Minder ticket toch meer betalen

Om eerlijk te zijn; wij weten het ook niet! Sterker nog, zelfs mensen in de luchtvaart kunnen er geen zinnig antwoord op geven waarom enkele reis tickets duurder zijn dan retourtickets. Het lijkt wel alsof dit ooit zo is bedacht en er nooit meer iets gewijzigd is.

En vanuit het perspectief van de luchtvaartmaatschappijen is het natuurlijk ook wel handig om de situatie te laten zoals het is. De luchtvaartmaatschappij kan tot drie keer meer vragen om een enkele reis dan een retour. Veel mensen betalen ook gewoon die hoofdprijs voor een enkele reis ticket, maar de oplossing is eigenlijk heel simpel: koop gewoon een retourticket en maak alleen gebruik van het eerste deel van je ticket. De heenreis dus!

Kans dat je hele ticket wordt geannuleerd

>Doe je dit niet, en maak je gebruik van je retourticket (het tweede deel dus) dan heeft de luchtvaartmaatschappij namelijk je gehele ticket al geannuleerd omdat je niet bent op komen dagen voor het eerste gedeelte. Je bent dan een ‘no show’. Iemand die niet op komt dagen voor zijn vlucht.

Je zou denken dat je eigen baas over je ticket bent, maar in de luchtvaart is dat net even anders. In zo goed als alle algemene voorwaarden van de luchtvaartmaatschappijen staat dat je de tickets moet gebruiken in de volgorde van aankoop.

Als je dan vervolgens dus GEEN gebruik maakt van je eerste deel van je ticket (de heenreis), dan gebruik je volgens de koopovereenkomst met de luchtvaartmaatschappij dus de voorwaarden, en mag de luchtvaartmaatschappij je hele ticket annuleren. Het klinkt gek, maar toch is het echt zo.

Er zijn al legio mensen blijven staan op luchthavens omdat ze dachten hier wel mee weg te komen, maar helaas dus.

Ons advies dus: koop een retourticket en maak alleen gebruik van de heenreis. Dit is bijna altijd voordeliger dan een enkele reis kopen.


  Goedkope vliegtickets al v.a. € 19 per persoon!


 Goedkope KLM tickets door heel Europa al v.a. € 99 p.p.


Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!