Oplaadbare AA-batterij voor Apple Magic Mouse werkt niet

De Apple Magic Mouse is een prachtig apparaat, maar dan moet ie wel werken. En net als jij je muis écht nodig hebt is je batterij natuurlijk leeg. Ja, je hebt al een paar keer een melding gehad dat je batterij bijna leeg is, maar je denkt dat je met die 10% de dag nog wel uitzingt.

Dat klopt ook, maar de ochtend daarna heb je alsnog een probleem als na een paar minuten je muis al uitvalt. Je hebt óf geen batterijen in huis óf je hebt niet het juist formaat (AA in dit geval).

Er zit dan dus niets anders op om maar even snel naar de supermarkt te gaan en dure batterijen te halen, want op het huismerk is altijd net op als je het nodig hebt.

Na 2,2 keer zijn oplaadbare batterijen al goedkoper dan wegwerp-batterijen

Welke-oplaadbare-AA-batterij-voor-Apple-Magic-Mouse2Om dit soort situaties te vermijden kan je het beste een oplader met oplaadbare AA-batterijen voor je Apple Magic Mouse gebruiken.

Wij hebben zelf uitgerekend dat wij na 2,2 keer nieuwe batterijen kopen, de investering van een oplader mét batterijen er al uit hebben.

Hier op de redactie van TravelersMagazine.nl doen wij ongeveer zes weken met een setje batterijen.

Na een dik half jaar hadden wij de kosten er dus al uit en zijn voor de lange termijn oplaadbare batterijen voor de Apple Magic Mouse voordeliger dan ‘gewone’ wegwerp batterijen.

Daarnaast zijn oplaadbare batterijen ook veel beter voor het milieu, want het productieproces is hetzelfde als voor gewone batterijen. Het enige verschil is het materiaal dat in de oplaadbare batterij zit. Dit is wél iets milieu-onvriendelijker dan bij wegwerpbatterijen.

Daar staat tegenover dat de stroom uit het stopcontact ongeveer 1000 maal goedkoper is dan de stroom uit een wegwerpbatterij. En ook qua afvalverwerking zijn oplaadbare batterijen beter voor het milieu.

Natuurlijk zeggen we allemaal dat we batterijen in de speciale bak bij de supermarkt gooien, maar in de praktijk verdwijnt er wel eens een batterij in de vuilniszak. En als deze batterij de afvalverbranding in gaat is dit honderden keren schadelijke voor het milieu (en onze gezondheid) dan wanneer een wegwerpbatterij wordt gerecycled.

Waarom werkt mijn oplaadbare batterij niet in de Apple Magic Mouse?

De meest voorkomende reden is het feit dat het voltage van de batterij niet hoog genoeg is! Wegwerpbatterijen van het formaat AA (dit is het formaat dat in de muis moet), hebben een voltage van minstens 1,5 volt.

Oplaadbare AA-batterijen genereren over het algemeen slechts 1,2 volt. Een verschil van 0,3 volt dus, en laat dat nu net niet genoeg zijn om de Apple Magic Mouse via bluetooth te laten verbinden met je Macbook.

Welke-oplaadbare-AA-batterij-voor-Apple-Magic-Mouse3Daarom is het belangrijk dat als je oplaadbare batterijen gaat kopen voor de Apple Magic Mouse, je heel goed let op het voltage.

Het voltage van de oplaadbare batterij dient dus hoger te zijn dan 1,5 volt.

Het slechte nieuws is dan weer dat de ‘standaard’ oplaadbare AA-batterijen met 1,2 volt over het algemeen wel 30%-40% voordeliger zijn in aanschafprijs dan de AA-batterijen van 1,5 volt of hoger.

AA-batterijen voor de Apple Magic Mouse moeten minstens 1,5 volt hebben

Hieronder hebben we een aantal oplaadbare AA-batterijen geselecteerd die minstens 1,5 volt halen en dus perfect functioneren in de Apple Magic Mouse.

Daaronder hebben we ook nog een aantal opladers geselecteerd waar je bij aanschaf ook nog eens batterijen krijgt meegeleverd. Vaak is zo’n oplader mét oplaadbare batterijen aanschaffen goedkoper dan ‘losse’ oplaadbare batterijen aanschaffen.

AA-batterijen met 1,5 volt voor de Apple Magic Mouse

 

Opladers met batterijen voor de Apple Magic Mouse

Let wel heel goed op, dat de meegeleverde batterijen dus ook écht minstens 1,5 volt zijn!

Geef hier jouw ervaring en/of beoordeling over de oplaadbare AA-batterij voor Apple Magic Mouse

Over de auteur

avatar-travmag

TravelersMagazine.nl zoekt voor jou leuke vakantiebestemmingen tegen de beste prijzen! Wij zijn hét beste Online Travel Magazine in Nederland!