Vliegensvlug op reis met de nieuwste KLM app

VLIEGENSVLUG OP REIS MET DE NIEUWSTE KLM APP4

Selecteer voor vertrek met één druk op de knop jouw favoriete stoel aan boord!

Of je nu veel met KLM vliegt of slechts één keer per jaar, met de vernieuwde KLM app wordt vliegen een heel stuk gemakkelijker en rustiger.

Zakenreizigers die wekelijks of maandelijks met KLM vliegen, zullen de KLM app al wel standaard op hun mobiele telefoon hebben staan, maar ook als je eens in de zoveel tijd met KLM vliegt, is de vernieuwde KLM app een mooie toevoeging aan je reis.

Je reis in de KLM app is zichtbaar voor zowel boekingen die direct bij KLM zijn gemaakt, als boekingen die via reisorganisaties zijn gemaakt. Dus bijvoorbeeld een rondreis Zuid-Afrika met KRAS of FOX Vakanties, waar een KLM-vlucht onderdeel van de pakketreis is.

Automatische notificaties bij de voorbereiding van je KLM vlucht

Zoals bij alle apps tegenwoordig kan je bij de KLM app natuurlijk ook push-berichten instellen, om notificaties rondom je vlucht te ontvangen. Dat begint al bij een melding als de online check-in open gaat, zodat je bijvoorbeeld een stoel of een speciale maaltijd kan reserveren. Ook kan je, vaak met korting, vooraf extra bagage bijkopen via de app.

Daarnaast krijg je natuurlijk ook notificaties op de dag van de vlucht zelf; bijvoorbeeld bij welke gate je moet instappen, of je gate is gewijzigd en of er misschien vertraging is, of in het ergste geval; sprake van een annulering.

VLIEGENSVLUG OP REIS MET DE NIEUWSTE KLM APP3

Met de QR-code op je telefoon is uitprinten van je instapkaart niet meer nodig.

Nooit meer je instapkaart uitprinten

Nog een mooie noviteit; de mobiele instapkaart of boarding pass die in de app zit! Je hoeft dus niet meer thuis, of nog erger, op je bestemming (voor de terugreis), een instapkaart uit te printen. Dit kan letterlijk allemaal met een druk op de knop in de KLM app.

Vervolgens kan je op Schiphol bij alle gates met die mobiele instapkaart gewoon aan boord gaat bij de gate. Je scant heel simpel de QR-code via het poortje bij de gate.

Er zijn overigens steeds meer luchthavens waar je simpelweg je mobiele telefoon bij de gate voor een scanner plaatst en je aan boord kan. Je hoeft hiervoor helemaal geen contact meer te hebben met het grondpersoneel.

Makkelijk wijzigen van je vlucht via de KLM app

De KLM app is niet alleen makkelijk voor als er geen problemen zijn; juist bij problemen is de vernieuwde KLM app een uitkomst!

Moet je om een bepaalde reden je vlucht wijzigen, dan is het tegenwoordig niet meer nodig om op Schiphol in de rij te gaan staan bij de ticketbalie, of om KLM te bellen en via een keuzemenu een medewerker te spreken.

Nee, via de KLM app kan men letterlijk met een paar drukken op de knop je vlucht wijzigen. Meestal kan dit gratis, afhankelijk van de tariefvoorwaarden van je ticket natuurlijk, soms tegen betaling van wijzigingskosten.

Wijzigen van de vlucht uit eigen ervaring

Voor een vlucht naar Hamburg hebben we dit toevallig begin 2018 zelf meegemaakt. Wij waren op een conferentie over reizen en luchtvaart, waarvan we dachten dat we aan één dag voldoende zouden hebben, maar die conferentie bleek zo interessant dat we nog een dag langer wilden blijven. Wij hadden het goedkoopste ticket, met dus de minste flexibiliteit, maar tóch konden we via de KLM app de vlucht wijzigen naar de andere dag.

Uiteraard was dit op basis van beschikbaarheid; als de vlucht vol zit, kan je onmogelijk wijzigen. In ons geval waren er nog voldoende stoelen beschikbaar op de nieuwe vlucht, alleen waren er alleen nog maar stoelen beschikbaar in een hogere tariefklasse. Uiteindelijk hebben wij € 70 wijzigingskosten moeten betalen en € 20 voor het ‘verschil in tarief’. Tevens konden wij, vanuit Duitsland, gewoon via de app, online betalen via onze eigen Rabobank app!

EHBA, Eerste Hulp Bij Annulering

VLIEGENSVLUG OP REIS MET DE NIEUWSTE KLM APP2

Bij annuleringen heb je snel een alternatieve vlucht gevonden.

Helaas komt het soms weleens voor dat je vlucht wordt geannuleerd. Op dat moment is de reden van annulering natuurlijk niet relevant, je wilt namelijk maar één ding; zo snel mogelijk een alternatief.

Vanzelfsprekend word je automatisch door KLM omgeboekt naar een alternatieve vlucht, ook dát komt allemaal automatisch binnen via de KLM app.

Soms zijn er meerdere opties om een andere vlucht te kiezen, via de KLM app kan je dan de voorgestelde alternatieve vluchten kiezen.

Alternatieve vluchtopties kunnen bijvoorbeeld worden aangeboden via partner Air France via Parijs, of als je nog op je bestemming bent en je hebt het daar naar je zin; een andere vlucht een paar uur later of zelfs een dag later.

In het geval van annulering kan je dus snel de alternatieve vlucht van KLM kiezen die jou het beste uitkomt! Natuurlijk hoef je in deze situaties géén wijzigingskosten te betalen.

Helaas is het nog niet mogelijk om in geval van annulering direct een compensatieclaim in te dienen via de app. In sommige gevallen heeft een reiziger volgens Europese wetgeving het recht op compensatie bij annulering van een vlucht. Het was mooi geweest als je naast je wijziging van je vlucht óók direct een claim in had kunnen dienen.

KLM Media app voor gratis kranten tijdschriften

Tegenwoordig krijg je bij de KLM geen kranten en/of tijdschriften meer aan boord. Dit scheelt natuurlijk in kosten voor KLM, maar ook in afval en dus, is het online alternatief veel duurzamer. Er is namelijk nóg een KLM app, de zogenaamde KLM Media app.

Hier kan je 24 uur voor vertrek van je vlucht een grote selectie van kranten en tijdschriften, gratis (!), downloaden. Vervolgens kan je die tijdens je vlucht op je telefoon of tablet lezen in de ‘off-line’ modus.

KLM app downloaden

Meer informatie over de KLM app: KLM website

Direct downloaden voor Apple: App store

Direct downloaden voor Android: Google Play Store

Disclaimer: Dit artikel is gemaakt in samenwerking met KLM met als doel lezers te informeren over de vernieuwde KLM app. 

Geef hieronder uw beoordeling en/of ervaring vliegensvlug op reis met de nieuwste KLM app!

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!