te slapen in een soort mortuarium-cel voor een paar euro per nacht, tot een ultra-deluxe overnachting in het Shangri-La hotel voor € 350 per nacht.

Maar een doorsnee hotelkamer is maar 10% duurder dan in Nederland. Dus Japan is inderdaad iets duurder dan Nederland, maar niet zo duur als men denkt.

Daar staat overigens tegenover dat eten en drinken weer wel heel goedkoop is. Vooral vis is bijna gratis!

Ireen Wust

Vraag niet waarom, maar als Japanners je aanspreken (als ze dat überhaupt al durven, want ze spreken slecht Engels), en ze hebben door dat je uit Nederland komt, dan zal elke Japanner het hebben over Ireen Wust. Schaatsen is blijkbaar populair in Japan en Holland=Ireen Wust, in hun ogen!

Goedkope vakantie Tokyo Japan6

De drukste kruising ter wereld; Shibuya Crossing / Foto door Bruce via Flickr.com

Ben je eenmaal aan de praat met een Japanner, dan volgen snel meer nieuwsgierige Japanners. Veel toeristen zijn er niet in Tokyo of Japan, dus als ze er ééntje zien dan willen ze ook graag met je praten. Als er één schaap over de dam is…….

Japanners zijn zeer beleefd en gastvrij. Je moet als buitenlander beslist meedoen met een saké-proeverij en ze willen zelfs je excursies verzorgen voor de volgende dag.

En haal het niet in je hoofd om alleen naar je hotel te lopen! Ook als is het hotel twee blokken verder.

Tokyo is alles behalve crimineel, maar een Japanner zal het niet in z’n hoofd halen om een buitenlandse gast alleen te laten. Hij wil zich er van verzekeren dat het goed met je gaat en dat je het naar je zin hebt!

Beste reistijd voor Tokyo

Van maart tot oktober is eigenlijk de beste reistijd voor Tokyo. In de winter kan het vaak regenen of zelfs sneeuwen. Helaas is ook smog een redelijk groot probleem in de grote steden, dus de regen die valt in de winter is ook nog eens bruin en vies.

Vliegen naar Tokyo doe je dagelijks direct met de KLM, maar vaak is het goedkoper om over te stappen in Helsinki of in Seoul of Taipei.

Goedkope-vakantie-Tokyo-Japan3

Vooral in het najaar is de natuur vaak op haar mooist in Japan.

Ook andere Japanse steden worden direct door KLM aangevlogen trouwens. Zo zijn er diverse keren per week vluchten naar Osaka en Fukuoka.

Om in de stad Tokyo zelf te reizen kan je op de luchthaven bij aankomst al een ‘buitenlanderkaartje’ met korting kopen voor de metro en trein binnen de stadsgrenzen van Tokyo. Dit is ‘by far’ de beste koop als je de stad wilt ontdekken.

Ga je daarna verder Japan in, dan adviseren wij je om te vliegen of een snelle ‘bullet-train’ te nemen. In Japan rijden ze links en verkeersborden zijn niet altijd even duidelijk, dus zelf een auto huren kan een redelijke onderneming zijn.

 Goedkope KLM tickets naar Japan al v.a. € 579 p.p.


  Vliegtickets naar Japan met een overstap al v.a. € 499 per persoon


 Hotels en vluchten naar Japan via van Expedia v.a. € 899 p.p.


  Goedkope rondreizen van Shoestring al v.a. € 599 p.p.


  Rondreizen van Koning Aap (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen en Vakanties van Djoser vanaf € 599 p.p.


  Rondreizen van Sawadee (Individueel en Groepsverband)


  Rondreizen van ANWB Reizen al v.a. € 599 p.p.


  Rondreizen van SNP (Individueel en Groepsverband)


Top hotels via Booking.com





Geef hieronder je beoordeling of ervaring over jouw vakantie naar Tokyo, Japan

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!