Weekendje weg of citytrip naar Hamburg

Goedkope Stedentrip Citytrip Hamburg1

Het ‘Rathaus’ van Hamburg en het centrale plein van de stad.

Als Sylvie Meis (voorheen Van der Vaart) er kan shoppen, dan kan jij dat natuurlijk ook! Tot voor kort had bijna niemand nog van Hamburg gehoord, laat staan als bestemming voor een weekendje weg.

Maar door alle tumult rond Sylvie, Raphael en Sabia, is Hamburg ineens het middelpunt geworden van de firma ‘List en bedrog’ of ‘Divorce’ meets ‘Gooische Vrouwen’.

Steeds meer Nederlanders naar Hamburg

Nederlanders gaan heus weleens naar Duitsland voor een korte vakantie. Het Zwarte Woud, Winterberg, de kerstmarkten in Oberhausen, Dusseldorf, Keulen en de hippe weekendjes naar Berlijn zijn populair. Maar dat is het dan ook wel.

Aan Hamburg denkt men nooit als weekendje weg bestemming. Iedereen denkt dat het een grauwe havenstad is en meer niet. Think again! Hamburg is net als Rotterdam, maar dan wél met allure.

Hoe kom ik in Hamburg?

Per vliegtuig: Of je nu gaat vliegen of met de auto naar Hamburg gaat, het maakt qua tijd niet zo heel veel uit. Vanuit Utrecht zit je zo’n dik 3,5  uur in de auto, per vliegtuig doe je er nog geen uur over. Vergeet bij het vliegen niet om ook de reistijd van en naar de luchthavens erbij op te tellen. Zowel KLM als Easyjet vliegen meerdere malen dagelijks naar Hamburg.

Per auto: Met de auto ben je altijd vrijer om te gaan en staan waar je wilt. Maar let ook hierbij op; de benzineprijzen liggen in Duitsland weliswaar lager, maar je dient je auto nog wel te parkeren in de stad. Veel hotels hebben geen eigen parking en dan ben je dus verplicht om zo’n € 25 per dag uit te geven voor een parkeerplaats.

Lees hier ook over ons bezoek aan Bremen, deze stad is weliswaar veel kleiner, maar ook erg leuk. En omdat het toch op de route ligt van/naar Nederland, is het leuk om deze stad te combineren met Hamburg.

Per trein: NS International heeft ook meerdere malen per dag treinen naar Hamburg. Een kaartje kost € 40 en je doet er ongeveer 5,5 uur over. Dit is overigens wél met een overstap in Osnabrück.

Goedkope-Stedentrip-Citytrip-Hamburg4

Het nieuwe concertgebouw van Hamburg in Hafencity.

Welk hotel voor een weekendje Hamburg?

Probeer in elk geval alles rondom het Centraal Station (Hauptbahnhof) te vermijden. Het is er niet zozeer onveilig, maar vooral heel druk en ongezellig. Als je één metrostation van het Centraal Station af zit dan ben je al weg van de drukte.

Neem ook geen hotel direct op de Reeperbahn, dit is een heel drukke straat met pubs en stripclubs. Als je hier één of twee straten vandaan zit, dan is de buurt al veel rustiger.

De hotelwereld in Hamburg is te vergelijken met Amsterdam; er zijn of alleen maar goedkope hostels, of dure luxe hotels. Er zit bijna niets tussen in.

Tophotel: Le Méridien an der Alster vanaf € 200 per kamer per nacht

Luxe: Het Renaissance Hotel op de PC Hooftstraat van Hamburg vanaf € 125 per kamer per nacht

Basic: Het Motel One op 10 minuten lopen van de PC Hooftstraat vanaf ongeveer € 69 per kamer per nacht.

Wat is er te zien of te doen in Hamburg?

Goedkope-Stedentrip-Citytrip-Hamburg4

Het Alstermeer in het centrum van Hamburg.

Om eerlijk te zijn; in de winter is het niet best in Hamburg, dan kan je niet meer doen dan shoppen in de overdekte winkelcentra.

Maar wees gerust, dit zijn geen ongezellige American-style winkelcentra. Nee dit zijn overdekte PC Hooftstraten en erg luxe en bling-bling dus.

Beste reistijd voor Hamburg

Je kan beter van april-september naar Hamburg gaan, dan kan je lekker op terrasjes zitten, naar de vismarkt bij de haven, een rondvaart door de gigantische havens maken. Shoppen doe je in het gebied rond het stadhuis (Rathaus).

Zoals gezegd bevinden ordinaire barren en stripclubs zich op de Reeperbahn. In het verlengde van de Reeperbahn ligt het plein ‘Heiligengeistfeld‘ waar elk jaar eind november een grote kermis staat (vergelijkbaar met de Tilburgse kermis).

Goedkope Stedentrip Citytrip Hamburg2

In het Hafencity-gebied staan veel gerenoveerde pakhuizen.

De mensen in Hamburg

Hamburgers (flauw!) zijn heel aardige en behulpzame mensen. De inwoners van de stad Hamburg werken hard, maar geven het geld ook graag net zo hard weer uit.

In deze Noord-Duitse havenstad zie je dan ook veel dure auto’s van Duitse makelij rondrijden en in het weekend zien de bewoners er spik en span uit.

In Hamburg is het heel gebruikelijk om in de lounge van een hotel een vrijdagmiddagborrel te hebben of om bijvoorbeeld op zondag met het gezin een wijntje te doen. Als toerist kan je dan dus mooi mengen met de locals!


  Citytrips van Stedentrips.nl al v.a. € 99 p.p.


 Hotels en vluchten naar Hamburg van Expedia v.a. € 99 p.p.


 Goedkope KLM tickets naar Hamburg v.a. € 99 p.p.


  Goedkope tickets Hamburg v.a. € 99 p.p.


  Treintickets naar Hamburg v.a. € 40 via NS International

Geef hieronder een beoordeling of ervaring over een lang weekend Hamburg

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!