Fly-drive of wandelvakantie naar Santiago de Compostela

Iedereen kent Spanje als ‘zon-zee-strand’ bestemming of heel misschien nog als citytrip bestemming om steden zoals Madrid, Barcelona of Valencia te bezoeken.

Maar weinig mensen weten dat Noord-Spanje ook een toeristische trekpleister is, met name voor een vakantie naar Santiago de Compostela.

Verwacht hier geen witte stranden en temperaturen van 30 graden, maar bezoek het ruige en mysterieuze Noord-Spanje juist voor het avontuur.

De Camino de Santiago

Veel mensen denken bij een vakantie naar Santiago de Compostela aan de beroemde kathedraal van Santiago de Compostela, waar naar verluidt het lichaam van de heilige apostel Jacobus begraven zou liggen. Daarnaast denkt men dat een wandelvakantie in deze regio een hoog katholiek KRO/Omroep Max gehalte heeft, niets is minder waar.

Natuurlijk komen van oorsprong veel katholieken naar Noord-Spanje om de bijna 300 km lange pelgrimsroute vanuit de Pyreneeën naar Santiago te voltooien.

Maar de laatste jaren komen steeds meer ‘niet gelovigen’ naar deze streek om hun hoofd leeg te maken of om juist van de natuur te genieten.

Als je twee weken lang elke dag ongeveer 20 km aflegt dan ga je vanzelf meer over jezelf nadenken natuurlijk.

En denk bij natuur nu ook weer niet direct aan bloemen in de bergen, maar ook de ruige kust of de paradores (Spaanse herbergen met privé kamers) met hun uitzichten.

Fly-drive of wandelvakantie naar Santiago de Compostela 9

Steeds meer jongeren lopen de Camino de Santiago.
Foto door José Antonio Gil Martínez via: Flickr.com under Creative Commons License

San Sebastian en Compostela

Sterker nog, San Sebastian is één van de meest gewilde surflocatie ter wereld aangezien de golven in de zee hier geweldig zijn om te oefenen.

Hierdoor trekken veel jongeren naar deze stad en daardoor ontstaat ook weer een heel relaxte levenswijze (vooral op straat), wat zich vertaald in hippe barretjes, en restaurantjes.

De laatste jaren komt men ook steeds meer jongeren (tot 35 jaar) tegen op de pelgrimsroute. Niet omdat zij zo gelovig zijn, maar gewoon om te hiken en om van het uitzicht te genieten.

Elke avond duiken zij een dorpje of stadje in om een lekkere borrel te pakken. Niet voor niets staat Noord-Spanje bekend om de heerlijke rode Rioja-wijnen. Welke ingrediënten wil je nu nog meer voor een vakantie naar Santiago de Compostela?

Vakantie naar Noord-Spanje

Deze streek in Noord-Spanje, Galicië en Asturias, staan erom bekend dat ze het Schotland van Zuid-Europa zijn, vanwege de panoramische uitzichten. In de winterperiode (november-februari) lijkt helaas ook het weer op Schotland, aangezien Noord-Spanje relatief veel regen en mist heeft in deze periode.

Maar juist tijdens de overige maanden is het weer niet zo extreem warm (zoals in de overige delen van Spanje) en dat maakt deze regio juist weer ideaal voor een vakantie naar Santiago de Compostela.

Fly-Drive Bilbao-Santiago

Fly-drive of wandelvakantie naar Santiago de Compostela 5

De woeste en ruige kust van Noord-Spanje

Je kan kiezen om te gaan wandelen natuurlijk maar misschien is een fly-drive naar Santiago de Compostela wel een betere optie voor je?

Je vliegt aan met een directe vlucht vanuit Amsterdam naar Bilbao en vervolgens ga je met je huurauto in ongeveer acht dagen de route afleggen naar Santiago.

Zo kan je zelf beslissen welk deel je loopt en welk deel je met de auto doet. Zo heb je dus wel de lusten maar niet de lasten van deze pelgrimsroute.

Tijdens de reis slaap je elke avond in een ander hotel of parador met panoramische uitzichten.

Paradores en finca’s

Ook hier zijn typische Spaanse hotels geselecteerd waardoor je het echte vakantiegevoel krijgt. Hier dus geen Hilton’s of ’13 in een dozijn’ ketens.

Fly-drive of wandelvakantie naar Santiago de Compostela 8

Kom tijdens je wandeltocht of fly-drive tot rust in een parador.
Foto door Marina Aguiar via: Flickr.com under Creative Commons License

Vervolgens vlieg je vanuit Santiago weer met een direct vlucht terug naar Amsterdam.

Of je besluit om de reis te verlengen en bijvoorbeeld nog een stedentrip Madrid mee te pakken om vanuit Madrid weer naar Amsterdam te vliegen.

Je kan er voor kiezen om zelf de vluchten te boeken bij Vueling of KLM en alle hotels of paradores zelf te boeken via Expedia bijvoorbeeld.

De ervaring leert echter, dat het goedkoper en makkelijker is om een het hele pakker in één keer te boeken bij een reisorganisatie die gespecialiseerd is in dit soort reizen.

Zij kunnen vaak door hun inkoopkracht kortingen realiseren de je als individuele reiziger niet kan krijgen.

Specalist in vakanties naar Noord-Spanje

Daarnaast worden op de meeste grote hotel-boekingwebsites niet de kleine paradores of typisch Spaanse hotels aangeboden die juist deze reis zo bijzonder maken. Het is dus aan jou wat je voorkeur is.

Onze partner Flex Travel in Delft verzorgt al bijna 25 jaar reizen naar deze regio en de werknemers kennen deze regio dan ook op hun duimpje. Zij bieden compleet verzorgde reizen al aan vanaf een paar honderd euro.

Veel plezier met zoeken en alvast ‘Buen viaje!’

 

  8 daagse fly-drive met Flex Travel al vanaf € 585 p.p.


  Weekendje weg met Pharos Reizen al vanaf € 99 p.p.


  Reizen van De Jong Intra Vakanties v.a. € 199 p.p.


  Rondreizen van SNP (Individueel en Groepsverband)


Fly-Drive AndalusiëFly-Drive Andalusië  Fly-Drive Andalusië (standplaatsreis) al vanaf € 299 per persoon!

Fly-drive of wandelvakantie naar Santiago de Compostela 7

Fly-drive of wandelvakantie naar Santiago de Compostela 6

Fly-drive of wandelvakantie naar Santiago de Compostela 4

Fly-drive of wandelvakantie naar Santiago de Compostela 3

Fly-drive-of-wandelvakantie-naar-Santiago-de-Compostela-2

Fly-drive of wandelvakantie naar Santiago de Compostela 1

Schrijf hieronder een beoordeling of ervaring over uw vakantie naar Santiago de Compostela!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!