Goedkoop weekendje weg naar Antwerpen

De grootste stad van Vlaanderen staat vooral bekend om de geweldige mogelijkheden om te shoppen, de coolste design winkels, de Diamantwijk en natuurlijk het Rubenshuis!

Antwerpen is voor zowel Nederlanders als Belgen de ideale stad voor een weekendje weg. Antwerpen is namelijk makkelijk bereikbaar en beschikt over tal van goede en betaalbare hotelletjes en eetgelegenheden.

Daarnaast biedt de stad naast gezelligheid ook prachtige kunst en kan je je lol op als je van design en shoppen houdt. Het pracht en praal van de stad begint al bij aankomst op het Centraal Station. Dit station staat in de top 5 van de mooiste stations ter wereld.

Wat te doen in Antwerpen?

ZOO Antwerpen

Naast het Centraal Station ligt de ZOO Antwerpen. Deze dierentuin is één van de oudste en beroemdste dierentuinen van heel Europa! Dit is niet een uitstapje waarmee je na 2 uurtjes klaar bent, trek er gerust een halve dag voor uit want er zijn meer dan 5.000 dieren te bewonderen.

Goedkoop weekendje weg naar Antwerpen 5

Het Centraal Station van Antwerpen staat in de top 5 van mooiste stations ter wereld.

Vogeltjesmark in Antwerpen

Wie van ‘marktslenteren’ houdt, voelt zich thuis op de Vogeltjesmarkt. Deze markt staat wekelijks op zondag van 08.00-13.00 uur.

Naast bloemen en antiek zijn er om de markt heen veel dierenwinkels gesitueerd.

Hier kunnen naast vogelkooien en goudvissen ook hondjes en katten worden gekocht.

Deze zitten er niet in alle gevallen even riant bij en heb je zwak voor fluffy puppies en pasgeboren kittens? Dan breekt je hart gegarandeerd in één van deze zaakjes.

Op de markt zelf worden ook siervogels, hamsters en konijntjes verkocht; vandaar de naam Vogeltjesmarkt.

Rubenshuis in Antwerpen

Uiteraard kan je Antwerpen niet verlaten zonder in het Rubenshuis te zijn geweest.

Het huis van Rubens en de prachtige tuin trekken jaarlijks honderdduizend bezoekers.

Het huis ligt midden in het centrum en een kaartje kost slechts 8 euro. Houd er wel even rekening mee dat deze op maandag gesloten is!

Aquatopia in Antwerpen

Goedkoop weekendje weg naar Antwerpen 3

In Antwerpen wordt oude architectuur gecombineerd met nieuwe architectuur.

Om maar even in de dierensfeer te blijven: het Aquatopia! Aquatopia is meer dan een verzameling van een stel bijzondere vissen.

Het heeft maar liefst zeven fascinerende werelden; van regenwoord tot kleurrijke koraalriffen.

De kaartjes kunt u gewoon bij de ingang halen en hoeven niet van te voren worden geboekt. Net als de dierentuin is Aquatopia een leuke activiteit tijdens uw weekendje weg.

Diamonds are a girl’s best friend

Van de troetelkonijntjes naar de glimmende stenen die vele vrouwenharten harder doen kloppen: diamanten. In Antwerpen heb je er in ieder geval genoeg van.

Ongeveer 8 van de 10 diamanten ter wereld komen minimaal eens in hun bestaan in de stad Antwerpen. Al dat pracht en praal in de etalages is de moeite waard voor een wandeling door de Diamantwijk (achter Centraal Station).

Rust in de stad Antwerpen

Tussen al het shoppen en wandelingen door het Rubenshuis is een beetje rust ook op zijn plaats tijdens een weekendje weg. Het Begijnhof heeft een prachtige binnentuin en is een toplocatie om even op adem te komen.

En heb je groene vingers en zijn planten jouw ding? Dan is de Botanische tuin in de Leopoldstraat een mooie plaats om zeldzame planten te ontdekken.

Goedkoop weekendje weg naar Antwerpen 4

In België drink je natuurlijk een lekker biertje.

Slapen en borrelen in Antwerpen

Natuurlijk zijn er ook in Antwerpen veel goede, maar ook slechte hotels. Hotelletjes in de buurt van de Keyserlei een aanrader. Deze lange straat loopt van het Centraal Station naar het centrum van de stad.

Parkeren in de stad kan prijzig zijn, dus kijk ook naar wijken net buiten het centrum van de stad. Daar is parkeren vaak gratis en het is slechts 10 minuten lopen naar het centrum.

Borrelen in Antwerpen

Wil je een lekker Belgisch biertje of een goed glas wijn mét daarnaast ook nog eens een geweldige setting en heerlijke muziek? Dan is Jazzcafé De Muze jouw ding!

Dit cafeetje heeft meerdere verdiepingen en ruimtes die allemaal door smalle trappetjes met elkaar zijn verbonden. Beneden naast de bar is plaats voor een live band. Heerlijke plek!

We raden je af om te eten in de overvolle, toeristische massafabrieken aan de Grote Markt. Veel van deze restaurantjes zitten overvol en zijn erg onpersoonlijk.

Goedkoop weekendje weg naar Antwerpen 6

Naast het Museum Aan de Stroom (MAS), tref je deze gezellige jachthaven.

De wijken in Antwerpen

De meeste trendy, hippe wijken,’t Zuid en het Eilandje, van Antwerpen liggen aan het water en zijn niet te vergelijken met het historisch centrum van de stad.

De cafeetjes zijn hip en strak en de sfeer is iets statiger. De designliefhebbers zitten je hier goed. Ook is de moderne uitgaansscene in deze wijken gevestigd.

Houdt je meer van Art Deco stijl? Dan is de wijk Zurenborg (ten zuidoosten van het historisch centrum) the place to be!

Het straatbeeld in deze wijk wordt al sinds de jaren ’80 beschermd en er heerst een aangename, dorpse sfeer. De restaurantjes in deze wijk zijn ideaal voor de echte bourgondische genieters.

Wil je net als in Amsterdam de sfeer van de rosse buurt beleven? De wijk Schipperskwartier is tegenwoordig een veilige rosse buurt vol met bruine kroegen, trendy barretjes, clubs en tal van tatoeagestores.

Kijk hier om jouw overnachtingen in Antwerpen te boeken:

  Treintickets naar Antwerpen v.a. € 19 via NS International


  Citytrips van Stedentrips.nl al v.a. € 99 p.p.


 Hotels en appartementen in Antwerpen van van Expedia v.a. € 99 p.p.


Top hotels via Booking.com in Antwerpen


Goedkoop weekendje weg naar Antwerpen 2

Wat is jouw ervaring met deze stad? Laat het ons hieronder weten

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!