Vanaf Eindhoven naar Curacao en Aruba met TuiFly

Vanaf Eindhoven naar Curacao en Aruba met Arke3

Parelwitte stranden en azuurblauwe zee op Curacao en Aruba

Het was begin 2015 groot nieuws in Brabantt: TuiFly zou met de hypermoderne Boeing 787 Dreamliner twee maal per week vanaf Eindhoven naar Curacao en Aruba gaan vliegen!

Vanaf november 2015 zou TuiFly het gehele jaar door op woensdagen en zondagen vanuit de regio gaan vliegen naar de Antillen. Ideaal voor een weekje weg, maar ook voor 10 dagen naar de zon, of zelfs langer natuurlijk.

Normaal zijn regionale luchthavens niet geschikt om transatlantische vluchten te maken omdat meestal de landingsbanen te kort zijn om van te kunnen vertrekken met volle tanks brandstof. Maar Eindhoven is in beginsel natuurlijk een militair vliegveld en een Europees logistiek knooppunt voor de NAVO, vandaar dat de landingsbanen hier minstens 3 km lang zijn. Voldoende dus om met de ultra zuinige en stille Dreamliner Curacao en Aruba te kunnen halen.

Het plan ging uiteindelijk niet door

TuiFly wilde dolgraag, Eindhoven Airport wilde dolgraag, maar de KLM had geen zin in concurrentie en is vervolgens bij het Ministerie van Justitie een lobby gestart om de vluchten in te trekken. Wat is namelijk het geval; vluchten vanuit Suriname en de Antillen zijn verdachte vluchten als het gaat om drugs. Daarom wordt iedereen die aankomt uit deze landen 100% gecontroleerd, de zogenaamde ‘100% controle vluchten’.

Deze controles zouden ook prima op Eindhoven Airport uitgevoerd kunnen worden, er is namelijk Koninklijke Marechaussee aanwezig op Eindhoven Airport. Er is nota bene een legermacht aanwezig! Maar nee, het Ministerie van Justitie is gezwicht voor de KLM en heeft per februari 2017 een wet in het leven geroepen dat ‘100% controle vluchten’ alleen op Schiphol afgehandeld mogen worden omdat daar de faciliteiten aanwezig zijn en op andere Nederlandse luchthavens niet. Wat die faciliteiten dan zijn wil het Ministerie niet bekend maken.

Driehoeksvluchten

De vluchten zouden altijd met één tussenlanding uitgevoerd, dus of op de heenreis, of op de terugreis zou je een tussenlanding in Curacao of dus Aruba hebben gehad. Ligt er natuurlijk aan wat je eindbestemming is.

Maar hoe lekker had het geweest als je vanaf het rustige Eindhoven kon vertrekken in plaats van het hysterische Schiphol? Geen lange wachtrijen bij de security, veel goedkoper parkeren en kortere in-check tijden!

Opletten bij het reserveren

Let goed op als je gaat reserveren bij TuiFly! Standaard is de vertrekplaats namelijk Amsterdam, wil je de beschikbaarheid vanaf Eindhoven zien, dan moet je dat wel wijzigen natuurlijk! Je kan overigens zowel losse vliegtickets als pakketreizen boeken vanaf Eindhoven naar Curacao en Aruba.

Vanaf Eindhoven naar Curacao en Aruba met Arke2

De Dreamliner van TuiFly

  Klik hier voor TuiFly tickets v.a. € 69 p.p.

Geef hieronder jouw beoordeling over vakanties vanaf Eindhoven naar Curacao en Aruba met TuiFly

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!